ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ


Η Ένωση Γαλατσίου δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα φυτώρια της, και λόγω της ευαίσθητης ηλικίας αλλά και αποσκοπώντας μέσα από αυτά να αναδείξει τα ταλέντα και να στελεχώσει τα αγωνιστικά της τμήματα.  Η προπόνηση γίνεται μέσα από  ένα  πρόγράμμα
προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της κάθε ηλικίας και περιλαμβάνει μαθήματα μπαλέτου, εξάσκηση σε όργανα ρυθμικής (μπάλα, στεφάνι, κορδέλα, σχοινάκι), αλλά και παιδαγωγικό παιχνίδι.
 
Ετσι η Ρυθμική Γυμναστική κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό, να ενδυναμώσουν το μυϊκό τους σύστημα., και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους. Παράλληλα αποκτούν νέους φίλους και εφόδια για μια κοινωνική συμπεριφορά, αναπτύσσοντας θετικά στοιχεία στην προσωπικότητά τους, όπως την αίσθηση ομαδικότητας,την πειθαρχία, την μεθοδικότητα  και την άμιλλα.
Τα παιδιά προετοιμάζονται και συμμετέχουν σε ομαδικές επιδείξεις αλλά και σε αθλητικές διοργανώσεις, όπως η Πανελλήνια Γυμναστράδα.  Με την πρόοδο τους, και ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητες τους, στελεχώνουν τα Προαγωνιστικά και Αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου.

Στα τμήματα υποδομής μπορούν να συμμετάσχουν  κορίτσια από  4 έως 14 ετών. Τα τμήματα , χωρίζονται ανάλογα με το ηλικιακό  και μαθησιακό επίπεδο των παιδιών.

 
* Το πρόγραμμα, διαμορφώνεται με την έναρξη των προπονήσεων τον Σεπτέμβριο