Prva pričest

objavio 8. svi 2011. 09:14 Karmen Hlad   [ ažurirano 29. svi 2011. 11:39 ]
 
  Nedjelja, 8. svibnja 2011.

  Prva pričest


Prva pricest


  Nikolina Dž.: Najviše mi se svidjelo to što sam primila tijelo Kristovo. Prije svega bila sam jako uzbuđena. Preplašilo me kada se moja prijateljica srušila. Primila sam nešto jako ozbiljno.

  Martina K.r: Jučer u Crkvi sv. Josipa Radnika mi je bilo najboje kada sam probala hostiju, a kada sam došla doma došli su gosti. Dočekali su me darovi. Prva na vratima bila je moja sestrična. Ona i ja smo se igrale do 8 sati navečere. Mislim da je ovo moj najbolji dan u životu.

  Vita P.: Jučer je 3.e išao na Prvu pričest. Bilo je odlično. Odjeveni u bijele haljinice, vjenčiće bijelog cvijeća, s križićima oko vrata i svijećama u rukama izgledale smo kao vile. Kada smo čuli zvono svi smo se uzbudili i utišali. Krenuli smo kroz puno ljudi. Osjećala sam se prekrasno. MIsa je bila pri kraju i morali smo primiti hostiju. Mučili su me nevažni problemi kao što su kako žu otvoriti usta, je li mi dobra frizura....Ipak je na kraju sve bilo dobro. Nakon toga išli smo na fotografiranje. Došli su moji bratići, bake, djedovi, teta i ujak. Nakon svega otišli smo na fini ručak kod bake i djeda.

  Ivana P.: Jučer sam bila na Prvoj pričesti. Bilo je sjajno. Željela sam da što prije završi. Trajalo je do 11 sati i bilo mi je dosadno. Svaki put sam zijevala. Poslije sam išla u Zagorje, bilo je super.

  Josip M.: Na prvoj pričesti sam bio uzbuđen jer ću primiti tijelo Kristovo. Ja sam sretan jer je Isus došao u moje srce. Dobili smo: svijeću, mali molitvenik i uspomenu na Prvu pričest.

 Franjo R.: Bilo mi je super! Prije pričesti iamo sam natjecanje i kasnije kad sam došao doma onda su mi došli gosti i svirači. Onda smo pjevali i plesali, jesli smo torte i jako dobro smo se zabavili svi skupa.

  Valerija Č.: Jučer sam bila tako sretna što ću primiti tijelo Kristovo. Kada sam došla u crkvu i vidjela svu tu djecu bila sam jako uzbuđena. Napokon je crkva zvonila . Hodali smo u kolonama. Najviše me razveselio Bog koji nije dao kišu.  Primila sam tijelo Kristovo i bila sam preseretna. Za mene je Prva pričest nešto najljepše na svijetu u životu.

  Marcel  M.: Osmog petog je moja Sveta pričest. Svi smo bili u bijelim haljinama. Uz to smo dobili križić i svijeću. Neki su recitirali pjesmice i stihove, a ja nisam recitirao ništa. Došao je red na mene za hostiju i dobio sam je. Imala je čuda okus kao od papira, kad je završila sveta pričest otišli smo doma i dobio sam poklone.

  Marta L.: Na Prvoj pričesčti mi je bilo lijepo. Svi smo bili uzbuđeni. Primili smo hostiju. Nije bila baš prefina, ali OK. Nakon toga sam recitirala teks. Bilo je uzbudljivo. Nakon toga smo se slikali kao razred. Išla sam u restoran Medvedrad. Dobila sam dvije ogrlice, sat, prsten, čokolade i novac. Došla mi je sva rodbina.Bilo je zabavno.

  Filip R.: Bilo je super, hostija je imala okus kao kruh od tijesta. Poslije Pričesti su mi počeli dolazi gosti. Dobio sam puno novaca i srebrnu narukvicu na kojoj piše Filip. S bratićem Petrom sam radio trikove na biciklu.

  Lucija R.: Na Prvoj pričesti sam imala frčkavu frizuru. U deset i trideset počela je misa. Bilo je puno prvopričesnika. Imala sam bijelu haljinu, sive naušnice, na glavi vjenčić i bijele balerinke. Kada sam došla doma slavila sam Prvu pričest. Jako sam bila vesela. Dobila sam poklone. Imala sam tortu i kolače. Igrala sam se sa sestričnama. Bilo mi je super.


 Lara C.: Jučer sam bila na Prvoj pričesti. Primila sam hostiju. Imala je okus po sirovom tijestu. Poslije sam imala slavlje kod kuće i tako sam ja proslavila Prvu pričest s mojim dragim prijateljima.

  xy: Na pričesti mi se svidjelo kada smo dobili križ, molitvenik, svijeću i uspomenu na Prvu pričest. Najviše mi se svidjelo kada sam primio hostiju.

 Anđela Ć.: Došla sam doma pa su me dočekali bratić, sestična, strina, stric, baka, teta i tetak, Bila sam jako sretna. Dobila sam poklone.

  Eleonora Đ.: -Prva pričest! Prva pričest! - vikala sam da se cijela kuća tresla.

  Tin Š.: Bilo mi je jako dobro i jedva sam čekao da probam hostiju. Kad sam je probao imala je čudan okus. A onda sam dobio darove od crkve.

  Petra K.Š.: Bio je puno gostiju koji su mi dali puno poklona. Kuma mi je kupila zlatnu ogrlicu i zlatnu narukvicu. Došla je moja sestrična koja je dovela svog malog sina koji me jako voli. Slavila sam kod kuće i bilo nam je super jer sam se igrala sa sekom i sestričninim sinom. Slavili smo do dugo u noć. 


Gabi, Vita, Gabin tata i učiteljica

Comments