Actualitat


V Seminari Internacional sobre Antisemitisme

publicado a la‎(s)‎ 10 oct. 2016 3:10 por Fundació Baruch Spinoza

Ja estan obertes les inscripcions per al V Seminari Internacional sobre Antisemitisme, que es celebrarà els propers 10, 17 i 24 de novembre, i l'1 de novembre a la Sala Mirador del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Visita la web del seminari per tenir tota la informació i el programa de ponències:
Conferència de José Antonio Lisbona: Espanya i l'Holocaust més enllà del deure

publicado a la‎(s)‎ 10 oct. 2016 3:05 por Fundació Baruch Spinoza


Tos els vídeos de les nostres conferències a YouTube

publicado a la‎(s)‎ 10 oct. 2016 3:03 por Fundació Baruch Spinoza

Ja has visitat el nostre canal YouTube?

Al nostre canl hi trobaràs l'arxiu de totes les conferències que hem programat durant els últims anys, així com els videos de les ponències del Seminari Internacional sobre Antisemitisme que celebrem anualment.IV Seminari Internacional sobre Antisemitisme

publicado a la‎(s)‎ 7 oct. 2015 6:51 por Fundació Baruch Spinoza

Ja estan obertes les inscripcions per al IV Seminari Internacional sobre Antisemitisme, que es celebrarà els propers 3 i 4 de novembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Visita la web del seminari per tenir tota la informació i el programa de ponències:
20è Aniversari

publicado a la‎(s)‎ 9 abr. 2015 1:55 por Fundació Baruch Spinoza


Modificació del Codi Penal

publicado a la‎(s)‎ 1 abr. 2015 6:46 por Fundació Baruch Spinoza

La Fundació Baruch Spinoza celebra la modificació dels articles 501 i 607 del Codi Penal publicada el  dimecres 31 de març al BOE, facilitant una poderosa eina per perseguir el discurs d'odi antisemita i per altres motius discriminatoris.

La modificació de l’article 501, queda redactada de la següent manera:

“1. Seran castigats amb una pena de presó d’un a quatre anys i multa de sis a dotze mesos:

a-     Qui públicament fomenti, promogui o inciti directa o indirectament a l’odi, hostilitat, discriminació o violència contra un grup, una part del mateix o contra una persona determinada per la seva pertanyença, per motius racistes, antisemites o altres referents a la ideologia, religió o creences, situación familiar, la pertanyença dels seus membres a una ètnia, raça o nació, el seu origen nacional, el seu sexe, orientació o identitat sexual, per raons de gènere, enfermetat o discapacitat.

b-     Qui enalteixi o justifiqui per qualsevol mitjà d’expressió públic o de difussió els delictes que siguin comesos en contra d’un grup, una part del mateix, o contra una persona determinada per raons de la seva pertanyença al mateix per motius racistes, antisemites o altres referents a la ideología, religió o creences, situación familiar, la pertanyença dels seus membres a una ètnia, raça o nació, el seu origen nacional, el seu sexe, orientació o identitat sexual, per raons de gènere, enfermetat o discapacitat, o a qui hagi participat en la seva execució. Els fets serán castigats amb una pena d’un a quatre anys de presó i multa de sis a dotze mesos quan d’aquesta manera es promogui i afavoreixi un clima de vilolència, hostilitat, odi o discriminació contra els grups anomenats.”

La modificació de l’article 607, queda redactada de la següent manera:

“1. Els qui amb el proposit de destruir total o parcialment un grup nacional, ètnic, racial o religiòs o determinat per la discapacitat dels seus integrants, facin algun dels següents actes, serán castigats:

1-     Amb la pena de presó permanent revisable, si maten a algun dels seus membres.

2-     Amb la pena de presó permanent revisable, si agredeixen sexualmenta algun dels seus membres o produeixen alguna de les lessions previstes a l’article 149.

3-     Amb la pena de presó de vuit a dotze anys, si sotmeten al grup o a qualsevol dels seus individus a condicions d’existència que fiquin en perill la seva vida o perturbin greument la seva salut, o quan els produeixin qualsevol de les lessions previstes a l’article 150.

4-     Amb la mateixa pena, si fan desplaçaments forçats del grup o els seus membres, adoptessin qualsevol mesura que tendeixi a impedir el seu gènere de vida o reproducció, o bé traslladin per la força individus d’un grup a un altre.

5-    Amb la presó de quatre a vuit anys, si produeixen qualsevol altra lessió diferent a les assenyalades en els numerals 2 i 3 d’aquest apartat.

2. En tots els casos s'ha d'imposar a més la pena d'inhabilitació especial per a professió o ofici educatius, en l'àmbit docent, esportiu i de temps lliure, per un temps superior entre tres i cinc anys al de la durada de la pena de privació de llibertat imposada en el seu cas en la sentència, atenent proporcionalment a la gravetat del delicte ia les circumstàncies que concorrin en el delinqüent.”

Actes en memòria de les víctimes de l'Holocaust:

publicado a la‎(s)‎ 26 ene. 2015 6:52 por Fundació Baruch SpinozaLa Fundació Baruch Spinoza recomana:

publicado a la‎(s)‎ 26 ene. 2015 6:47 por Fundació Baruch Spinoza   [ actualizado el 26 ene. 2015 6:47 ]


Exposició: La Shoah

publicado a la‎(s)‎ 26 ene. 2015 6:39 por Fundació Baruch Spinoza   [ actualizado el 26 ene. 2015 6:39 ]

Fins el proper 9 de febrer es pot visitar l'exposició de la Fundació "La Shoah, el genocidi nazi del poble jueu", al Castell del Paborde de la Selva del Camp.

Fes click al link per veure el reportatge de l'exposició:
III Seminari Internacional sobre Antisemitisme

publicado a la‎(s)‎ 18 dic. 2014 6:31 por Fundació Baruch Spinoza

Ja es poden veure els vídeos de les ponències del III Seminari Internacional sobre Antisemitisme, celebrat els passats 5 i 6 de novembre a la Biblioteca Jaume Fuster:

Fes click al link per veure els vídeos:

1-10 of 32