Participare studenții la târgul Întreprinderilor Simulate, București, 20.02.2015

Lumea intră într-o eră caracterizată de un deficit major de implicare, a cărei nesoluționare va determina înfrângerea creșterii economice la nivel global și va schimba definitiv modul în care abordăm provocările de pe piața muncii.
Luând în considerare rolul central al Universității Valahia din Târgoviște - Facultatea de Științe Economice prin Centrul Studențesc de Antreprenoriat și Gestiunea Afacerilor, formează studenți în creerea unei societăți întemeiate pe cunoaștere și dezvoltare reprezentând o sursă de oportunități, dar și de provocări considerabile.
Aceasta este și deviza sub care tinerii studenți târgovișteni, membrii ai firmelor: I.S. ProgettoCasa S.R.L., având ca sprijin firma reală S.C.Regata S.R.L., I.S.MetallPro S.R.L. având suport din partea firmei S.C. Nimet S.R.L., și a firmei I.S. Wavy Carton S.R.L. sprijinită de prestigioasa firma S.C. Rondocarton S.R.L., au participat la târgul de Întreprinderi Simulate care a avut loc la București în data de 20-21 februarie 2015 în cadrul proiectul SIMPRACT.
Viitorii oameni de afaceri și-au disputat talentele, abilitațile și capacitațile antreprenoriale dar și munca si eforturile depuse pe parcursul întregului an, iar juriul a avut prilejul de a stabili  rezultatele finale ale celor 27 de IS-uri, folosind ca principale etape de departajare cataloagele și standurile cu care s-au prezentat. Studenții au fost punctați și pentru spiritul lor de vânzători și negociatori, acest lucru demonstrand inca o data ca educatia joaca un rol primordial in societate.
La sfârșitul competiției aceștia au fost felicitați și recompensați cu premii. Firmele:  I.S. MetalPro S.R.L. și I.S. Wavy Carton S.R.L, primind diplome de excelență pentru cele mai inovatoare produse.
Dupa cum știm cu toții Facultatea de Științe Economice funcționeaza și se dezvoltă într-un mediu tot mai globalizat, într-o continuă evoluție din punct de vedere al practicii prin întreprinderi simulate, marcate de o implicare crescândă din partea studenților, precum și apariția unor necesități la care este impetuos să se răspundă. Iar aceste răspunsuri sunt tot mai des primite, în ultima vreme de la mediul de afaceri local.

Imagini Targ SIMPRACT, Bucuresti, 20.02.2015


Participare studenții la târgul Întreprinderilor Simulate, Ploiesti 02-03.04.2015

Lumea de mâine, ca de altfel si lumea de azi sunt rezultatul optiunilor oamenilor, în raport cu nivelul lor de cunoaștere, cu modul lor de apreciere și acțiune. O. Spengler afirma că ne îndreptam implacabil spre o catastrofă socială și umană, în ceea ce ne privește, lăsăm o notă optimistă, bazându-ne pe rolul esențial al educației, și să nu uităm că tânăra generație este receptivă la tot ce ține de gradul de cunoaștere și bunăstare al omenirii.

Încadrându-se în această categorie angajații din întreprinderea simulată I.S. SimService S.R.L. au avut prilejul de a participa atat la concursul de Romanian Business Challenge cât și la Târgul de Întreprinderi Simulate, organizat la Ploiesti pe data de 02-03 aprilie a.c.

Seriosi, încrezători și cu o atitudine de competitor studenții care au reprezentat Facultatea de Științe Economice, Universitatea Valahia din Târgoviște a tratat cu seriozitate toate probele.

Eleganţi şi siguri pe ei, tinerii nu şi-au ieşit din rolul de „angajaţi“ ai I.S. Sim Service S.R.L. pe tot parcursul tîrgului – dovedind – dacă mai era nevoie – că investiţia în educaţie şi punerea accentului pe resursa umană, mai degrabă decît pe cea materială, reprezintă calea de urmat.

Pe de alta parte si-au disputat talentele, abilitațile și capacitațile antreprenoriale dar și munca și eforturile depuse în cadrul acestei firme, iar juriul a avut prilejul de a stabili rezultatele folosind ca principal reper cataloagele, spoturile publicitare și standurile cu care s-au prezentat. Studenții au fost punctați și pentru spiritul lor de vânzători și negociatori, acest lucru demonstrând încă o data că educația joacă un rol primordial în societate.

La sfârșitul competiției aceștia au fost felicitați și recompensați cu premii. Studentii Universitatii Valahia din Targoviste obținand premiul I si II la concursul Romanian Business Challenge și premiul I pentru cel mai bun spot publicitar.

Targul de Intreprinderi Simulate, Ploiesti, aprilie2015