Runde 17: Gimletroll 2 - Froland 2-4 (2-2)

Post date: 12.okt.2014 16:46:51

Før kampen var ting enkelt: Med seier ville Froland være seriemestere, med uavgjort ville Froland kun trenge 1p i siste runde mot Hånes, med tap ville Froland være avhengig av at Gimletroll 2 gikk på poengtap i siste runde. Vi kunne altså avgjøre alt på egenhånd denne regnfulle høstkvelden på Prestheia.

Det første som skjer i kampen er faktisk at lyset går. Litt frem og tilbake en liten stund, men etter et par minutter var lyset på og kampen i gang igjen. Kun minuttet etter har Monica kampens første halvsjanse. Et skudd fra 25 meter går like utenfor. Etter 5 min tar Helene med seg ballen fra midten. Hun fører 30 meter før hun skyter, men også denne like utenfor. Etter 12 minutter får vi et frispark nede omtrent ved cornerflagget. Monica slår inn mot bakerste stolpe, der står Bente som stanger ballen i mål - 0-1! Kun 2 minutter senere scorer Gimletroll 2. Flott spill, ball i bakrom, 1-1 alene med Ellevine. Etter dette bølger kampen litt, uten de helt store mulighetene. Etter 24 minutter får en Gimletroll-spiller stå relativt alene inne i boksen, og setter 2-1. Heldigvis har vi et par storscorere på laget, for minuttet etter er det Monica som jobber godt på et oppspill, vender opp og skyter fra 16 meter - i mål! 2-2. Gimletroll 2 skal få omgangens siste sjanse, men en glimrende jobb av Ane og Ellevine gjør at skuddet går over.

Andre omgangen er Frolands omgang. Gimletroll 2 har veldig lite å bidra med offensivt, men et par raske spisser kan fort skape trøbbel. Etter 53 minutter tar vi ledelsen tilbake. Marianne slår et innlegg fra dypt i banen som går over første duellen. Bak kommer Gudrun på et av sine mange løp, og etter redning på første forsøk setter hun returen i mål - 2-3! Omgangen preges av et vannvittig press av Froland. Bente har nok en god heading, denne gangen i stolpen. Også flere andre gode muligheter, men ballen vil ikke i mål. Akkurat da klokka passerer 90 minutter dukker nok en storscorer opp! Merete får lønn for alt arbeidet hun har lagt ned i kampen, og får æren av å sette inn 2-4 og punktere kampen!

Med det er Froland seriemestere i 3.divisjon, og nå venter opprykkskamper mot nr 2 i avdelingen i Telemark/Vestfold/Buskerud. Det blir enten Snøgg eller Skarphedin, fortsatt ikke avgjort.

Kampene spilles slik:

Agder - T/V/B, 25.oktober klokken 15:00

T/V/B - Agder, 1.november klokken 15:00

Men før den tid kommer Hånes til Kringla. Den kampen spilles onsdag 15.oktober klokken 19:30. Da må opprykket feires!