Runde 12: Froland - Vindbjart 9-1 (5-1)

Post date: 28.aug.2014 15:06:27

Onsdag 27.august tok Froland imot Vindbjart på Kringla kunstgress. Vårens motsatte oppgjør endte med Froland-seier 6-1, i en kamp hvor Vindbjart faktisk hadde det meste av banespillet. Vi visste derfor at vi ville møte et lag med brukbare ferdigheter, stort sett bestående av unge jenter. Noe overraskende for oss at Vindbjart ikke har poeng etter hva vi så av de i vårkampen, men vi skulle få en bedre forståelse av det etter denne kampen.

Froland åpner kampen godt. Vindbjart står høyt, så det blir mye bakrom å løpe i. Froland har tre solide målsjanser i løpet av kampens 10 første minutter, men ballen vil ikke i mål. Det som skjer i stedet, er at en Vindbjartspiller blir spilt gjennom i bakrom og kommer alene med Ellevine. Bente og Ane jager etter, og Bente kommer borti beina til Vindbjartspilleren like før hun får avsluttet. Straffe blir korrekt dømt, og vi må vel kalle oss heldige som får beholde Bente på banen. Straffen settes elegant oppe i høyre hjørne, og 0-1 etter 12 minutters spill. 2 minutter senere blir Gudrun taklet ufint og får et frispark. Frisparket tar Monica, som setter den kontant nede ved nærmeste stolpe. 1-1. Froland skaper flere gode muligheter, men vi må vente helt til det 26. minutt før vi får uttelling igjen. Gode kombinasjoner mellom Iselin og Beate på høyresiden ogIselin får slått inn til Solveig i boksen. Solveig vender bort en Vindbjartspiller og banker ballen i mål. 2-1. Så skjer ting fort - og det på vår høyreside. Marianne kommer på en overlap, kommer seg ned til linja, og slår inn til Merete som hamrer inn 3-1. Like før halvtimen var spilt, kommer Iselin nok en gang rundt på høyresiden. Denne gangen ender innlegget hos Monica, som øker til 4-1. Etter 39 spilte minutter øker vi ledelsen ytterligere. Monica slår en perfekt vektet pasning til Merete i bakrommet, og hun setter 5-1 kontrollert nede ved stolperota.

I det 64. spilleminutt får vi et kast langt inne på Vindbjarts halvdel. Monica kaster til Gudrun som tar med seg ballen innover mot mål. Gudrun avslutter like godt selv, og setter 6-1. Kampen var for alvor punktert, det var Vindbjart også. 78 minutter spilt når Merete setter sitt tredje for dagen - et vakkert langskudd fra 25-30 meter. Merete var forøvrig ikke ferdig med det, for i det 86. minutt setter hun inn 8-1! Kun minuttet senere får Monica sitt tredje for dagen, og seieren ender med komfortable 9-1. En meget godt gjennomført kamp, og nå setter vi også en respektabel og normal andel av sjansene vi skaper. Det lover godt for resten av høstsesongen!

Neste kamp spilles borte mot Søgne onsdag 3.september klokken 19:30 på Søgne kunstgress.