Lag og lagledere‎ > ‎

A-lag Dame


Treningstider:
Mandag: 18:00 - 19:30
Onsdag: 18:00 - 19:30
Torsdag: 16.30 - 18.00
Våre seriekamper:


Runde 17: Gimletroll 2 - Froland 2-4 (2-2)

lagt inn 12. okt. 2014, 09:46 av Roald Danielsen

Før kampen var ting enkelt: Med seier ville Froland være seriemestere, med uavgjort ville Froland kun trenge 1p i siste runde mot Hånes, med tap ville Froland være avhengig av at Gimletroll 2 gikk på poengtap i siste runde. Vi kunne altså avgjøre alt på egenhånd denne regnfulle høstkvelden på Prestheia.

Det første som skjer i kampen er faktisk at lyset går. Litt frem og tilbake en liten stund, men etter et par minutter var lyset på og kampen i gang igjen. Kun minuttet etter har Monica kampens første halvsjanse. Et skudd fra 25 meter går like utenfor. Etter 5 min tar Helene med seg ballen fra midten. Hun fører 30 meter før hun skyter, men også denne like utenfor. Etter 12 minutter får vi et frispark nede omtrent ved cornerflagget. Monica slår inn mot bakerste stolpe, der står Bente som stanger ballen i mål - 0-1! Kun 2 minutter senere scorer Gimletroll 2. Flott spill, ball i bakrom, 1-1 alene med Ellevine. Etter dette bølger kampen litt, uten de helt store mulighetene. Etter 24 minutter får en Gimletroll-spiller stå relativt alene inne i boksen, og setter 2-1. Heldigvis har vi et par storscorere på laget, for minuttet etter er det Monica som jobber godt på et oppspill, vender opp og skyter fra 16 meter - i mål! 2-2. Gimletroll 2 skal få omgangens siste sjanse, men en glimrende jobb av Ane og Ellevine gjør at skuddet går over.

Andre omgangen er Frolands omgang. Gimletroll 2 har veldig lite å bidra med offensivt, men et par raske spisser kan fort skape trøbbel. Etter 53 minutter tar vi ledelsen tilbake. Marianne slår et innlegg fra dypt i banen som går over første duellen. Bak kommer Gudrun på et av sine mange løp, og etter redning på første forsøk setter hun returen i mål - 2-3! Omgangen preges av et vannvittig press av Froland. Bente har nok en god heading, denne gangen i stolpen. Også flere andre gode muligheter, men ballen vil ikke i mål. Akkurat da klokka passerer 90 minutter dukker nok en storscorer opp! Merete får lønn for alt arbeidet hun har lagt ned i kampen, og får æren av å sette inn 2-4 og punktere kampen!

Med det er Froland seriemestere i 3.divisjon, og nå venter opprykkskamper mot nr 2 i avdelingen i Telemark/Vestfold/Buskerud. Det blir enten Snøgg eller Skarphedin, fortsatt ikke avgjort.
Kampene spilles slik:
Agder - T/V/B, 25.oktober klokken 15:00
T/V/B - Agder, 1.november klokken 15:00


Men før den tid kommer Hånes til Kringla. Den kampen spilles onsdag 15.oktober klokken 19:30. Da må opprykket feires!

Runde 16: Froland - Randesund 2-2 (1-0)

lagt inn 25. sep. 2014, 00:22 av Roald Danielsen

Motsatt oppgjør i våres endte med seier 1-0 til Froland. Den gang var vi kanskje noe heldig at vi stakk av med 3 poeng. Randesund har hatt mye utskiftninger i stallen i løpet av året, og laget var på langt nær like godt som laget vi møtte i vår.

Froland startet kampen med et vannvittig trøkk. Allerede etter 4 minutter banker Merete ballen i stolpen etter et perfekt slått innlegg av Iselin. Etter 23 minutter er det Monica sin tur til å få en avslutning i stolpen, også denne gangen etter innlegg av Iselin. Først da halvtimen var spilt klarte Froland å sette ballen i mål. Fine kombinasjoner utenfor Randesunds 16-meter før Gudrun tar med seg ball inn i feltet og blir tacklet - straffespark. Merete setter den i mål, og 1-0 til Froland. Veldig fortjent! Froland presser på gjennom hele omgangen uten å få noe mer enn det ene målet.

Andre omgang var mindre enn ett minutt gammel da Merete ble spilt alene gjennom. Dessverre var avslutningen rett i beina på en meget god Randesundkeeper. 4 minutter senere er Merete gjennom igjen, også denne gangen er keeper på ballen og får reddet. I det 69. minutt slår Merete en fantastisk pasning i bakrom til Helene. Helene gjør ingen feil alene med keeper og setter ballen kontant i mål - 2-0. Langt ifra ufortjent! Med 10 minutter igjen på klokka får vi et skummelt balltap sentralt på midten. Randesund slår tidlig i bakrom på en rask spiss, som løper fra Frolands forsvars. Benedicte setter inn en tackling uten å være på ball i følge dommer, og Randesund får straffespark. Randesund blir fratatt en opplagt scoringsmulighet, og Benedicte får det røde kortet. Randesund setter straffa, 2-1. En eller annen form for panikk brer seg blandt frolandsjentene. Randesund kommer plutselig inn i kampen, en kamp hvor Froland har hatt fullstendig kontroll i 80 minutter. Etter 85 minutter slår Randesund nok en ball i bakrom. Ellevine kommer ut, men randesundspissen avslutter i perfekt bue over Ellevine, 2-2!

Uttellingsprosenten i kampen var alt annet enn rettferdig, men slik er fotball. Froland presterer årsbeste i første omgang og burde avgjort denne kampen allerede da. Nå har vi 14 dager til å riste av oss skuffelsen og bygge opp revansjelysten. Torsdag 9. oktober skal vi til Prestheia for å vise Gimletroll 2 at vi kan bedre enn det resultatet mot Randesund skulle tilsi!

Siste hjemmekamp for året er onsdag 15. oktober klokken 19:30 på Kringla kunstgress.

Runde 13: Søgne - Froland 1-3 (0-1)

lagt inn 3. sep. 2014, 14:04 av Roald Danielsen

Etter 2-2 i motsatt oppgjør i vår, var vi ivrige på å vise Søgne og omegn hvorfor vi ligger på toppen av tabellen. Hele 4 spillere var ute til kampen, men heldigvis har vi fått tilbake Benedicte etter lang tids skadefravær og i tillegg Helene (Otra) og Solveig (Amazon). Med kun 13 spillere i kamptroppen skulle det vise seg at forsterkningene var svært viktige. Alle de tre nevnte gjorde seg godt bemerket i dagens kamp!

Førsteomgang var såvidt i gang når Merete kriger på en ball på hjørnet av Søgnes 16-meter. Hun får dratt av en spiller og sendt ballen videre til Gudrun, som banker ballen via keeper og i mål. Froland kjørte voldsomt første 10, men så plutselig overtok Søgne. Det var periodevis press fra begge lag og begge var nære mål flere ganger. Merete hadde 2 skudd i tverrligger blandt annet, Søgne hadde 3 avslutninger fra ca 5 meters hold. 2 av disse reddet Ellevine, den siste gikk like utenfor. At det stod 0-1 til pause er ganske utrolig ut ifra sjansene som ble skapt i begge ender av banen.

Andre omgang blir litt som den første, spillet bølger frem og tilbake. 9 minutter ut i omgangen vinner Gudrun en hodeduell på midten og får ballen ut til Benedicte på høyrekanten. Hun slår et godt innlegg til Monica, som setter ballen i mål til 0-2. Monica viser nok en gang frem målscoringsferdighetene etter 54 minutter. Fra 40(!) meter ser hun at keeper står langt ute og banker til - vakkert! Dermed scorer Monica sitt 16. mål for sesongen og vi har økt til 0-3! Med et kvarter igjen av kampen oppstår en sjelden, men lei, kommunikasjonssvikt mellom Ellevine og forsvaret. Denne utnytter Søgne på best mulig vis, og det står 1-3. Dette blir også sluttresultatet i en forholdsvis gjevn kamp.

Nå er det ikke kamp før 24.september klokken 19:30 på Kringla. Da er det Randesund som kommer på besøk. Motsatt oppgjør i våres endte med Frolandseier 1-0, så det ventes et tett og gjevnt oppgjør!

Runde 12: Froland - Vindbjart 9-1 (5-1)

lagt inn 28. aug. 2014, 08:06 av Roald Danielsen

Onsdag 27.august tok Froland imot Vindbjart på Kringla kunstgress. Vårens motsatte oppgjør endte med Froland-seier 6-1, i en kamp hvor Vindbjart faktisk hadde det meste av banespillet. Vi visste derfor at vi ville møte et lag med brukbare ferdigheter, stort sett bestående av unge jenter. Noe overraskende for oss at Vindbjart ikke har poeng etter hva vi så av de i vårkampen, men vi skulle få en bedre forståelse av det etter denne kampen.

Froland åpner kampen godt. Vindbjart står høyt, så det blir mye bakrom å løpe i. Froland har tre solide målsjanser i løpet av kampens 10 første minutter, men ballen vil ikke i mål. Det som skjer i stedet, er at en Vindbjartspiller blir spilt gjennom i bakrom og kommer alene med Ellevine. Bente og Ane jager etter, og Bente kommer borti beina til Vindbjartspilleren like før hun får avsluttet. Straffe blir korrekt dømt, og vi må vel kalle oss heldige som får beholde Bente på banen. Straffen settes elegant oppe i høyre hjørne, og 0-1 etter 12 minutters spill. 2 minutter senere blir Gudrun taklet ufint og får et frispark. Frisparket tar Monica, som setter den kontant nede ved nærmeste stolpe. 1-1. Froland skaper flere gode muligheter, men vi må vente helt til det 26. minutt før vi får uttelling igjen. Gode kombinasjoner mellom Iselin og Beate på høyresiden ogIselin får slått inn til Solveig i boksen. Solveig vender bort en Vindbjartspiller og banker ballen i mål. 2-1. Så skjer ting fort - og det på vår høyreside. Marianne kommer på en overlap, kommer seg ned til linja, og slår inn til Merete som hamrer inn 3-1. Like før halvtimen var spilt, kommer Iselin nok en gang rundt på høyresiden. Denne gangen ender innlegget hos Monica, som øker til 4-1. Etter 39 spilte minutter øker vi ledelsen ytterligere. Monica slår en perfekt vektet pasning til Merete i bakrommet, og hun setter 5-1 kontrollert nede ved stolperota.

I det 64. spilleminutt får vi et kast langt inne på Vindbjarts halvdel. Monica kaster til Gudrun som tar med seg ballen innover mot mål. Gudrun avslutter like godt selv, og setter 6-1. Kampen var for alvor punktert, det var Vindbjart også. 78 minutter spilt når Merete setter sitt tredje for dagen - et vakkert langskudd fra 25-30 meter. Merete var forøvrig ikke ferdig med det, for i det 86. minutt setter hun inn 8-1! Kun minuttet senere får Monica sitt tredje for dagen, og seieren ender med komfortable 9-1. En meget godt gjennomført kamp, og nå setter vi også en respektabel og normal andel av sjansene vi skaper. Det lover godt for resten av høstsesongen!

Neste kamp spilles borte mot Søgne onsdag 3.september klokken 19:30 på Søgne kunstgress.Runde 11: Froland - Radar 3-0 (2-0)

lagt inn 21. aug. 2014, 09:46 av Roald Danielsen

Høstens andre kamp var hjemmekamp mot Radar. Radar kjente vi lite til i utgangspunktet, da vårkampen ble utsatt og fortsatt ikke er datofestet. Radar stilte med kun 11 spillere til kampen, så et sterkere Radar-lag kan vente oss når nevnte vårkamp skal spilles. Froland manglet også en del spillere til denne kampen. To spillere er borte etter sommeren, i tillegg til sykdom og skader. Omstendighetene gjorde at Maiken ble flyttet opp fra venstre back til venstre kant. Det skulle vise seg og være et lurt trekk!

Allerede etter 4 minutters spill fikk Maiken et flott innlegg servert av Iselin på snaue 10 meter. Maiken satte bredsiden til, og satte ballen i nettet som om hun hadde gjort slikt hele karrieren. Froland presset godt på i 1.omgang, og hadde relativt god kontroll på et ungt Radar-lag. Froland skapte en del sjanser, men ballen vil ikke alltid i mål. I det 34. minutt gjorde Merete en kjempejobb høyt oppe på høyresiden. Innlegget havnet hos en feilvendt Maiken. Hun vendte elegant rundt og klinket ballen i krysset med venstrebeinet. Et fantastisk mål, og 2-0!

2.omgang var stort sett Froland sin omgang. Jentene jobbet godt defensivt og kom til mange muligheter til å score mål, men vi sliter som sagt med å sette sjansene våre i mål. Dette vet vi er noe som kommer, det viktigste er at vi faktisk kommer til avslutningsmulighetene! Helt på tampen av kampen, i det 88.minutt, slo Beate en lang ball i bakrom mot Monica. Hun fikk raskt kontroll på ballen med et godt medtak, og satte ballen kontant i nettet - 3-0!

Med denne seieren holder vi oss på toppen av tabellen. Avstanden ned til Radar på 4.plass er nå på hele 7 poeng! Froland står med 20 poeng, Randesund med 17 og Gimletroll 2 med 15 poeng. Gimletroll 2 har 1 kamp mindre spilt.

Neste runde kommer Vindbjart til Kringla. Kampen spilles på Kringla Stadion, onsdag 27.august klokken 19:30. Vi sees!

Runde 10: Lillesand - Froland 1-2 (1-0)

lagt inn 16. aug. 2014, 03:55 av Roald Danielsen

Høstsesongen ble sparket i gang onsdag 13.august. Mostander var Lillesand, et lag vi slo 7-3 på hjemmebane i serieåpningen. Vi visste på forhånd at dette ville bli en vanskelig kamp, men samtidig en kamp vi måtte vinne om vi vil være med å kjempe om avdelingsseier.

Allerede fra første spark på ballen fikk vi en indikasjon på hvor tøft dette ville bli. Lillesand gikk rett i strupen på oss, og styrke absolutt alt av banespill første 10 min. Vi ble presset helt ned til egen 16-meter. Lillesand hadde noe skuddforsøk, men de store farlighetene ble det ikke. Etter 33 minutter fikk Lillesand et frispark på 30-35 meter. De valgte å skyte, et velplassert skudd som gikk over Ellevine og i mål. Lillesand dominerte i banespillet i første omgang, men sjansemessig var Froland helt på høyde. Merete alene med keeper 2 ganger og Monica med et skudd like over var blandt farlighetene, men dessverre fikk vi ikke uttelling.

I andre omgang ble vi enige om å stresse Lillesand alt vi kunne de første 5 minuttene. Dette gav oss et lite overtak sentralt. I det 57.minutt får Monica ballen på kanten etter et kast. En sterk prestasjon gjør at hun kommer rundt backen og får slått inn til Beate som setter 1-1 fra kort hold. videre i omgang bølger spillet frem og tilbake, uten at det blir de helt store sjansene noen av veiene. Med 8 minutter igjen på klokka slår Monica en flott stikker gjennom til Merete som kommer alene med keeper. Denne gangen velger Merete å runde Lillesands gode keeper, og kan da enkelt sette inn 1-2! Stort mer skjer ikke i kampen, vi klarer å holde trøkket oppe helt til slutt.

En god start på høstsesongen for Frolands del, nå må vi bare holde nivået oppe i neste kamp mot Radar. Den kampen spilles onsdag 20.august klokken 19:30 på Kringla Stadion. Vel møtt!

Runde 9: Hånes - Froland 1-4 (1-1)

lagt inn 20. jun. 2014, 01:29 av Roald Danielsen

Froland møtte torsdag et veldig ungt Håneslag. Hånes lå på 7.plass foran denne kampen, med fattige 3 poeng. Vi stilte med en nykomponert 4-3-3 formasjon, i håp om dette skal få endret litt på uttellingsprosenten.
Etter 7 spilte minutter får Merete ballen på ca 45 meter. Hun brenner til, og ballen går i bue over keeperen! Utrolig godt sett av Merete, og veldig bra utført!
Hånes får en corner i det 12.spilleminutt. En veldig godt slått corner går over Ellevine, men Iselin står på bakerste stolpe og få klarert. Dommeren mente derimot at ballen hadde vært over streken, dermed 1-1.
1.omgangen var gjevnspilt, med Froland et lite hakk bedre. Merete ble flyttet frem fra midtbanen til spydspiss midtveis i omgangen i et håp om å få enda mer trøkk helt fremme.
Resultatet av endringen i førsteomgang kom allerede etter 50 minutter. Merete kommer ned på høyresiden og slår et glimrende innlegg på bakerste stolpe. Der står Monica klar, og banker ballen i mål på volley! Vakkert!
Froland styrer kamper fullstendig i 2.omgang og produserer mye sjanser. Hånes farlige ved et par anledninger, men Froland det klart dominerende laget.
Etter 82 minutter er oppskriften lik som ved 1-2 målet, Merete kommer ned på høyresiden, slår ballen inn mot Monica, som setter ballen kontant i mål ved 1.stolpe - 1-3!
I det 87.minutt ender Gudrun og Merete opp i en 2 mot 1 situasjon innenfor 16-meteren til Hånes. Gudrun har anledning til å score selv, men velger å sende ballen videre til Merete som enkelt kan sette ballen i mål og 1-4. Dette blir også sluttresultatet.

Tommy og Anita var selvsagt på plass, de støtter Frolandslaga i tykt og tynt! Fantastisk!

Runde 8: Froland - Gimletroll 2 1-1 (1-1)

lagt inn 11. jun. 2014, 13:52 av Roald Danielsen

Etter seieren mot Randesund sist var det nok en gang duket for toppkamp når Gimletrolls andrelag tok turen til Kringla. Gimletroll tronet øverst på tabellen, 4 poeng foran Froland, men med 2 kamper mer spilt.
Jentene var innstilt på å finne tilbake til innsatsnivået som ble lagt ned på Sukkevann forrige uke, og allerede etter 50 sekunder fikk Maja en kjempemulighet etter innlegg fra Solveig. Dessverre gikk ballen utenfor stolpen. Kunne fort blitt en drømmeåpning på kampen!
5 minutter ut i kampen blir Monica spilt fint i gjennom i bakrom, men heller ikke hun klarte å få ballen i mål. Hanne J var nestemann til å få muligheten da hun 4 minutter senere ble spilt helt alene gjennom, men også denne avslutningen ble for svak. Etter flere misbrukte målsjanser tok Merete sjansen etter 18 spilte minutter. Hun dundret til fra 25 meter, og ballen gikk inn ved nærmeste stolpe - 1-0 til Froland.
Froland styrte showet den første halve timen. Etter det begynte Gimletroll å spise seg inn i kampen, og tok over banespillet mer og mer. Etter 32 spilte minutter kom utlikningen etter litt kommunikasjonsproblemer i Frolands forsvar. Gimletroll var det beste laget siste 15 minutter av første omgang, men de klarte ikke skape de helt store sjansene.

Andre omgang har såvidt startet da Maja får ballen på sin venstreside. Hun setter fart, skjærer innover og fyrer fra rundt 20 meter - like utenfor. Da vi passerer timen spilt får Monica ballen inne i Gimletrolls boks. Monica får til en avslutning som keeper redder, så kommer Hanne J skliende inn og setter ballen i mål. Dessverre ser dommeren en offside i situasjonen og annulerer målet. I beste fall tvilsom denne offsiden. 7 minutter senere er melodien omtrent den samme; Monica skyter, keeper redder, Hanne J får mulighet på returen. Også denne gang går avslutningen utenfor målet. Froland kjører kampen gjennom hele andre omgang, og med 10 minutter igjen på klokka får vi en ny stor mulighet. Denne gangen er det målscorer Merete som kriger til seg ballen og setter fart fremover. Hun prøver seg nok en gang fra rundt 25 meter, men denne gangen går skuddet like utenfor. Froland jager seiersmålet gjennom hele den andre omgangen, men det vil seg ikke for Frolandsjentene denne kvelden. En siste mulighet minuttet før full tid ender også med en avslutning midt på keeper. De forspilte sjansers dag på Kringla...

En stor takk må rettes til Froland damelags nyetablerte supportergruppe! Om gruppen har noe navn vites ikke, men de holdt stand gjennom 90 minutter fotball + 10-15 minutter etter kampslutt! Gjengen besto av rundt 15 personer, altså vesentlig flere enn hva vi ser på hjemmekapene til klubber som Arendal Fotball og Amazon Grimstad. Slik støtte setter vi pris på - vi håper å se dere igjen!

Runde 7: Randesund - Froland 0-1 (0-1)

lagt inn 4. jun. 2014, 15:11 av Roald Danielsen

Frolands fjerde kamp for året var bortekamp mot Randesund på Sukkevann kunstgress. En kamp mellom to lag som har hatt tøffe fighter tidligere. Vi fikk beskjed allerede ved ankomst at kampen mot Froland var markert i kalenderen som "toppkamp" for lenge siden.

Allerede i det 5.minutt får Monica en kjempemulighet etter et glimrende gjennomspill av Hanne J. Dessverre går Monica sitt skudd i tverrligger og ut. Kunne blitt en fantastisk start på oppgjøret! Froland dominerer det første kvarteret av kampen, uten at Randesund klarer å skape noe som helst farligheter. Men plutselig er de frempå: En randesundspiller skyter, Ellevine får en liten hånd på ballen, men den forsetter mot målet. I siste sekund er Maiken på plass og får dunket ballen til innkast. Fryktelig nærme 1-0!
Etter 18 minutter er Randesund frempå nok en gang, men avslutningen går utenfor. Froland er litt heldig som ikke har havnet under i kampen etter de to nevnte sjansene.
Utover i førsteomgangen skjer det ikke det helt store. Et par halvsjanser var det hele, helt til klokken akkurat hadde passert 45 minutter. Iselin blir spilt fint gjennom på høyresiden. Hun setter full fart fremover, kommer litt skrått, men klarer likevel å dunke ballen nede ved nærmeste stolpe - 0-1!

Andre omgangen byr ikke på de helt store begivenhetene. Noen halvsjanser begge veier, noen avslutningsforsøk fra distanse - stort sett det som skjer. Frolandsjentene jobber knallhard gjennom hele kampen og de nekter Randesund å få de store mulighetene. Da vi passerer 90 minutter og litt til, er vi på sidelinjen sikre på at dette kommer til å gå veien. Kanskje var spillerene også sikre, for med ca 15 sekunder igjen av de tillagte 2 minuttene, får en Randesundspiller muligheten alene med Ellevine. Ballen går, heldigvis for oss, utenfor målet denne gangen også!


Arbeidsinnsats og vinnervilje vinner ofte kamper, slik som i dag! To meget fornøyde trenere etter 3 viktige bortepoeng!

Runde 4: Froland - Søgne 2-2 (1-2)

lagt inn 14. mai 2014, 14:16 av Roald Danielsen

Kampen starter friskt, med 2 mål før vi har spilt 10 minutter. Først scorer Søgne på en corner i det 7. minutt, men Monica utlikner 2 minutter senere etter et frispark som Ane slår direkte i bakrom. Froland har et lite overtak i banespillet første halvdel av første omgang og i det 23. minutt har Froland en alle tiders mulighet til å ta ledelsen. Først er Merete frempå uten å få ballen i mål, så får Monica ballen i beina - heller ikke hun klarer å få ballen i mål. 2 minutter senere skyter en Søgnespiller fra ca 25 meter - i mål. Resten av omgangen skjer det ikke allverden, med unntak av Bentes tverrliggerskudd fra ca 40 meter.

I 2.omgang flyttes Marianne frem på høyrekanten, og hun bruker kun 2 minutter på å markere seg. Hun kommer seg fint rundt backen og slår et perfekt innlegg til Monica som header ballen i mål på bakerste stolpe. Froland kjører hele 2.omgang, men det blir bare nesten for Froland. Gudrun har et par brukbare skuddforsøk, og Bente har en alle tiders mulig til å heade inn en corner i det 66.minutt, men den gikk over målet. Alt i alt en brukbar kamp, men noe skuffet over at vi ikke fikk alle 3 poengene har vi lov til å være.

1-10 of 15