Pressemelding: Bendit Fotballcup Froland IL

Post date: 03.apr.2014 19:01:58

Froland IL med årets sunneste fotballcup

I helgen møtes 1400 ivrige jenter og gutter til Bendit Fotballcup Froland.

Arrangørene har lagt opp til at både spillere og tilskuere skal beholde energi, overskudd og godt humør gjennom hele turneringen ved å satse på salg av frukt, grønt, smothies og andre sunne varer. Og lørdag kommer den tidligere Start- og landslagsveteranen Fredrik Strømstad på besøk.

- Jeg har selv mange gode minner fra slike store cuper, sier Fredrik Strømstad. Stemningen, spenning og kameratskapet gjør at man alltid yter litt ekstra. Det jeg liker ekstra godt med Bendit arrangementene, er at det tilbys frukt, grønt og andre sunne varer, noe det var lite av på idrettsarrangementene da jeg var ung. Det er viktig at unge lærer at fysisk aktivitet og et sunt kosthold hører naturlig sammen om man ønsker å komme noen vei, sier Strømstad.

Håndplukket av Norges Fotballforbund

-Ingen ting slår det å se unge jenter og gutter boltre seg på en fotballbane, sier Kjetil Siem Generalsekretær i Norges Fotballforbund. Fotball er møteplassen for store deler av befolkningen, og NFF mener derfor at idrettsklubber er en viktig arena for å informere om og påvirke til lek og sunne vaner. Og det trengs i dagens Norge, fortsetter han.

-Derfor er Froland IL, som en av 55 klubber i Norge, plukket ut av NFF som arrangør av Bendit Fotballcup, der vi i tillegg til selve fotballen setter ekstra fokus på viktigheten av sunn og god mat og drikke, sier Siem.

– Odd-Bjørn Hjelmeset, sponsorsjef i BAMA følger opp. Det er viktig å huske at det barna lærer i tidlig alder tar de med seg videre i livet. Vi opplever at stadig flere arrangementer får en sunnere profil. Det inspirerer til gode matvaner, sier Hjelmeset.

Stolte ambassadører for NFF

-Vi er stolte over å bli utnevnt til Bendit Ambassadørklubb av Norges Fotballforbund, sier arrangementsansvarlig i Froland IL Rolf Knutsen. Kvaliteten og rammen rundt arrangementet er viktig for oss. Vi er opptatt av å profilere oss som en idrettsklubb som i tillegg til å motivere og legge til rette for lek og fysisk aktivitet, også formidler sunne kostholdsvaner.

- Man må ikke glemme at idrettsklubber i utgangspunktet er til for å fremme barn og unges helse, og da blir det jo et paradoks at de ofte kun selger produkter som ikke er bra for hverken utøvere, støtteapparat eller tilskuere, sier en engasjert Knutsen

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Holger Roald, Markedssjef Norges Fotballforbund, tlf 926 57 994

Rolf Knutsen , Arrangementsansvarlig Bendit Cup Froland, tlf 900 60 163

Odd-Bjørn Hjelmeset, Sponsorsjef BAMA, tlf 414 49 990