Savjeti‎ > ‎

Sačuvajte prirodnost

objavio 11. ožu 2010. 01:53 Debilux Frizerski studio

Da li ste zadovoljni bojom svoje kose i ako niste zašto?

Kako odoljeti svim onim ljepoticama koje se smješe sa raznih pakovanja boja za kosu, a ne poželjeti neku od tih boja na vlastitoj kosi? Ipak, razmislite…prije nego se odlučite da promijenite boju svoje kose jer prirodna boja ipak najviše odgovara boji tena, očiju, obrva i Vama lično. Prirodna kosa se lakše održava, brže suši i ne treba previše preparata za njegu. Ali, prošla su vremena kada se prirodnost smatrala vrlinom. Danas, svi žele promjenu da razbiju životnu monotoniju. Često, bojenje kose nema veze sa estetikom nego je više psihološke prirode, jednostavno, želja za promjenom je jača od potrebe. Zato je veoma važno da se ne odlučite za bojenje samo zato što ste imali, loš dan. Pogotovo ne, u neku boju za koju niste sigurni da će biti dio Vaše ličnosti, ili se neće uklapati u životni stil.

KADA JE FARBANJE POTREBA? Ako imate tanku, svilenkastu kosu koja se brzo masti. Bojenjem ojačavate strukturu kose pod uslovom da bojite prvo cijelu kosu, a kasnije samo izrastak. NE! svaki put cijelu dužinu kose! Ako imate veliki procenat sijede kose, a mladi ste, pravilnim odabirom boje, možete dobiti pravi efekat. Ako je kosa duga, te je vremenom izgubila sjaj, blagim tonungom možete samo osvježiti boju kose, a da je ne morate farbati. Nažalost, postoje mnoga pravila koja se jednostavno ignorišu, jer, želja za promjenom je jača. Dovoljan je samo momenat, kada ne možemo ništa drugo promijeniti i da se okomimo na svoju kosu. Koliko Vas u tom momentu razmišlja o 100% uspjehu? Sigurno mali broj. Jedini cilj je biti drugačiji, pa neka bude i gore. Ako je razlog za bojenje psihološkog karaktera, ne mora značiti da ćete biti zadovoljni svojim novim izgledom, jer boja kose neće popraviti raspoloženje. Oni koji su podložni stalnim promjenama raspoloženja i ne traže uzrok u sebi, češće dolaze u iskušenja da prave promjene na kosi.

NAŠ SAVJET! Farbajte se, ali isključivo, da budete lijepi, da boja Vaše kose utiče na Vaše samopouzdanje, da kosa bude sjajna, njegovana, da bude dio Vas, da se stopi sa Vašom ličnošću i da doprinese savršenom biću. Sretna sam jer imam privilegiju da uživam u tim čarobnim transformacijama ličnosti, ali svaki čovjek ima drugačiju strukturu kose i upravo to nam određuje šta se može uraditi na kosi a da istovremeno sačuvamo kvalitet i prirodnost. Naravno, nema ništa ljepše od zdrave, čiste, kose koja blago miriše. Kada kažem prirodnost, mislim da ljepota svake žene potiče iz njene duše i pogleda. Dodate li tome i ljepotu Vaše kose, nemate razloga da ne budete zadovoljni.

Samo za Vas, Senija Sena Džomba

Comments