Om F'rallakören

F´rallakören bildades 2003 och är, vilket framgår av namnet, en kör för alla! Det innebär att det inte ställs något krav på att ”sjunga upp” för att bli medlem. Det enda ”kravet” är att du tycker om att sjunga och vill göra det tillsammans med andra en kväll i veckan. Kören består av ca 70 korister och är en blandad, fyrstämmig kör fördelad på sopraner, altar, tenorer och basar. Vår duktige och välmeriterade körledare heter KristerKallin .
Vår repertoar är mycket blandad, vilket innebär att vi sjunger allt från visor till pop. F´rallakören drivs som en förening och har därför en styrelse som sköter det bakomliggande arbetet tillsamman med vår körledare.
Vi övar onsdagkvällar mellan 18.30-21.00 med en paus på 20 minuter i Tempelriddarordens vackra lokal med adress Kristinagatan 29 B. Kören är medlemsorganisation i ABF.
Mycket forskning har bedrivits om nyttan att sjunga i kör och resultaten är endast positiva, så hjärtligt välkommen till oss i F´rallakören.
Här följer några påståenden från forskningen om körsång. 

DU SJUNGER DIG GLADARE: Vid musik/sång produceras ”måbra”-hormonet Dopamin som stimulerar kroppens belöningssystem. Det bildas också Oxytocin som skapar lugn och harmoni och gör oss mer sociala.
DU SJUNGER BORT STRESSEN: Vilopuls och blodtryck sjunker när man sjunger i grupp som amatör.
DU SJUNGER DIG SMARTARE: Genom att du använder hjärnan.
DU SJUNGER DIG FRISKARE: Körsång stärker kroppens immunförsvar. Det är också bra för hjärtat och tarmarna mm samt minskar bl a risken för Alzheimer.
DU SJUNGER DIG TILL BÄTTRE ANDNING: Vid sång används stora muskelgrupper som kontrollerar andningen. Bra mot astma/talsvårigheter.

Vill du läsa mer så klickar du bara på länkarna nedanför.

Körsångändrar kroppens kemi | Forskning & Framsteg


Körsångstärker immunförsvar och hälsa - Den kulturella hjärnan


Körsång gör dig frisk och smart - DN.SEComments