Sakpoesi - Geir Rognlien Elgvin

Om Geir Rognlien Elgvin

Til daglig jobber han som prosjektdirektør i softwareselskapet Moment.team, og sitter i driftsstyret på Ruseløkka skole, er styreleder i Oslo og Akershus elbilforening, og er styremedlem i Oslo Havn. Elgvin er født i Arendal, og oppvokst mellom huset til Hege Storhaug og Arne Myrdal. Elgvin har skrevet to diktsamlinger. "YIMBY & NIMBY" har fått størst oppmerksomhet, og sammen med Bror Wyller han har skrevet diktsamlingen "Orkla á la Capri - Fortettingspoesi".Han  har VKII Reiseliv, og har to barn og kone og de bor midt i Oslo sentrum på Ruseløkka.

Geir Rognlien Elgvin (42) brukte store deler av 2017 på å lese gjennom sakspapirer i byggesaker i Oslo på sengekanten. Engasjementet fra velforeninger, nabolagsorganisasjoner og privatpersoner var et dystert fagfelt. Av alle brev som kom inn til bydelene og Plan- og bygningsetaten i hovedstaden, var det kun ett brev som inneholdt ros og heiarop i et byggeprosjekt.

YIMBY er et akronym for “Yes In My Back Yard”. I sør ser man lite tendenser til at nabolag, boligeiere og andre naboer, ønsker en investering velkommen i Oslo. NIMBY er et akronym for “Not In My Back Yard”, altså en opposisjon av innbyggere eller enkeltindivider som kjemper mot et forslag til en ny utvikling av sitt nærområde. Noen steder med høy advokat-tetthet i Oslo, outsources hele NIMBY-prosessen umiddelbart til advokater.

Elgvin lagde diktsamlingen "YIMBY og NIMBY", basert på brev sendt til Oslo kommune, og skal selv lese noen av diktene på Fortellerdagan. På boklanseringen på cafe- og bokhandelen 'Cappelens forslag' i fjor, var det rungende latter, og god stemning. Vi gleder oss til humoristiske dikt fra et underkommunisert fagfelt, nemlig syting der hvor advokat-tettheten er høy, og lidelseshistoriene sitter løst. Vi gleder oss til en ny sjanger på Fortellerdagan: Sakpoesi.

 

Comments