YouTube-video

 

YouTube-video


Spår av barn i staden, utställning i Stadshuset.

 

 
 
 
Se fyra filmer om nya Läroplanen klicka här

Projekt iPad/Android i förskolan & f-klass höll på dec. 2010-vår 2013. Det blev ringar på vattnet i form av att alla förskolor har numera Lärplattor på varje förskola och det används som med alla tidsenlig teknik där det behövs och gör skillnad och naturligtvis aldrig ersätta något annat. Ett naturligt komplement/hjälpmedel i den dagliga verksamheten för båda barn och pedagoger. 
Arbetssätt och vad händer i Södertälje, läs mer om det i ningen eller på Bloggen: Malin Sanz fd projektledare och malinfolster.blogspot.se  arbetsblogg från en av deltagaren i projektet, 
 Maggan Ljungberg -  maggan66.blogspot.se  
Med i projektet från början var förskolan Blombacka, Svingeln, Satelliten, Ängsviolen-(som också hade en administrativ personal med i projektet), Filen och Valla förskoleklass. Malin Sanz fd.Fölster var  projektledare.
När vi nu 2014 fortsätter arbetet med tidsenlig teknik och hur tekniken kan stötta pedagogerna i verksamheten görs det i IKT nätverk och studiebesök på olika förskolor i kommunen. Delge varandra arbetssätt och tillsammans föra utvecklingen av användandet av tekniken på ett naturlig sätt med koppling till Läroplanen. 


Nedan finns lite äldre inlägg....

Varför inte pröva detta som en uteaktivitet på förskolor!? se filmklippet! 
 
Bra tips av Martina Gråbacke på en film om Naturvetenskap som kan utövas på förskolor med Carina Brage på Youtube.  http://www.youtube.com/watch?v=I35qNW-aRc0 

Gå med i ningen,Telgepedagogernas digitala arena/mötesplats! gjord av pedagoger för pedagoger! Finns på Pedagogiskt centrums startsida.  Klicka här för att komma dit!
Eller klicka på svarta siluetter av en folkmassa på startsidan! www.pedagogisktcentrum.com


Det här händer i Förskolenätverket

 
 
 
 

 
         

      Comments