QUI SOM? - OBJECTIUS

Som un grups de veïns i veïnes de tot Catalunya implicats en el territori i que defensem el paisatge, el patrimoni cultural, el món rural i el medi ambient i treballem per donar a conéixer la comarca de La Segarra i potenciar el seu turisme.

Nosaltres ens oposem a que l'empresa XAVIKER S.L. d'Almacelles  instal·li a uns escassos 240 metres del Castell Sant Miquel d'Alta-riba i a tant sols 150 metres de la primera casa del nucli de població d'Alta-riba, i a 720 metres del convent Mercedari de Sant Ramon una planta d'extració d'àrdis d'una extensió de 26 hectàrees i  amb una llicència d'extracció per 28 anys i posin en perill el subministrament d'aigua del nucli d'Alta-riba atès que el pou està ubicat a tan sols 10 metres de l'explotació i posin en perill l'espai humit del bassal i la font d'Alta-riba. Espai protegit i amb un fràgil ecosistema.

Tanmateix és una plataforma d'oposició a l'ampliació de la pedrera de MÁRMOLES Y GRANITOS SEGOVIA S.L. Aquesta empresa vol ampliar la seva pedrera amb una extensió de 6.51 Ha més i situar-se a una distància de 275 metres del nucli d'Alta-riba amb un gran impacte paisatgístic i amb una greu interferència en la inter-comunicació visual entre Montfalcó Murallat i el Castell d'Alta-riba. 

Aquesta Plataforma vol ser una  oposició a l'explotació d'àrids  per part de l'empresa XAVIKER S.L. d'Almacelles i MÁRMOLES Y GRANITOS SEGOVIA S.L. de Puigcerdà que volen explotar en el terme municipal d'Estaràs - La Segarra.

La plataforma en defensa del paisatge vol donar suport als veïns afectats d'Alta-riba, Sant Ramon, Montfalcó, Santa Fe, i preservar  el  paisatge de la Segarra, el patrimoni, i el medi natural.

El nostre mail és:  forapedrera@gmail.com

La nostra adreça al Twitter per seguir-nos és @P_DPES 

Totes les persones que vulgueu contactar amb nosaltres ho podeu fer a través del correu electrònic.

Si voleu formar part de la  Plataforma DEFENSEM EL PAISATGE D'ESTARÀS I LA SEGARRA (DPES) ens podeu fer arribar un ESCRIT-SOL·LICITUD a través del nostre mail amb el nom de la persona, organització o entitat  que us voleu sumar a aquesta causa i en SEREU MOLT BENVINGUTS.
objectius DPES pedrera Estaràs - Alta-riba XAVIKERComments