FootySweden

FOOTY - en tävlingsklass för R/C-segelbåtar 

Footyklassen är tävlingsklassen för världens minsta, internationellt erkända, radiostyrda modellsegelbåtar. Över hela världen blir vi som tycker att det här är en väldigt kul idé fler och fler.
 
Trots storleken fungerar en Footy under mycket varierande vindförhållanden och uppför sig oftast som en mycket större båt. En väl fungerande grundkonstruktion gjordes av Brett McCormack från Nya Zeeland. Brett är en erfaren konstruktör inom Internationalla Enmetersklassen (IOM), en av de största klasserna idag.

Footyn är en öppen klass, det finns mycket utrymme för experiment till en mycket låg insats av tid och pengar. Båtarnas storlek gör det enkelt att ta med sig båten även på flygresor till fjärran länder.

Oavsett om du är gammal i gamet eller nybörjare finns något att hämta i denna klass. Många som tävlar i andra, tekniskt mer avancerade klasser sysslar även med Footy-båtar.

Via internet kan man enkelt komma i kontakt med andra Footy-entusiaster och regattor kan enkelt ordnas. Man kan också jämföra sin båt och skicklighet genom att använda sig av den så kallade Internetbanan (The Internet Course) och sedan maila in sitt resultat.
 
Footy Gold Cup 2014
 
Allt mer du vill veta om Footy finns på den
officiella webbplatsen
 

Footy Gold Cup Sestriere 2012
Footy Gold Cup, Sestriere Italien, 2012
 

Du registrerar din båt genom att skicka ett meddelande här

Diskussion - följ med i snacket kring Footisar!
Comments