Referenties

Ingrid en Princess

‘Het was enkele jaren geleden. Door een heel slechte ervaring met een vervoerder had mijn 3 jarige merrie Princess een groot probleem met trailers ontwikkeld: wanneer een trailer de pad opreed, zou ze achteraan haar paddock door de omheining gegaan zijn. Zo bang was ze ervan! Ik was een beetje radeloos omdat ze kortelings met de trailer moest vervoerd worden. Iemand raadde me Frank aan. Ik kende Frank al lang maar ik had geen idee dat hij zoiets kon oplossen.

Frank kwam en begon in onze roundpen met enkele elementaire grondoefeningen. Na een dik half uur vroeg hij om de trailer in het midden van de grote buitenpiste te parkeren. Hij vervolgde zijn oefeningen om en rond de trailer, maar zonder gericht naar de trailer toe te werken. Dat was aanvankelijk ook helemaal niet mogelijk met Princess. Doch geleidelijk aan naderden ze de trailer en eens kort genoeg, nam Frank enkele rustpauzes. Weldra was de aanblik van een trailer al veel minder erg. Eens voor de trailer en na de eerste voorzichtige stapjes, ging ze er uiteindelijk vrijwillig en zelfverzekerd telkens op en af, aan een lang touw!

Ik was stomverbaasd dat dit mogelijk was binnen enkele uren, maar natuurlijk helemaal gelukkig. In de toekomst zijn er geen problemen meer geweest om Princess met de trailer te vervoeren. En dan nog dit: Princess is later Reining Futurity Champion geworden!

Ingrid’

Christinne wint NRHA Plaque

‘Tot aan mijn 50ste had ik eigenlijk nooit sport gedaan, enkel in de zaak gewerkt,  en al helemaal niet met paarden bezig geweest. Ik kreeg echter de microbe te pakken en Frank heeft me begeleid in mijn avontuur met paarden.

Ik was echter heel bang en het bleek niet gemakkelijk om controle over mezelf, laat staan de paarden te krijgen. Ook mijn motoriek moest helemaal op gang komen. De lessen basistechnieken leken eindeloos.

Maar het loonde: ik overwon het grootste deel van mijn angsten, ik leerde met alle paarden omgaan en onder zadel leerde ik alle Reining maneuvers. Frank maakte zowaar een wedstrijdruiter van mij!

Verleden jaar was de ambitie op één hand bij de NRHA Rookies uit te komen en zeker mijn stops te verbeteren. Een paardje dat Frank vroeger getraind had ging dit voor mij mogelijk maken.

En of! Niet alleen behaalden we die doelstelling al voor de helft van het seizoen, bovendien was ik meestal in de top 5 en dan won ik nog een NRHA Plaque in de Prime Time Non Pro! Ik tussen het Non Pro niveau, wie had dat gedacht!

Chris’

Tanja jumpingamazone

 ‘Ik was (dacht ik) een gevorderde amazone in de springsport. Van een vriend mocht ik zijn Reining paard rijden. Ik geraakte niet vertrokken…Dat paard reageerde niet op mijn hulpen. Nochtans was het een succesvol wedstrijdpaard. Ik was zo beschaamd!

Iemand verwees mij naar Frank. Frank deed toch aan Reining dus Ik dacht dat ik western moest leren rijden. Wat een vergissing: Frank verbeterde mijn houding en ritme op het paard, volgens de klassieke basis. Ik merkte dat er wel meer mis was met mijn rijkunst. Hij haalde de pijnpunten boven en bracht verbeteringen aan.

Het gevolg is dat ik van een gemiddelde wedstrijdamazone nu de laatste 5 wedstrijden steeds in de barrage zit en zelfs kan winnen

Iedereen prijst mijn verbeteringen en het feit dat zowel ik als mijn paarden zoveel meer zelfvertrouwen gekregen hebben. Ik ben Frank heel dankbaar en ik blijf zeker bij hem lessen om te blijven verbeteren. Tanja’

Wendy en Uber

 ‘Mijn paard Uber heeft veel problemen met de trailer: laden was een ramp en op de trailer is hij ook zeer onrustig. Ingrid raadde me Frank aan.

Frank begon met grondwerk en al snel kwamen toch enkele problemen boven. Hij werkte tot er beterschap was en toen gingen we naar de trailer. Na wat werk om en rond de trailer ging Uber er vlot op en af. Ik kreeg hem in handen en al snel lukte het mij ook. Hij gaf me vervolgens nog wat grondwerkoefeningen mee.

Sindsdien is het laden geen probleem meer. Alleen spijtig dat hij tijdens transport, maar ook bijv. in de poetsplaats, verschrikkelijk onrustig blijft, van zodra we hem alleen laten. Frank heeft allles geprobeerd en ook veel opgezocht, maar dat probleem lijkt een maatje te groot. Uber is ook al redelijk oud.

In ieder geval laad hij nu heel vlot, dus dat is echt fantastisch. Ondertussen heb ik Frank op mijn beurt aangeraden bij enkele kennissen met ook problemen bij trailerladen en hij heeft ze allemaal kunnen helpen. Iedereen uiterst tevreden! Groetjes, Wendy’

E-mail TR

Dag Frank,

Vorige week en deze week krijgen we opeens van alle kanten reacties over de rijstijl van mijn zoon T. Het lijkt erop dat de resultaten van de lessen tot dusver in de omgeving waar we hier rijden zichtbaar worden .

We hebben het idee dat de laatste drie lessen en de wedstrijden in Desselbergen heel sterk aan het indalen zijn .  Thuis zie ik hem opeens  oefeningen doen en geluiden maken alsof hij aan het paardrijden is.

Deze visualisaties zijn overigens  duidelijk en geloofwaardig. De verankering van jouw gedachtengoed is  volop in beweging,. Het “”hobbelen”” wat hij hier in de buurt ziet vindt hij verschrikkelijk.

Hij is gemotiveerd om het andere te leren.

De liefde en belangstelling in  de Western Sport en met name jouw kennis, zetten nu nadrukkelijk door.  Waarvoor dank. F.R.Er zijn er veel meer! Snel meer getuigenissen…