Contact

De Pandhoeve
Pandhoevestraat 51
3128 Baal

Frank Wollants
+32 477 423997Frank Wollants is een beetje een unicum: al gans zijn leven ademt hij paarden maar hij is ook houder van maar liefst 2 universitaire diploma's!
Nu is hij Professional trainer.

Horsemanship clinics van Clinton Anderson, studie van inspirerende Masters als Tom Dorrance, Ray Hunt, Buck Brannaman, Pat Parelli en nog veel meer, hebben hem diepgaande kennis rond het zogenaamde Natural Horsemanship bijgebracht. Hij is ondertussen, na bijna 20 jaar, een ervaringsexpert.

Reining leerde hij van de beste waaronder Andrea Fappani, Robin Schoeller, Craig Johnson, Lynda Adlof, John Slack, Bob Grimshaw, Jeff Hill, Gennaro Lendi en vele anderen. Hij heeft gedurende een jaar samengewerkt met Bernard en An Fonck-Poels, toen hij hun paarden zadelmak maakte. Met hen alle dagen samenwerken was gewoon een fantastische en leerzame ervaring!

Voor een beter inzicht in het jureren van een Reining proef, volgde hij een NRHA judge seminar.

Hij bestudeerde ook één en ander van de klassieke rijkunst. Het wiel was namelijk al lang geleden uitgevonden! Het is nog steeds de beste manier om echt te begrijpen wat training, of 'dressuur' als je wil, inhoudt. Ook voor Reining. Het biedt antwoorden op prangende en fundamentele vragen in verband met de rijkunst.

Frank Wollants is een gepassioneerd paardenliefhebber, heel gedreven, gericht op resultaat en met grote verantwoordelijkheidszin, maar zijn zowaar encyclopedische kennis en analytisch vermogen, maakt hem toch een beetje bijzonder in de paardenwereld waar pseudo-wijsheid als luchtvervuiling het wereldje bezoedelt. Hij heeft kennis over anatomie, biomechanica, psychologie van paard en mens en meer speciaal de Leertheorie, inspanningsfysiologie, voedingsleer en nog zoveel meer. Het gros daarvan is toch eigenlijk een must om elk paard en mens in elke situatie professioneel te kunnen helpen ...

********************

In 2004 besloot hij om de stap te wagen en werd professioneel paardentrainer. Gezien zijn focus op NH, was het geen verrassing dat hij specialiseerde in het opleren van jonge paarden en oplossen van probleemgevallen.
Hij startte Reining paarden, maar ook Renpaarden, Pleasure, Jumping en Dressuur paarden en dit o.a. ook voor hele bekende namen in de sport.
Verscheidene van die paarden presteerden op wereldniveau!
Om er enkele te noemen: Champion 'Hamburg/Horn, Germany 'Shadwell Trophy 3 years'; Reserve Champion 'Abu Dhabi International 3 years old Arabians Championship (Group 2 PA)'; succesvol Endurance paard aan de Royal Stables of Abu Dhabi...
En in Reining: Frank Wollants heeft NRHA LTE+5.000$ en wie weet hoeveel bij NRHA Germany, hij werd finalist NRHA Germany 3Yr Open Futurity, hij won een NRHA Lawson bronze en talloze Pewter trofees en Plaques, hij won een zilveren medaille KBRSF circuit, hij behoorde bij team België in de 2002 CRIO in Reggio Emilio (Italië), en hij won de gouden medaille bij de VLP Jonge Paarden ...
Wouter Van Opstal
+32 473 297810Wouter Van Opstal groeide op tussen paarden en is een fervent paardenliefhebber.

Hij baat de Pandhoeve uit, een prachtige Western-accomodatie, doch waar de recreatieveling en klassieke ruiter zeker ook zijn weg kan vinden.

Hij is heel leergierig en is gepassioneerd om samen met Frank zo snel mogelijk succesvol te zijn in Reining competitie en om kwalitatieve Reining paarden te fokken en te trainen voor verkoop.