Introductie

Welkom op de website van Rens van Hulst en Evita Dubbeling. Momenteel zijn wij beide derdejaars fysiotherapie studenten aan de Hogeschool van Amsterdam. Als onderdeel van deze studie, hebben wij een scriptie afgerond met betrekking tot blessurepreventie bij de sport floorball.

 

Deze opkomende sport, die enigszins vergeleken kan worden met zaalvoetbal en ijs-/zaalhockey, heeft zijn oorsprong in Zweden. In Scandinavië is deze sport niet meer weg te denken, maar de laatste jaren wint deze sport ook in ons land aan populariteit. Dit is vooral toe te wijden aan het snelle en vernieuwende karakter van deze sport.

 

Het beoefenen van sport brengt echter ook negatieve verschijnselen met zich mee. Net als bij veel andere sporten krijgen floorball spelers regelmatig te maken met blessures. Uit eigen onderzoek is gebleken dat aandoeningen aan het kniegewricht en enkelgewricht de meest voorkomende blessures zijn bij floorball spelers.

 

Aangezien floorball nog een relatief kleine sport is in Nederland en er weinig informatie beschikbaar is met betrekking tot blessurepreventie, hebben wij in opdracht van NEFUB (Nederlandse Floorball en Unihockey Bond) een blessure preventieplan gecreëerd.

 

Via deze website is ons blessure preventieplan toegankelijk voor alle sporters en geïnteresseerden. Hoewel voor het opstellen van de trainingsoefeningen gebruik is gemaakt van ‘evidence based’ studies, dragen wij geen verantwoording voor eventuele negatieve gevolgen ten aanzien van het uitvoeren van deze oefeningen.

 

Begin de training.

 

Although we wrote our floorball prevention program in the Dutch language, it is still possible to find out more about our program in the English language. Please visit the website www.youtube.com and look for the words “Floorball”, “Injury”, “Prevention” and “Program”. You will find all our exercises on video with English explanation included.

 

 

De filmpjes zijn mede mogelijk gemaakt door het Universitair Sport Centrum Amsterdam, De Boelelaan.