Hier vind je alle nieuwtjes, weetjes en recente evenementen en bijeenkomsten.

De kracht in Noord Holland: Initiatieven gezocht!

Geplaatst 4 mrt. 2014 08:16 door Monique Anrochte   [ 25 mrt. 2014 07:18 bijgewerkt ]

De coöperatie Kracht in Nederland  wil de kracht in Nederland letterlijk in beeld brengen, om zo te laten zien dat er talloze mooie initiatieven zijn op het gebied van vrijwilligerswerk, ‘samenredzaamheid’, duurzaamheid en “Blue Economy”.

Zuid-Holland is gestart met de provincietour: In die provincie zijn door verschillende amateurfotografen goede initiatieven in beeld gebracht en samengesteld in een fotoslinger. Daarbij werd een Kracht in Nederland Café georganiseerd en heeft het tijdens het evenement meest gewaardeerde initiatief daarna extra ondersteuning gekregen in de vorm van een “social deal”.

In Noord-Holland starten twee leden van het VNZP, Anne Vrieze en Monique Anröchte, een dergelijk evenement. Omdat Noord-Holland zo langgerekt is, willen we meer evenementen in verschillende regio’s. Op 13 juni vindt een evenement met fotoslinger plaats bij ons in Pakhuis Saigon te Wormer.

Graag willen wij van jou weten of je mooie initiatieven in het zonnetje zou willen zetten. Daarbij kun je denken aan een bewonersbedrijf, een mooi initiatief op het gebied van dagbesteding, de Voedselbank, ruildiensten, noem maar op. De lijst is wat ons betreft onbeperkt. Ook als je mensen weet die het leuk vinden om de initiatieven te fotograferen, dan horen we dat graag. Contactpersoon is Monique Anröchte de eigenaar van de FlexWerkplaats. Dus heb je vragen, bel ons gerust. Weet jij een mooi initiatief dat aandacht verdient? Meld het dan hier! Ken of ben je een fotograaf die aan dit project mee wil werken? Meld de fotograaf dan hier aan!

Broodfonds Zaanstreek e.o. in oprichting

Geplaatst 31 okt. 2013 08:22 door Monique Anrochte   [ 31 okt. 2013 08:24 bijgewerkt ]

Broodfonds Zaanstreek e.o. in oprichting

Op woensdag 6 november is er een bijeenkomst voor een nieuwe broodfondsgroep voor de Zaanstreek e.o.
http://www.broodfonds.nl

Even kort: Het broodfonds is een alternatief voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers. 

Meer informatie en om te onderzoeken of het bij jou past: Broodfonds.

De bijeenkomst zal gehouden worden bij ons in Pakhuis Saigon
Veerdijk 40 F/G
1531 MS Wormer

We beginnen om 19.30 uur en sluiten af om 21.30 uur. 

Naar aanleiding van de reacties op de eerdere aankondiging, hebben we gekozen voor een informatieve bijeenkomst voor gevorderden, met volop ruimte voor vraag en antwoord. We verzoeken daarom iedereen om zich van tevoren goed in te lezen op de site van het Broodfonds.

Het streven is om na het informatieve deel te peilen wie definitief wil deelnemen zodat met deze mensen richting concrete afspraken te gaan. 

Om de Zaanse broodfondsgroep daadwerkelijk te kunnen starten hebben we minimaal 20 instappers nodig. We krijgen die vast en zeker bij elkaar, het is gewoon een goed verhaal, maar op dit moment zitten we op 15. En dat is net te weinig. Als je er zelf enthousiast over bent, kijk dan in je directe omgeving of je nog anderen weet te interesseren en neem die mee op 6 november. 

We hopen op een grote opkomst en een afsluiting met 20+ deelnemers. Zodat de aftrap van de Zaanse Broodfondsgroep definitief wordt.

Tanja N.Kruseman, Susan Noordijk, Jolien Duin en Monique Anröchte [initiatiefgroep]

Doe Het Niet Zelf Open studio

Geplaatst 8 okt. 2013 07:31 door Monique Anrochte   [ 8 okt. 2013 07:45 bijgewerkt ]


DHNZ Open Studio's: Ze worden regelmatig gehouden. Deelname is gratis en we doen even niet aan handelen met geld. We netwerken door iets voor elkaar te doen!! Start rond etenstijd. Iedereen neemt zelf eten/drinken mee en we eten samen. Denk ook aan laptop, camera, papier en pen. Vervolgens wordt verkend wie wat nodig heeft. Taken worden verdeeld en dan; aan de slag!! Aan het eind van de avond is een probleem opgelost of ben je in elk geval weer een stukje verder.11 oktober 2013: DHNZ Open Studio Creative Zaanstreek in de Flexwerkplaats

WIE:
Zelfstandig ondernemers, creatieven

WAAR:
Veerdijk 40 F+G, 1531 MS Wormer (NH)

WAT:
18:00 - 19:30 binnenkomst en samen eten
19:30 - 20:00 inventariseren vraag/aanbod
20:00 - 23:00 aan 't werk!

HOE:
Gratis, maar neem zelf wat eten/drinken mee om te delen.
Heb je een vraag of een probleem waar je niet uitkomt, neem 'm mee; we werken voor elkaar aan oplossingen. Het kan handig zijn om een laptop (of usb stick of materialen waar je vaak mee werkt) mee te brengen.

29 maart 2013: De TrainingTesters met publiek

Geplaatst 13 mrt. 2013 05:02 door Monique Anrochte   [ 13 mrt. 2013 05:45 bijgewerkt ]

Eén van de succesvolle bijeenkomsten op de FlexWerkplaats is de TrainingTesters, waar trainers hun (nieuwe) product toetsen met vakgenoten. Jij kunt daarbij zijn!

Om onze deelnemers in contact te brengen met hun doelgroep, hebben wij besloten om de bijeenkomsten open te stellen voor publiek. Hiermee geven wij de trainers een podium naar buiten én kunnen organisaties, overheden en ondernemers proeven van de nieuwe ontwikkelingen en kennismaken met de trainers en hun producten.

Na afloop van de training is er een netwerkborrel. Zet het in je agenda en laat je inspireren!
Wel even aanmelden.Deze TrainingTesters:

Kommacoaching: Constructief omgaan met conflicten


Waar we mensen tegenkomen, komen we conflicten tegen. Soms suddert het een tijdje. Of je had het niet in de gaten en nu zit je er opeens middenin. Maar hoe ga je er eigenlijk mee om? En levert dat ook het gewenste resultaat op? Vanmiddag gaan we in op het voorkeursgedrag van de deelnemers en oefenen we met alternatieve mogelijkheden.

Esther de Groot en Monique Damen bieden in samenwerking met trainingsacteur Elcke Nijhuis de gelegenheid te oefenen in een veilige omgeving. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en vaardigheden.
Dat belooft dus een interessante middag te worden.

Datum: vrijdag 29 maart 2013
Tijd: 13:30 tot 17:00 uur
Plaats: de FlexWerkplaats in pakhuis Saigon
Adres: Veerdijk 40 F+H, 1531 MS, Wormer
Kosten: 15 euro

Parkeren is gratis achter pakhuis Saigon en de locatie is op loopafstand vanaf station Wormerveer.
Routebeschrijving

Gebruik je Facebook, dan kun je je ook aanmelden via de facebookpagina waar je de bijeenkomst bij de evenementen vindt.

Ondernemersmarkt en -panel

Geplaatst 24 jan. 2013 07:48 door Monique Anrochte   [ 24 jan. 2013 08:03 bijgewerkt ]

PvdA Zaanstreek
De samenwerking met de PvdA Zaanstreek verloopt vlotjes, gesmeerd noemen ze het ook wel. De avond krijgt steeds meer vorm. Niet in het minst dankzij de ondernemers uit ons netwerk.

De Partij van de Arbeid heeft ons gevraagd om ondernemersverhalen: de worstelingen, successen en andere invalshoeken en wil graag ondernemers uit de regio in het panel. 

Leuk om in ons netwerk te kijken welke ondernemers passend zijn, een mooi aansprekend verhaal hebben en plaats willen nemen in het panel.

Wij zijn blij met de inzet van:
Allen ondernemers die op bijzondere wijze samenwerken met anderen en ieder expert in hun eigen vakgebied.

Wie vind je op de ondernemersmarkt?

Marie-Jose de Roy van Zuydewijn van Uw bureau op orde!
Haggith van Hees van Inspiration Art by Haggith (zij verzorgt ook de expositie de komende 2 maanden)
Barry Menger van Counter Creatives
Jan Zijp van van Braam-Minnesma
John de Vries van Dutch Security Enforcement
Frank Wolff van Talent makelaars

Verder vind je nog de Kamer van Koophandel, MKB Nederland, ZON (Zaans Ondernemers Netwerk) en de Rode Ondernemers op de ondernemersmarkt.

We hebben nog een tafel vrij. Aanmelden voor de ondernemersmarkt kan nog.

Het programma van de Thema avond met Mei Li Vos

Geplaatst 21 jan. 2013 04:44 door Monique Anrochte   [ 20 mrt. 2013 09:39 bijgewerkt ]

Vooral fijn nieuws: Onze samenwerking met de Partij van de Arbeid Zaanstreek. Hieronder vind je de publicatie voor Thema avond Zelfstandigen Zonder Personeel met Mei Li Vos:

Ze stond al heel lang ons verlanglijstje en het is eindelijk gelukt! 28 januari komt Mei Li Vos naar de Zaanstreek om samen met ondernemers te praten over het thema: Zelfstandigen Zonder Personeel of te wel ZZP’ers. Op deze avond die wordt georganiseerd i.s.m. de FlexWerkplaats en de Rode Ondernemers zullen we naast de inkomenspositie en de sociale zekerheid van deze beroepsgroep ook ingaan op praktijkvoorbeelden waarbij successen, mogelijkheden, onmogelijkheden en regelgeving een rol spelen.

Graag stellen wij de hoofdrolspelers van deze avond aan u voor:
Mei Li Vos

Mei Li Vos is sinds 20 september 2012 namens de Partij van de Arbeid lid van de Tweede Kamer en heeft als portefeuille Economisch Beleid en Rijksuitgaven. Eerder was zij van 1 maart 2007 tot 14 oktober 2010 lid van de Kamer. In de zomer van 2005 was ze één van de oprichters van het Alternatief voor Vakbond (AVV) waarvan zij tevens voorzitter werd. Daarnaast schreef zij columns voor het blad Vrij Nederland, Volkskrant Banen en publiceerde zij verschillende boeken waaronder “Het Arbeidersparadijs”. Mei Li gelooft in een eerlijke economie waarin ZZP’ers en Flexwerkers een grote rol verdienen en een stem in de Kamer.

De FlexWerkplaats, een initiatief van Monique Anröchte, is een inspirerende ontmoetingsplek voor ZZP’ers, creatieven en het bedrijfsleven. De 600m2 FlexWerkplaats biedt laagdrempelige werkruimte aan ZZP’ers die hier zelfs per dagdeel een werkplek, vergaderruimte of trainingsruimte kunnen huren. Regelmatig zijn er netwerklunchen en andere initiatieven om in een ontspannen sfeer met andere ZZP’ers of ondernemers van gedachten te wisselen. Op deze avond zal de PvdA gebruik maken van de gehele FlexWerkplaats.

De Rode Ondernemers, ze zijn zelfstandig ondernemer met of zonder personeel en lid van de Partij van de Arbeid. Zij geloven dat ondernemers de motor zijn om uit de crisis te komen en dat de PvdA juist DE partij is voor ondernemers en ondernemerschap.

En natuurlijk zorgen wij ervoor dat er ook “blauwe” ondernemers in de zaal zitten!

Dat belooft dus een interessante avond te worden. Wij nodigen u uit om deze avond, die wordt gepresenteerd door Ruud van der Velde, bij te wonen:

Datum: Maandag 28 januari 2013
Tijd: 19:30 tot 22:00 uur
Plaats: de FlexWerkplaats in pakhuis Saigon 
Adres: Veerdijk 40 F+H, 1531 MS, Wormer

Parkeren is gratis achter pakhuis Saigon en de locatie is op loopafstand vanaf station Wormerveer.
Routebeschrijving

Campagne team PvdA Zaanstreek

Tijdens deze avond is er gelegenheid voor ondernemers/ZZP om zichzelf, hun bedrijf en product te laten zien op de ondernemers markt. Ga jij het gesprek aan met de bezoekers van de Thema avond? Meer informatie en aanmelden.
• 19.00 zaal open• 19.30 welkomstwoord Ruud van der Velde
• 19.40 over de FlexWerkplaats
• 19.55 voorstellen Rode ondernemers, MKB-ers en KvK
• 20.15 pauze
• 20.30 introductie Mei Li Vos
• 20.45 thema discussie over en met Zelfstandigen Zonder Personeel
• 22.15 rondvraag
• 22.30 netwerkborrel

Expositie door Haggith Van Hees

De ondernemersmarkt is gedurende de hele avond, er is nog plek voor ondernemers. Wel even aanmelden.

TrainingTesters

Geplaatst 6 nov. 2012 09:14 door Monique Anrochte

Eén van de initiatieven in samenwerking met andere ondernemers is de TrainingTesters. Een maandelijkse bijeenkomst waar trainers en coaches elkaar ondersteunen bij het ontwikkelen van hun trainingen.

Meer informatie vanzelfsprekend op de site van de TrainingTesters. We zetten hier ook even het programma van 9 november neer. Ben je trainer, coach of student, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten. Zij wachten op jullie feedback of misschien heb je zelf een training te testen?

Het programma van vrijdag 9 november 2012:

12.30 inloop en kennismaken
12.45 lunch
13.30 inleiding door Marieke van Soest van Time out for work
13.45 Kommacoaching: Constructief omgaan met conflicten

Waar we mensen tegenkomen, komen we conflicten tegen. Soms suddert het een tijdje. Of je had het niet in de gaten en nu zit je er opeens middenin. Maar hoe ga je er eigenlijk mee om? En levert dat ook het gewenste resultaat op? Vanmiddag gaan we in op het voorkeursgedrag van de deelnemers en oefenen we met alternatieve mogelijkheden.

Esther de Groot en Monique Damen bieden in samenwerking met trainingsacteur Elcke Nijhuis de gelegenheid te oefenen in een veilige omgeving. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en vaardigheden.

16.00 Avatarproeverij door Marieke van Soest
17.00 borreltijd

Wil je nog meedoen, ben je trainer, coach of student, ze hebben nog behoefte aan feedback. Aanmelden kan hier!

Kijk Zaans - het boek en de boekpresentatie

Geplaatst 17 okt. 2012 09:15 door Monique Anrochte   [ 17 okt. 2012 09:33 bijgewerkt ]

Afgelopen zondag (14 oktober) was het eindelijk zo ver. 'Kijk Zaans' het boek, mocht het daglicht zien en werd gepresenteerd aan het grote publiek. 

Dat het publiek groot was, werd al snel duidelijk. Maar liefst bijna 200 ondernemers en inwoners van onze moois streek verzamelden zich om de presentatie bij te wonen in Serah Artisan waar initiatiefnemer Sarah Vermoolen het eerste exemplaar uit ging reiken aan onze burgemeester Geke Faber

Rondom de presentatie was een heel programma door en voor de parels en getipten uit het boek. Het werd een bijzondere middag, waar wij (als één van de getipten) deel van uit mochten maken. 
Onze gastvrouw/eigenaar Monique Anröchte was gevraagd om de sprekers (Geke Faber, Gé Sombroek, Colette Hesse en Sjoerd Soeters) te ontvangen en we hebben mee gedacht en gedaan achter de schermen. 

De presentatie in de bedreven handen van Majanka Fröhlich werd afgesloten met een discussie. Wat kunnen we nog meer met deze inmiddels door Kijk Zaans verbonden parels? We hopen daar nog meer van te gaan horen!

Wij willen dit mooie boek graag delen met onze gasten. Wij zijn verkooppunt én dat vraagt ook om actie!

Kom bij ons vergaderen, maak gebruik van onze workshop- of trainingsruimte, boek bij ons een evenement of koop een strippenkaart of abonnement voor onze flexwerkplekken. Bij de tweede boeking ontvang je dit bijzondere boek cadeau. De actie is geldig tot en met december 2012 of zolang de voorraad strekt. Reserveren van onze ruimtes kan ook online.

Hebben jullie gezien dat onze mooie huisvesting Pakhuis Saigon op de omslag staat? Vanzelfsprekend is de hele fabriekswand in Wormer één van de parels in het boek.

Op naar Zingen op de Zaan 2013!

Geplaatst 13 jul. 2012 04:34 door Monique Anrochte   [ 16 jul. 2012 09:22 bijgewerkt ]

Onze FlexWerkboot
6 juli: De dag voor Zingen op de Zaan. 

Er waren nog voldoende regelzaken. Meer dan voldoende. De banner geleverd krijgen, de laatste afspraken met de catering van De Keuken In en Restaurant De Vijfde Smaak, de puntjes op de i met PKWaterbouw over boten, pontons en leveringen, inkopen, enveloppen voor de gasten vullen, nog wat zaken afstemmen met de muzikanten van RoomSix en Frank Leurs. Al met al, genoeg te doen. En 's avonds moest de boot ingericht, aangekleed en natuurlijk de levering van de drank, tap en koelkast van De 2 Engelen. Heel belangrijk! 
Via Counter creatives, om de tafels en banken te halen, zijn we met onze partners Annet Gnodde van Fietsverhuur Wormer en Ruben de Bruin van Tins naar het ponton in Amsterdam Noord getogen om de banner (toch op tijd geleverd) aan boord te bevestigen en alle eerder genoemde klussen af te ronden. We hadden nog versterking van Elsa, Sylvester en Noa. Zo met zijn zessen was de klus prima te klaren.

En dan is het 7 juli en is schipper Sander Wesseling van PKWaterbouw voor dag en dauw vertrokken om bijtijds op de Prins Hendrikkade te zijn. We moesten voor 10 uur door de sluis en natuurlijk voor die tijd onze gasten, onze topband RoomSix en zanger Frank Leurs nog aan boord verwelkomen.

Na wat uitloop en het ophalen van de Dixies konden we de Wilhelminasluis door. Eindelijk onderweg. Eén van de gasten (Frits Weder) heeft nog een sprintje moeten trekken maar ook dat kwam goed. Gestaag daalden we de Zaan af richting de FlexWerkplaats, onder begeleiding van RoomSix en Frank Leurs. Geweldig onze muzikanten en zo veelzijdig ook! De bar professioneel bemand door Linda Duijkers en eerder genoemde Elsa en Sylvester. 

De opzet was om bij de FlexWerkplaats even aan te meren. We hadden daar afgesproken met onze partners De Keuken In en Restaurant de Vijfde Smaak voor de heerlijke lunch en hapjes die zij verzorgden. Al gauw bleek er weinig plek voor de boot bij ons pand en moesten we uitwijken naar een eindje verderop. We waren van zins om de hapjes in de FlexWerkplaats te koelen en op de terugweg op te halen. Het heerlijke zonnetje zou de smaak niet ten goede komen. Zonde van al het werk van Pjotr en Ray. De hapjes koelen was het probleem niet, wél het ophalen op de terugweg.
 
Na overleg met Pjotr en Ray en wat telefoontjes, kwamen we al gauw tot de oplossing: De hapjes werden gebracht bij Huis te Zaanen, waar ze gekoeld opgeslagen konden worden. Nu nog een manier om ze aan boord te krijgen. Wat hadden wij een geluk dat Rob en Wendy van der Hout langs de kant lagen met hun motorbootje om te genieten van al het leuks op de Zaan. Rob en Wendy waren bereid om met hun bootje het eten op te halen en bij ons aan boord te brengen. Zo konden wij netjes in de vloot mee blijven varen en tóch van de heerlijk frisse hapjes genieten. Een top oplossing! Bedankt Rob en Wendy!

Ook de rest van de dag hebben we genoten van onze tocht over de prachtige Zaan, het zonnetje, de heerlijke muziek en de sfeer op het water, het onthaal in de sluis. Leonie Groen (verslaggever van het Noord Hollands Dagblad) heeft live getwitterd vanaf onze 'flexwerkboot'. Haar tweets kun je terugvinden met de hashtag #nhdleonievaartmee en Luke Speeks (van de ziekenomroep zzbo.nl) heeft gefilmd en stuurt ons nog het eindresultaat. We zijn benieuwd!

We willen alle ondernemers bedanken voor de samenwerking, ondersteuning, het enthousiasme en de gezelligheid niet te vergeten. Op naar 2013, dan zijn wij er weer bij! Jullie ook?

Ahoy!

Onze Partners
Engberts Facility Management
Fietsverhuur Wormer
De 5e Smaak

DM Office Support

De keuken in
Fran

Onze nieuwe partners: De Vijfde Smaak en De Keuken In.

Geplaatst 3 jul. 2012 13:16 door Monique Anrochte   [ 3 jul. 2012 16:40 bijgewerkt ]

De Vijfde Smaak 
De Keuken In
Zo daags voor Zingen op de Zaan is er iedere dag wel nieuws te melden, zo ook vandaag! Overigens kun je nog meevaren!

Ray Heistek van De Keuken In en Pjotr Rentinck van Restaurant De Vijfde Smaak zullen de lunch en hapjes aan boord verzorgen. Beide heren zijn bevlogen koks die enorm genieten van het tot in de puntjes verzorgen van hun gasten en klanten. We boffen enorm met deze partners.

Zowel Pjotr als Ray zijn getipt op Kijkzaans. Even wat quotes van dit mooie initiatief van Sarah Vermoolen over deze heren:

Over Ray (De Keuken In)'Ray Heistek kookte eerst bij Sans Pareil (het huidige D’Vijf Broers). Deze gedreven en gepassioneerde man heeft nu een mooie eetwinkel in Assendelft. Hij blijft echter een kok die zijn klanten als gasten ontvangt. Hij maakt bijzondere dingen, wat wel moed vergt in de Zaanstreek. Hij verkoopt mooie producten, en de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Gasten die eerst in zijn restaurant kwamen komen nu in de winkel gerechten halen waar ze thuis van genieten.'

Over Pjotr (De Vijfde Smaak): 'Pjotr Rentinck en Marieke Verbree hebben het prachtige restaurant De Vijfde Smaak opgebouwd. Mooie wijn-spijs combinaties dankzij Marieke en verrassende gerechten van smaakkunstenaar Pjotr. Dit restaurant gaat zich de komende jaren doorontwikkelen tot iets heel bijzonders!'

Even een weetje over De Vijfde Smaak: Pjotr en Marieke gaan verhuizen. Hun restaurant in Wormerveer is afgelopen vrijdag (29 juni 2012) gesloten. Zij hebben in De Waakzaamheid in Koog aan de Zaan hun fantastische nieuwe huisvesting gevonden. Per 1 september 2012 zal het restaurant weer geopend zijn in dit Zaanse erfgoed. Hou het in de gaten!

Beide koks vind je terug in het nog te verschijnen boek: Kijkzaans. Het boek is te bestellen en in beperkte oplage verkrijgbaar. In het boek vind je bijzondere mensen, bedrijven, plekken, gebouwen, gebieden die onze Zaanstreek zo mooi kleuren - de zogeheten parels van de Zaanstreek. 

Ook de FlexWerkplaats staat erin vermeld en daar zijn we trots op! Wil je het boek bestellen als cadeautje of als relatiegeschenk. Dat kan hier! De site is ook meer dan een bezoekje waard. Ervaar daar alle kleuren van de Zaanstreek.

Onze Partners (ook partner worden?)
Engberts Facility Management
Fietsverhuur Wormer
De 5e Smaak

DM Office Support

De keuken in
Fran

1-10 of 29

Comments