Haggith van Hees (1969)

Haggith is geboren in Utrecht, maar bracht haar jeugd door op een tropisch eiland in de Stille Zuidzee. De prachtige kleuren, de flora en fauna en de levenskracht van de plek waar zij opgroeide gaven haar een unieke en pure basis als kunstenaar.

Terug in Nederland bekwaamde ze zich in uiteenlopende kunstvormen waaronder scrapbooking en art-journaling. Ze besloot deze technieken te vertalen naar het doek.

Haggith kiest voor ieder van haar kunstwerken een thema waar ze een passend en inspirerend citaat bij zoekt. Ze wil dat kunst mensen optilt en op een positieve manier aan het denken zet. "Ik voel het als ik de goede keuze heb gemaakt, dan sta ik zingend te schilderen. Op de een of andere manier lijkt dat door te werken in het kunstwerk.“

Haar werken kenmerken zich door sprankelende kleuren, verrassende materialen en inspirerende citaten.


Fockelien Renckens, directeur van het Zaans Museum noemt de werken van Haggith ‘sprankelend en inspirerend.’
15 april - World Art Day - is de opening en de performance van de SmaakToestand in de Flexwerkplaats.

SmaakToestand op World Art Day
Zuur, bitter, zoet en zout: Over smaak valt niet te twisten is het aloude spreekwoord, maar is dat ook zo? Het SmaakTeam – de beeldend kunstenaars Joost Pielkenrood en Katrine van Klaveren – denkt daar anders over tijdens de SmaakToestand. Zij zullen de flexwerkers, kunstenaars en andere bezoekers uitdagen om hun smaak te verbinden aan meegebracht (eigen) werk.

Foto’s, posters, ansichtkaarten, kunstwerken of andere visuele uitspattingen zullen op smaak beoordeeld worden door het SmaakTeam. Natuurlijk staan zij open voor discussie. Is het zoet of zout? Valt er toch over te twisten?

Ter plaatse kunnen gasten zelf ansichtkaarten tekenen en/of collageren. Alle kunstwerken zullen op Smaak worden getaxeerd en opgehangen en zo de SmaakToestand completeren. Niet alleen kunstenaars en kunstminnaars worden van harte uitgenodigd hun bijdrage te leveren dan wel de werken van commentaar te voorzien. Neem je familie en vrienden mee!

• Datum: 15 april 2012
• Tijd: 15.00 – 17.00 uur
• Voor wie: kunstenaars, -minnaars en andere geïnteresseerden
• Waar: de FlexWerkplaats, Pakhuis Saigon, Veerdijk 40 F, Wormer (naast de Batavia)

De SmaakToestand is tot 15 juni te bewonderen én aan te vullen op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Natuurlijk zal het SmaakTeam af en toe streng controleren op Smaak!

Meer informatie: www.Toestand.com

Katja's werk is 3 april 2012 weer verhuist naar een andere expositie. Natuurlijk hopen we dat ze nog eens bij ons wil exposeren. Dank je wel Katja! Wil je haar werk toch nog bewonderen. Kijken even bij KatsPhotoArt waar ze op dit moment exposeert. Aanrader!Veerdijk 40 F+G | 1531 MS Wormer (NH) | Contact |  KvK 34388568 0000 Bank 4711860 BTW NL822158012801