We zijn gestart met een divers pakket aanvullende dienstverlening in samenwerking met andere top-ondernemers voor zowel grote organisaties als kleinere ondernemers.

Bedrijfsondersteuning i.s.m. de Secondant
Verkooptraining  i.s.m. Verkoopbureau Kan
Diverse trainingen i.s.m. met FOCUS leren en ontwikkelen
PE-trainingen voor accountants en notarissen  i.s.m. Arsu opleidingen
Fietsverhuur en bedrijfsuitjes o.a. in samenwerking met Fietsverhuur WormerOver Willem Ezerman van FOCUS leren en ontwikkelen


Geschoold als Anglicist met een specialisatie in opleidingskunde en vertalen heeft Willem zich vanaf 1995 ontwikkeld tot allround HRD adviseur met het vormgeven van trainings- en ontwikkelingsbeleid en Management Development, het ontwikkelen en verzorgen van trainingen en opleidingen, het verzorgen van loopbaanbegeleiding, outplacement en coaching, en heeft ervaring met ontwikkelingsgerichte HR instrumenten. Deze ervaring heeft hij opgedaan in staf-, management- en adviesfuncties bij verschillende organisaties, waarvan een aantal internationale, in de volgende branches: Zakelijke dienstverlening, Zorg / Welzijn, Procesindustrie, Overheid, Arbeidsbemiddeling, Politiek en Farmacie / Chemie. Sinds 2010 ben ik zelfstandig ondernemer.

"Het draait bij mij altijd om het vinden van de beste verbinding tussen individuen en systemen (teams, afdelingen, organisaties) en het stimuleren van mensen om het beste uit zichzelf te halen en het beste van zichzelf te geven. Ik werk met een combinatie van ervarend leren en kennisvergroting, waarbij ik werkvormen en instrumenten inzet die het leerproces ondersteunen. Integratie met de dagelijkse praktijk en ketenintegratie is een vast onderdeel van mijn werk. Ik benut al mijn kennis en ervaring om de passies van mensen samen te brengen met de eisen die de organisatie stelt om zo de performance van beide te vergroten. Mijn persoonlijke drive is om met plezier en vanuit kracht te functioneren." aldus Willem.

Naast het werk onderneemt hij activiteiten waarmee hij de balans creëert tussen werken met mensen en aandacht besteden aan het scherp houden van zijn eigen zaag, zoals racefietsen, fotograferen, hardlopen, skeeleren, zwemmen, motorrijden en lezen. 

Willem geeft verschillende trainingen, voor ondernemers en bedrijven. We hebben diverse data gepland, vanzelfsprekend kunnen groepstrainingen ook op afspraak gevolgd worden.


Mariska van de Secondant is ook inzetbaar om verslag te leggen van vergaderingen of trainingen tijdens bijeenkomsten op de FlexWerkplaats. Tevens kan zij assistentie verlenen bij bedrijfsvoering in de breedste zin des woords. Neem een dagdeel werk voor haar mee en het is klaar na de bijeenkomst. Ze is te reserveren tegelijk met de vergader- of workshopruimte. Zij neemt dan contact op over de hulpvraag. Natuurlijk kan zij ook tijdens de vergadering de telefoon aannemen zodat er ongestoord vergaderd kan worden.