facebook
"Langzaam door de aftiteling heen scrollen en dan zult u zien dat ook de TV dokter nog langs komt bij de bedankjes. Jazeker: scriptdokteren kan zij ook! Niet dat het script van Fleur Jansen nog veel werk nodig had, natuurlijk."
TV Dokter

"Vader-zoonscène vond ik erg bijzonder."
Luuk Degen

"Je kan heel goed omschakelen, je hebt een vlotte schrijfstijl. Dat houdt een lezer wakker, zo ook de kijker. Leuk, het balletje terug gekaatst te krijgen met opgeklopte melk zeker? En heel duidelijk dat Remco zich nu echt pas realiseerd. Want Tja! Sinds wanneer is Ineke zo belangrijk? Veel rust die de acteurs brengen. Die verkoper brengt frisheid in het geheel. En mooi eind boerejongens krentenbroodeinde van vader en zoon. Dit is echte film. Kwaliteit ten top!"
Rieneke Kroeze

"Goed gevonden, zit knap in elkaar! Genoeg ideeën om er een lange speelfilm van te maken."
Rob Fromaert

"Hoor ik dat liedje bij, weet de naam niet, gaat iets van; Friek, friek, sjiek ,sjiek. Leuke scène. Hartstikke goed script, echt fantastische dialoog over de scooter. Heftige dialoog, leest lekker dus dat praat straks ook goed voor acteurs! Goede lijn weer! In boeken zijn namen ook nooit totally random, ik zou denken dat deze filmnamen ook een verborgen lot in zich dragen!"
Mireille Oostrom

"Ja, leuk, het deleten van de foto! Dat maakt mij heel nieuwsgierig. Van je huidige script vind ik vooral "het blauwe snoepje" weer goed gevonden! Für mich wäre die deutsche Version interessanter. Frage mich gerade wie Lieke, Mieke und Gijs in Deutschland heissen..... :)"
Sylvia Nobis

"Origineel verloop van het verhaal. Karakters zijn sympathieker geworden, ook de "bad guys". De grappen van Fred en Wim zijn leuk van wansmaak."
Jose van Winden

"Echt heerlijk om te lezen. Korte zinnen met veel grappig cynisme. Hier word ik blij van!"
Wim Uijtdewilligen

"Het gesprek tussen Lieke en Tobias is zeer spannend als Ineke daar zo niets vermoedend de groente staat te snijden. Klasse Fleur! Wat een een plotline! "Iedereen is architect van zijn eigen lot" is een prachtige zin."
Richard Hendrikse

"Waarom niet deze en de vorige scène bij elkaar gezet, kop en staart er aan en voilà."
Marc van der Tang

"Succes toch een leuk verhaal waar menig stelletje wel ervaring in heeft opgedaan lol."
Eddie Antoine

"Leuke afwisseling van scènes. Fijn ook dat je het hele verhaal nu (kloppend!) zo op tafel legt. (veel mensen schrijven volgens mij maar wat 'spannends" zonder te weten hoe ze iets gaan oplossen) Ik voel ook meer voor een happy end en denk dat dit een meer dan aantrekkelijke film op kan leveren en dat er dus niet perse sprake hoeft te zijn van nog meer intrige.
Heel orgineel! Ik ben nog wel een beetje puzzled hoe je het met 't plot ziet. Maar dat is een beetje de zwakte van dit systeem: doordat je steeds maar een paar pagina's kan schrijven kun je nooit het hele plan helder maken hier. Ik ben wel een grote fan van jouw oneliners: "Helder als het water in Japan" GENIAAL!"
Anne Karina Huizinga

"Karakterbeschrijvingen zijn erg bruikbaar. Leuke dialogen. Je voorstel voor hoe het allemaal goed komt is een beetje 'gratuite'. Ik vind de ideeen/ de richtingen goed. Ik mis wat raffinement, wat karakterontwikkeling. Complimenten voor het script. Erg delicaat."
Daniel Kok

"Goed over nagedacht! Logische achtereenvolgende scenes. Wat ik verder heel leuk vind, is dat je Merel neerzet als een geïnteresseerde student, dat geeft haar een wat positiever beeld (vooral in contrast met Lieke). Of is die opmerking over de pompkracht van het hart sarcastisch? Kan nog alle kanten op, leuk!"
Annemiek Dirkzwager

"Mooi geschreven, pakkende tekst."
Guy Renardeau

"Leuke ideeen! Ben benieuwd hoe jouw "hele"verhaal eruit zou zien. Jammer dat je dat nooit in z'n geheel ziet nu. Succes."
Martine Knijf

"Sommige dingen vind ik geweldig gevonden! Blije doos is een leuke 'dreigbrief'. Het was een voorrecht dit laatste stadium van script naar beeld te hebben mogen volgen. Mooie afronding, en iedereen is driedimensionaal."
Renee van Amerongen

"Je probeerdt vaart in het verhaal te brengen dat vind ik interessant."
Marije Eppenga

"Wow...de eer aan jezelf houden met z'n allen, deze keer! Goed bedacht. Goed script...met humor! Mag ik wel."
Annemiek Beex

"Dit script zet echt goed in elkaar. Complimenten! Van mij."
Rene van Tol

"Een ruwe diamant - geen pistolen of fratsen nodig hier, maar verhaal, solide acteerwerk van alle spelers en goede regie en beeldkeuze van Joost. De instap is zoals eerder genoemd stroef, maar daarna wordt je in de verhaallijnen met talloze kleine details gezogen en baal je dat het plots klaar is. Mooie afwikkeling van de verhaallijnen!"
Jasper Mostert

"Hij is leuk! Alsof karma een rol speelde op alle daden."
Lars Hofsteenge

"Hier zijn gedreven mensen bezig geweest, dat kun je zien."
Carla Bos

"De gecirkelde opnamen op het einde waren meesterlijk."
Willem Verlijsdonk

"Ik vond het zeer vermakelijk en ned. Kijkt al eeuwen ( zo lijkt het ) naar gtst ( ik vind het een verschrikking ) maar dan vind ik dit stukken beter."
J Pijpker

"Mooi afrondend sfeertje neergezet, lekker compleet verhaal geworden door dat teruggrijpen op de eerdere 'achterdeurtjes' in de script."
RJN

"Wel mooi hoe wim in zijn auto zit te huilen. Ik had het voorrecht de voorversie van het script, dat geschreven werd door Fleur Jansen en Stephan Brenninkmeijer, te mogen lezen en becommentariëren. Het viel meteen op dat het een erg goed script was, in tegenstelling tot Paul en Robert is hier de ontknoping in deel 8 geplaatst. De ingezette subplots worden ook pas in dit laatste stuk besloten. Eigenlijk was er aan het script niet veel te verbeteren, hier en daar een dialoogje."
Wijnand Krabman

"Zoals te verwachten weer geweldig gedaan, wel lang maar nooit saai."
Gwen van Mossevelde

"Heel mooi uitgewerkt, hier en daar de vaart eruit, sommige scenes hoefde voor mij niet zo maar andere scenes weer helemaal geweldig vooral omdat je er daar de tijd voor neemt zodat je er als kijker in op kan gaan, overall is het een pareltje."
Tamara Bosma

"Paul, Fleur, de komende editie van de 48 hour in Amsterdam wil ik vooraf meer aandacht voor story-telling. Aangezien jullie 2 story-tellers zijn die ik waardeer wil ik jullie vragen of jullie zin/tijd hebben om daarin mee te doen."
Richard Schut