Norsk Finn Toppseiling

Norsk Finn Toppseiling følge opp OL Rio 2016

I werden Finn toppseiling, Norge har representerer, unge seiler Anders Pedersen NOR 1, fra Drøbaksund Seilforening. Anders har tidligere seilt klassene Optimist, Europa og Laser. Han starter Finn seiling i 2011 og veldig rask vise seg at han har stort potensial, og begynner å race rundt i verden, under ledelse og med erfaring fra Per Moberg.

På denne siden NFK ønsker å følge denne unge og modige seiler i sin klatring opp til OL 2016. Vi ønsker også å hjelpe og oppmuntre alle andre, unge seilere som er interessert till å seile i toppen Finn seiling. Dette er vanskelig reise som ber om en masse ofre, men NFK har som mål å hjelpe i å innføre unge mennesker i topp Finn seiling og å hjelpe dem til å oppdage skjønnheten i at prestasjoner.

Andres vil seile neste regatta fra 19.-23. des. in Spain:
Palamós Christmas Race, denne regattaen er en ISAF Ranked Event,
og vi vil følge denne regattaen på disse sidene ... Stay tuned med NFK!


FINN International Cannes Week – February 10th – 14th

lagt inn 16. feb. 2014, 00:14 av Norsk Finnjolleklubb   [ oppdatert 16. feb. 2014, 01:00 ]

Etter fire dager med seiling vi fikk fin rapport fra Cannes fra Anders og Jens. Anders viser igjen sitt potensial og etter ett eventyr i første dagen han kommer tilbake med fin suksess og tar første sted i race 6 og på slutten etter syv seilas han er i total på 11 plass. Jens ferdig på 51 plass generelt. Anders skriver rapport fra Cannes:
Nå er vi ferdige med regattaen og er greit fornøyde.

Dag 1 hadde vi fin vind, men var veldig slengete. Jens hadde litt stang ut, og Anders ble påkjørt av en tysk master og ødela båten. Dekket delte seg fra skroget så båten gikk ikke ann og seile. Heldigvis var Martin Sova fra Devoti tilstede og hadde med seg en reserve båt som jeg fikk låne. Dette ødela de to første racene mine.

Resten av dagene var preget av lite ving og veldig slengete forhold. Begge har hatt litt opp og ned seilaser men absolutt god trening på starten av sesongen. Anders var godt fornøyd etter seier i nest siste regatta. For Jens går ferden i dag hjem, mens Anders kjører til Barcelona i morgen for og ta ferge over til Mallorca for og trene før worldcupen.

Hilsen far cannes. Jens og Anders


Junior Finn Champoioship

lagt inn 1. jul. 2013, 22:47 av Norsk Finnjolleklubb   [ oppdatert 1. jul. 2013, 22:59 ]

Silver Cup 2013,  Malcesine, Lake Garda, Italy
05.07 - 12.07.2013

Silver Cup er verdens finnjolle mesterskap for juniorer. I år den organiserende midnight er velkjent italienske klubben Fraglia Vela Malcesine i forbindelse med den International Finn Association og den italienske Finn Class Association. Arrangementsted er på vakre og for seiling berømte innsjøen Garda ligger i Nord-Italia. Vindfulle forhold på denne innsjøen er perfekt for unge finnjolla seilere. Anders Pedrsen NOR1 årets seiler hans siste junior sesong og har god sjanse til å ta medalje til Norge. Startlisten viser 28 konkurrenter fra 14 land, og det ser ut som at det vil være en fantastisk regatta. Vi ønsker lykke til Anders!

Garda 2011

ISAF World Cup TROFEO S.A.R. PRINCESA SOFÍA

lagt inn 1. apr. 2013, 14:45 av Norsk Finnjolleklubb   [ oppdatert 4. apr. 2013, 22:53 ]

   


Mallorca 04/04/13,

 

I dag i Mallorca Finn flåten ble splittet i to grupper Silver og Gold flåten som har seilt separat final serie seilas. Ny scoring system tester også. Med vind mellom 6 og 10 m/s, 3 seilas ble seilt for første dag av finalen.

Anderes saild i Silver flåten bare én seilas og ta ni plass. I Gold flåte første plass holder Giles Scott (GBR), andre er Pieter Jan Postma (NED) og på tredje Andrew Mills (GBR).


Robert Deaves rapporten her...


Mallorca 03/04/13,


To ny seilaser for tredje dagen med vind fra 4 -5 m/s. Posisjon på toppen er, endre igjen ledende posisjon overta Giles Scott (GBR), etterfulgt av Vasilij Zbogar (SLO) på andre, og Andrew Mills (GBR) på tredje plass.

I seilas fem vinn Giorgio Poggi (ITA), Andres ta 26 plass og i seilas seks vinn Tomas Vika (CZE), og Andres var på 38 plass.


Robert Deaves rapporten her...


Mallorca 02/04/13,


Vindforhold på starten av andre racing dag 7-8 m/s og på enden av racing dagen, ferdig med 4-6 m/s.


Etter rase 4, første tre palces er som følger: Jonathan Lobert (FRA), Giles Scott (GBR), Vasilij Zbogar (SLO). Andres seilt i dag to løp og ferdig løp 3 på 54. plass og løp 4 på 33. plass og generelt etter andre dag er han på 51. plass.


Robert Deaves rapporten her...


Mallorca 01/04/13, 


Sterk vind og sjø (8-13 m / s opp til 15 m / s)

Etter 2 løp på første plass er Jonathan Lobert (FRA),        andre Giles Scott (GBR) og tredje

Pieter Jan Postma (NED).


Anders sailed ett løp på grunn av kroppen problemer og   ta 49. plass fra 67. Vi håper at i morgen vil han ha mer  hell og kraft.


Robert Deaves rapporten her...Andres skrev en kort rapport fra Mallorca

lagt inn 14. mar. 2013, 12:45 av Norsk Finnjolleklubb   [ oppdatert 14. mar. 2013, 12:55 ]

Jeg er på treninssamling på Mallorca. Her har jeg vært en uke og seilt med Jonathan Lobert(FRA, bronse i London OL), Andrew Mills og Mark Andrews(GBR), Max Salminen (Gull vinner i star fra London OL, SWE), Bjørn Alansson(SWE) og Georgio Poggi(ITA). Så her er det tøff matching hver dag som jeg kommer til og ha veldig nytte av utover sesongen.
Anders Pedersen NOR 1

37. GAES Palamós Christmas Race

lagt inn 23. des. 2012, 00:58 av Norsk Finnjolleklubb   [ oppdatert 14. mar. 2013, 12:25 ]


Siste dag i Palamós Christmas Race, som var medalje race for Finnjoller, ble grunnet vindstille kansellert. Anders Pedersen endte på imponerende 5. plass i et felt på 25 seilere.

Palamós Christmas Race 19.-23. desember

lagt inn 15. des. 2012, 10:27 av Norsk Finnjolleklubb   [ oppdatert 23. des. 2012, 01:04 ]

                   
  

37. GAES Palamós Christmas Race startet i gør med over 200 lag på startstreken racing i upålitelig forhold i en sørlig vind, 6 til 8 knop.

Med to race seilte i finnen klassen ledelsen er for spansk seiler Alex Muscat etterfulgt av ukrainsk seiler Andril Gusenko og britiske seileren George Harry på tredje plass sammenlagt.

Anders ble 2. i første race i det andre race ta han 15. plass og sammenlagt etter dag første han er på 8. plass mellom 25 finn på startstreken.Vi håper at det vil være mer vind neste dager som dette er bedre for ham.

Etter andre dag og skiftende og lite vindforhold er det ingen endringer i samlede posisjon, Anders endte tredje race på 6. plass og fjerde rasce på 13. plass, og i samlede resultater er han stil på god 8. plass

Dag tre ikke ta mer vind for Anders, hadde Finn bare ett race og Andres er fortsatt på åttende plass totalt.

Fjarde dag, ettermiddag vindforhold gitt god seiling for alle flåtene, og Anders klatre opp på femteplass i generelt, etter at han er ferdig race 6 på niende plass og race 7 på svært god tredje plass!
Spansk seiler Muscat fører flåten. Ukrainsk seiler Andril Gusenko er ti poeng bak og tredje plass er for fortsatt fra Andrew Mills fra Storbritannia.

Værvarsel  her...
Fullstendige resultater er her...

Plan for 2013

lagt inn 15. des. 2012, 10:12 av Norsk Finnjolleklubb   [ oppdatert 15. des. 2012, 10:51 ]

Omtrent plan for 2013 er mye trening og flere internasjonale regattaer:

Mars/april: Palma WC, Hyeres WC,
Mai: Garda Eurocup, Delta Lloyd,
Juni:Sail for Gold
Juli: Gold CupTallin, EM Warnermunde
August: NM Hankø, Gold CupTallin
September: Prøve VM Santander, LaRochelle Europacup


1-7 of 7