FILMFESTIVALS


zie de playlist : NFF NEDERLANDS FILMFESTIVAL / filmfestival.nl

YouTube-video

25-09-2017 - Locatie :  

Louis Hartlooper Complex

Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht

NFF 2017

Op deze locatie zijn de TeleDoc films te zien in kleine maar knusse zaaltjes.

Deze documentaire gaat over een meisje met leukemie wat gedurende een lange tijd achter een glazen wand moet leven en tijdens de behandelingen haar haar volledig afscheert en met ene pruik op leeft.

Vele Nederlanders vechten tegen de schulden. In deze korte docu-film zie je beelden uit de rechtzaal en verhalen van verschillende mensen en de redenen waarom men in de schulden zit. De schuldsanering biedt een mogelijkheid maar gaat niet zomaar.

Een meisje (Sofie) zoekt samen met 2 docu-film-maaksters naar een studenten-kamer. Tijdens dit proces zie je dat het een nogal sexistische situatie kan zijn als je als meisje solliciteerd naar een studentenkamertje. Het blijkt door de grote hoeveelheid vraag en een flinke schaarste aan aanbod van kamertjes dat goede gezellige en leuke studentenkamers in een leuk studentenhuis nog niet makkelijk te vinden zijn.

Via video-kanalen zoals Dumpert en Vimeo of Youtube kan je online diverse gekke maar ook erg bizarre filmpjes zien.
Veel van deze filmpjes gaan ook iets verder dan gewenst en de mensen die in beeld zijn schamen zich achteraf over hun bekendheid op internet. Toch is het voor sommige mensen een sport om mensen te filmen die juist niet gefilmd willen worden.
Tussen de grens van privacy en persvrijheid schemert er nog een grijs gebied waarin veel schade en schande ontstaat.

De makers van deze docu volgden een jonge man met een depressie die zich continue zwaarmoedig voelt over alles wat het leven met hem doet en ziet de zin van dingen niet meer in maar twijfelt over alles en waarom wat gebeurt in zijn leven. 

Bekijk alle TeleDoc films en korte filmpjes via ...

zoekend naar een database van een totaalplaatje kwamen we op deze A tot Z link die in 2012 is gegenereerd.


Redactie : filmklusjes.nl 
Stijn Gabeler
+31622869860 

Comments