Seriale online subtitrate – Unde poti vedea cele mai tari seriale pe internet

Acum a venit momentul sa discutam putin si despre serialele disponibile pe internet. Popularitatea serialelor în România este la cote înalte înca înainte de aparitia internetului, iar internetul a reusit sa rezolve doua obstacole majore. În primul rând, ne permite sa vizionam episoadele serialului preferat oricând, fara sa fim nevoiti sa asteptam ora aleasa de postul de televizune, iar în al doilea rând ne permite sa vizionam cele mai noi seriale, imediat dupa transmiterea acestora pe retelele americane.

În acelasi timp cu explozia site-urilor care ofera filme spre vizionare de filme online, au aparut câteva site-uri care ofera si seriale. Numarul acestora este însa semnificativ mai mic decât în cazul filmelor, partial pentru ca un astfel de site este mai greu de actualizat, din cauza numeroaselor seriale difuzate în prezent si a necesitatii unor servere puternice.

Începutul anului 2011 a marcat aparitia operatorului Romtelecom în peisajul filmelor distribuite legal pe internet. Fiind la început de drum, DolceTV are în acest moment doar 120 de filme în oferta, multe dintre acestea din anii 2000-2010. Din pacate, optiunile de cautare si sortare a filmelor sunt limitate, iar numarul filmelor recente este mai mic.

Un aspect important este ca toate site-urile care ofera seriale pe internetul romanesc sunt ilegale, întrucât nu detin drepturile de difuzare. Costurile medii pentru un singur sezon al unui serial se ridica la aproximativ 50.000 de dolari, motiv pentru care pretul pentru un întreg serial poate ajunge si la 500.000 de dolari.

Vplay este unul dintre cele mai populare site-uri pentru cinefili datorita ofertei extrem de bogate în seriale. În prezent, pe site sunt prezente aproximativ 3000 de seriale (ai citit bine!) de orice gen si din orice epoca.

Pe http://filmehd.net/ poti gasi seriale care au facut istorie, cum ar fi MASH, dar si serialele anilor 2000, cum ar fi Lost sau Prison Break, ca sa nu mai vorbim de serialele care sunt transmise în prezent în Statele Unite. De fapt, la o oferta de circa 3000 de seriale, este aproape imposibil sa nu gasesti serialul pe care vrei sa-l urmaresti.

Pe lânga site-urile legale, s-a dezvoltat o adevarata retea de site-uri ilegale cu filme online gratis, însa este evident ca acestea nu se ridica la calitatea oferita de Muvix sau DolceTV. Chiar daca oferta de filme este mult mai bogata si include ultimele noutati de la cinema, în cele mai multe cazuri calitatea video este foarte slaba. În plus, cele mai multe site-uri te bombardeaza cu numeroase reclame Google AdSense, bannere sau chiar pop-up-uri înainte de a putea viziona un film, inclusiv cu logo-ul site-ului amplasat strategic pe playerul video.

Vizionarea serialelor se face doar dupa înregistrarea unui cont, iar pâna de curând, dupa o perioada de vizionare gratuita, erai invitat sa platesti 10 EUR pentru 6 luni. În acest moment situatia a devenit confuza, existând informatii ca sistemul de plata a fost suspendat temporar.