FCSB, cunoscută până în 2018 ca FC Steaua București după clubul a cărui secție de fotbal a fost până în 1998, este un club de fotbal din BucureștiRomânia, care evoluează în Liga I. Este echipa românească de fotbal cu cel mai mare succes pe plan național și internațional. De-a lungul istoriei, a câștigat cele mai multe campionate, cupe și supercupe ale României, obținând 26 de titluri în Campionatul Național, 22 de Cupe, 6 Supercupe ale României și 2 Cupe ale Ligii. De asemenea, a fost prima echipă din blocul comunist și singura din România care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, precum și a doua echipă est-europeană și singura din România care are în palmares Supercupa Europei.

Fondat pe 7 iunie 1947 ca „ASA București” (Asociația Sportivă a Armatei București) de Armata Regală, clubul și-a schimbat de mai multe ori numele, până la stabilirea numelui „Steaua” în 1961.

Din punct de vedere istoric, Steaua este cunoscut ca și clubul sportiv al Armatei Române. Cu toate acestea, departamentul de fotbal s-a separat de clubul sportiv în 1998. Din acel moment, singurele legături ale clubului de fotbal cu Armata sunt tradiția istorică și stadionul Ghencea, care încă este proprietatea Ministerului Apărării Naționale, stadion pe care a jucat ultima dată în 2015. Din 2011 a început să joace pe Național Arena, stadionul devenind gazda permanentă a echipei din 2015.

De-a lungul timpului, echipa a avut mai multe steme, datorită diferitelor schimbări de proprietari și de regimuri. Logotipul actual datează din 2015, iar denumirea oficială din 2017.

Istoria lui Steaua a fost marcată de rivalitatea permanentă cu Dinamo București (meci intitulat Eternul derby sau Clasicul României), întâlnirile dintre cele două echipe de fotbal fiind considerate ca fiind cele mai importante meciuri ale anului, adesea decisive pentru câștigarea campionatului.

Tip: How to post an announcement
Steaua si Academia Rapid se vor duela in finala Cupei Romaniei, faza pe municipiul Bucuresti, pe stadionul Dinamo! Cel putin asta scriu cei de la ProSport, care citeaza surse din cadrul Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti. Daca meciul direct dintre cele doua din playoff-ul Ligii 4 Bucuresti s-a jucat pe cel mai mare stadion din tara, Arena Nationala, finala Cupei va fi mutata pe un stadion mai modest. Finala Steaua - Academia Rapid se va disputa duminica, incepand cu ora 20:00. Ultimele doua derbiuri dintre cele doua, disputate in campionatul Bucurestiului, s-au jucat pe National Arena si au atras in tribune 36 si, respectiv, 17 mii de spectatori.