Fietsen langs lijn 54
Mechelen - Terneuzen

Lijn 54 is een Belgisch - Nederlandse spoorlijn die van Mechelen naar Terneuzen loopt. Ze werd aangelegd door de maatschappij Mechelen-Terneuzen en was in totaal 68 km lang, maar vandaag wordt enkel nog het gedeelte Mechelen – Sint-Niklaas gebruikt in België. In Nederland is enkel de sectie Terneuzen - Axel-Vlakte nog in dienst voor de bediening van de plaatselijke industrie.

Ze werd in 3 delen geopend:

  • Y Heike (bij Mechelen) - Bornem: 28 juli 1870
  • Bornem - Sint Niklaas: 30 november 1870
  • Sint Niklaas - Terneuzen: 10 april 1871

De opheffing van de treindienst tussen Hulst en Terneuzen kwam op 6 oktober 1951, tussen Sint-Niklaas en Hulst werd het verkeer stopgezet op 18 mei 1952. Vervolgens werden de sporen vanaf de Belgisch/Nederlandse grens tot Axel-Aansluiting opgebroken in juli 1968. Tussen Sint-Niklaas en De Klinge werden ze opgebroken in oktober 1975.

Het gedeelte Sint-Niklaas – De Klinge (Nederlandse grens) is nadien omgevormd tot fietspad. Het fietspad werd opgenomen in het fietsroutenetwerk van het Waasland en Zeeland (Nederland). In Sint-Niklaas start je niet meteen op een knooppunt, maar knooppunt 36 ligt vlakbij, in Hulst kan je eindigen in het centrum op knooppunt 49, parking moet je echter buiten het centrum zoeken.
 
In 2012 werd in De Klinge de aankondiging geplaatst over de heraanleg van het stationsplein. In 2013 zou dit klaar moeten zijn en zal er een locomotief en goederenwagen geplaatst worden als monument. Op termijn zou er een openluchtmuseum moeten ontstaan.
Sinds 2015 is ook aan Nederlandse kant een pad aangelegd op het tracé van de spoorlijn vanaf de grens tot aan de Molenstraat.

Sectie: Sint-Niklaas - Hulst (14,7 km)
 
Donderdag 21 mei 2009 was een prachtige dag met een aangename temperatuur en dus ideaal om de fietsen. Vertrekkende vanuit Hulst zijn we over de voormalige spoorlijn 54 gereden tot Sint-Niklaas en terug, goed voor zo'n 33 km.

De foto’s zijn genomen in de richting van Nederland. De beschrijving van de lijn met foto’s gebeurt dus vertrekkende vanaf Sint-Niklaas naar Nederland.

We beginnen met een blik richting het station van Sint-Niklaas en omgeving. Hier splitste lijn 54 zich af van lijn 59. Vandaag de dag is het de start van een fietspad. We staan hier in de Driekoningenstraat (kruising met Noordlaan, Gasmeterstraat en Spoorweglaan (R42)).
 
Photobucket Photobucket Photobucket
 
De bordjes geven aan dat de rit naar Hulst 16km lang is.
 
Photobucket
 
We fietsen meteen tussen enkele oude gebouwen die me doen denken aan oude spoorwegwerkhuizen. Maar hierover kan ik geen info terugvinden. Indien je info hebt mag je die steeds doorsturen op ons mailadres.
 
We komen aan de eerste overweg aan de Heistraat.
 

Photobucket

Tussen de overweg aan de Kuildamstraat en de Spieveldstraat is men aan het werken en is het fietspad onderbroken. Er is een omleiding voorzien langs een nabijgelegen wijk.

Wij reden toch rechtdoor, net als iedereen.

Photobucket

De volgende overweg is dus die van de Spieveldstraat.

Photobucket

We komen aan de kruising met de Hoogstraat. De naam komt misschien van de nabijgelegen hoogspanningscabine?

Photobucket

De volgende oversteek is die van de Geinsteinderstraat. Hier rijden we dwars door de velden.

Photobucket

Let ook op de waarschuwingen bij de overwegen. Alles staat goed aangegeven, ook op de Shondstraat.

Photobucket

Aan de overkant van de straat vinden we meteen ook de eerste overblijfselen van de vroegere spoorweg terug, namelijk de typische afsluitingen zoals we ze nu nog steeds aan de stations tegenkomen.

Photobucket

De klokweg is de volgende straat die we doorkruisen.

Photobucket

We komen aan de volgende overweg in de Heerstraat.

Photobucket

Even verderop komen we een eerste kilometerpaal tegen. Dewelke het is kan je niet meer zien.

Photobucket

De overweg aan de Aststraat. Voor de auto’s is het duidelijk dat hier een oversteekplaats voor fietsers is, maar stoppen doet men niet. Let dus steeds goed op aan iedere oversteekplaats.

Photobucket

We komen aan de Tybaertstraat met rechts de Stationstraat. Hier bevond zich vroeger dus duidelijk het station van Sint-Gillis-Waas. Hiervan is echter niets meer te merken.

Photobucket

We rijden door en komen even later aan een kruising met een ander fietspad. Naar links bevond zich vroeger de aftakking van lijn 77 naar Zelzate. Ook deze lijn is opgebroken tot Moerbeke en omgevormd tot fietspad. In Moerbeke bevindt zich een suikerfabriek, maar deze is ondertussen gesloten. Dit zou dus wel eens het definitieve einde van deze lijn kunnen zijn. Langs het fietspad kan je wel nog de stations van Kemzeke, Stekene en Klein - Sinaai tegenkomen.
Op de foto is de verbindingsboog vanaf lijn 54 naar lijn 77 links gelegen, een eindje verder komt het fietspad samen met de vroegere lijn 77.

Photobucket

Rechts van ons volgt het fietspad een beekje.

Photobucket

Wij rijden rechtdoor naar De Klinge en komen uit in de Reepstraat.

Photobucket

Ook in deze straat komen we de herkenbare afsluiting tegen.

Photobucket

Wij zetten onze toch verder om uiteindelijk aan een rotonde uit te komen.

Hier komen de Reinakkerstraat en de Hogewatergangweg uit op de Kluizendijkstraat.

Op de achtergrond zien we de brug van de E34.

Photobucket Photobucket

Net achter de E34 steken we de Maatweg over.

Photobucket

Vervolgens komen we de Kluizenmolenstraat tegen.

Photobucket

"Wellicht leuk om weten dat een klein eindje verderop (richting Hulst) nog enkele restanten te vinden zijn van de voormalige halte Kalf. Wel goed zoeken. Het verhaal wil dat wanneer men hier op een donkere avond met de trein mee wilde men een krant in brand moest steken omdat de machinist je anders simpelweg niet zag staan en dus gewoon doorreed... ." (Met dank aan Jeroen Nieuwlaat voor deze anekdote)

 

De Zavelstraat steek ik meteen over en de foto is dus al rijdend gemaakt. Duidelijk geen goed idee.

Photobucket

Even verder zien we weer een kilometerpaaltje staan. Weeral onleesbaar.

Photobucket

De Stropersstraat is een kleine veldweg, maar het was een weg met een overweg. Nu is er niets meer over, dus is het alleen nog weg. Snappie?

Photobucket

De volgende overweg is de ingang naar het Stropersbos, de straat heet Sint-Pietersnieuwstraat.

Photobucket

Even later komen we weer een kilometerpaal tegen, wederom volledig onleesbaar.

Photobucket

De volgende paal die we tegenkomen is er 1 op een lange paal. Het opschrift zegt “43”. Is dit ook een kilometerpaal? Laat het me weten via mail.

Photobucket Photobucket

Een paar 100 meter verder komen we weer een kilometerpaaltje tegen. Zoals je ziet net als al de rest onleesbaar.

Photobucket

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, zo gaat het goed, zo gaat het beter alweer een onleesbare kilometer.

Photobucket

Na deze paaltjes komen we aan de Koningstraat. Geen echte overweg, eerder een doodlopende straat.

Photobucket

Even verderop komen we een symbolisch bord tegen. Dit geeft aan dat je aan een volgende overweg komt.

Photobucket

We komen weer een kilometerpaaltje tegen. Ditmaal heel duidelijk leesbaar, voor de verandering. We bevinden ons dus op km 43 vertrekkende van Mechelen, het startpunt van de oorspronkelijke spoorlijn.

Photobucket

Even verder komen we weer 2 rood-witte palen tegen. Ik heb er maar 1 gefotografeerd. Meer uitleg over deze paal mag je doormailen. Ik vermoed dat deze palen de afstand tot de volgende overweg aangeven.

Photobucket

We bevinden ons nu in De Klinge waar we de laatste overweg op Belgisch grondgebied tegenkomen.

Photobucket

Net aan de overkant vinden we nog enkele overblijfselen van de toenmalige spoorlijn Mechelen-Terneuzen.

Photobucket Photobucket Photobucket

Links van het fietspad zien we ook een café met de naam “De oude statie”. Het vermoeden dat dit het oude station van De Klinge is, is dan ook niet onterecht. Toch is dit niet het geval, het station stond namelijk aan de andere kant van de spoorweg. Het station zelf bestaat niet meer. (Met dank aan Wim d. R.)

Photobucket

Tegenover het café is ook nog een kleine overweg geweest waar de oude waarschuwingsborden nog steeds overeind staan langs beide kanten van het fietspad.

Photobucket

Verder op het fietspad komen we ook weer 2 palen tegen die de treinbestuurder verwittigde dat hij aan een overweg kwam.

Photobucket

Even voorbij de overweg zijn er nog enkele tientallen meters waar je over de oude spoorwegbedding rijdt en eens aan de grens met Nederland stopt het fietspad volledig. We moeten de bedding verlaten en rijden naar een parallel gelegen bosweg. Sinds 2015 kan je hier gewoon rechtdoor fietsen over een gloednieuw pad.

Photobucket

Even later komen we weer op het tracé van de spoorweg terecht en daar vonden we aan de linkerkant een bordje met info over de lijn Mechelen – Terneuzen.

Photobucket Photobucket

 

Wat men niet ziet van op de fiets zijn de arduinen hectometerpaaltjes die de M.T. in 1871 heeft laten aanbrengen. In de kop van elk paaltje staan de letters M.T. gebeiteld. Sommige zijn zelfs vergroeit met de boom ernaast. (Met dank aan Jeroen Nieuwlaat)

Uit de bos gekomen zien we de eerste overweg op Nederlands grondgebied.

Photobucket

Dit is het definitieve einde van het fietspad en nu moeten we op de naastgelegen Waterstraat ons pad verder zetten. Hier geraken we het spoor helemaal bijster en zien we dat we steeds verder van de oorspronkelijke spoorlijn wegrijden.

Photobucket

Uiteindelijk komen we uit op een rotonde op de Grote Kreekweg en de Clingeweg. Wij volgen de Van der Maelstedeweg om uiteindelijk op een plein terecht te komen met de naam De Statie.

Vlakbij vinden we dan ook een voormalige goederenloods die ongetwijfeld niet ver van het station van Hulst gestaan heeft, maar vandaag de dag Brasserie De Halve Maan huisvest. (Met dank aan Wim d. R. voor de info)

Photobucket

Hiermee zit onze fietstocht erop en wij trokken terug naar onze mobilehome. De fietsen werden terug opgeladen en na de nodige krachtvoeders werd de reis naar huis aangevat.

Wil je deze fietstocht zelf ook eens fietsen, dat kan. Je neemt de trein naar Sint-Niklaas. Je rijdt met de fiets de Stationsstraat uit naar rechts de Casinostraat in. Op het kruispunt ga je naar rechts en even verder zie je het fietspad aan de overkant van de straat. Gewoon het fietspad volgen en je komt vanzelf in Hulst terecht.

Je kan ook verder fietsen tot het einde van de lijn in Terneuzen, maar dan moet je wel een heel stuk over gewone wegen rijden terwijl je de lijn steeds opnieuw moet kruisen. Veel plezier.

Bronnen: Mappy, Google Earth, Spoorlijnen in België en... mijn fiets met camera.