Welkom bij fietssporen!

Dat je terecht komt op deze website kan alleen maar betekenen dat je graag gaat fietsen en van spoorwegen houdt. Laat ik nu net deze 2 dingen combineren.

Al enkele jaren verken ik oude spoorlijnen met de fiets voor zover dat mogelijk is. Verschillende Belgische spoorweglijnen zijn immers ondertussen omgevormd tot fietspaden die (gedeeltelijk) deel uitmaken van het netwerk van fietsknooppunten (Vlaanderen) en het RAVeL-netwerk (Wallonië). Op deze lijnen kom je af en toe nog sporen tegen van hun verleden en net die sporen leg ik vast op foto.
Aan de hand van die foto's maak ik een fotoverslag van de spoorlijn en laat ik jullie meegenieten van het spoorwegverleden.
Omdat er vaak ook seinen en signalen naast zo'n oude spoorlijnen staan waarvan het soms moeilijk is om te weten waarvoor ze dienen heb ik een speciale pagina gemaakt waar meer uitleg over deze relicten terug te vinden is, je vindt die pagina door gewoon te klikken op het land van keuze. Heb je aanvullingen of verbeteringen dan zijn deze altijd welkom.

Sinds 2012 ben ik ook buitenlandse routes aan het zoeken. Duitsland en Frankrijk hebben hierbij de voorkeur vanwege de vele kunstwerken zoals viaducten en tunnels. Ken jij een mooie fietsroute over een oude spoorlijn, dan mag je die altijd laten weten via mijn mailadres, bmtrains(at)outlook.com of via het gastenboek.
 
Heb je opmerkingen of problemen over de site, dan mag je die ook steeds laten weten op bmtrains(at)outlook.com.

Ik ga nog een ritje maken. Fiets je mee?


Door gezondheidsproblemen van de ouders en andere bezigheden is er in het afgelopen jaar héél weinig gefietst en heb ik deze website even links laten liggen.
Voorlopig zijn er ook geen plannen om nieuwe fietstochten te maken en zal er even geen update gebeuren.

De site blijft wel online zodat jullie toch kunnen genieten van datgene wat er al online staat.

Hopelijk tot snel!

Op het programma:
  • Update van de lijnen van de Vennbahn (langetermijnproject vermits er bijna 1000 foto's genomen werden!). Het eerste en tweede gedeelte tot de Belgische grens staan ondertussen online.
  • Update lijn 109
  • Aanmaken diverse pagina's: lijn 63, lijn 205, lijn 45A (en Duitse gedeelte lijn 3003), lijn 21A, lijnen 2260 en 2206 (D), lijn 2301 (D), HOAG-lijn (D), lijn 3201 (D)
  • Op termijn is het de bedoeling om alle foto's van Photobucket over te plaatsen naar Flickr vanwege de vele reclame via Photobucket.
 
Updates:

15-08-17: Toevoegen verslag lijn 898000 (Frankrijk)
23-04-17: Er is een achterstand in de updates, maar geen paniek. Beetje bij beetje komt alles online!
17-05-16: Update verslag lijn 2572 (D)
16-05-16: Toevoegen verslag lijn 212 (B)
20-03-16: Toevoegen van de knooppunten op lijn 74 (B)
20-03-16: Update van de knooppunten op lijn 62 (B) ivm vernieuwde fietsnetwerk in West-Vlaanderen