Welkom bij fietssporen!

Dat je terecht komt op deze website kan alleen maar betekenen dat je graag gaat fietsen en van spoorwegen houdt. Laat ik nu net deze 2 dingen combineren.

Al enkele jaren verken ik oude spoorlijnen met de fiets voor zover dat mogelijk is. Verschillende Belgische spoorweglijnen zijn immers ondertussen omgevormd tot fietspaden die (gedeeltelijk) deel uitmaken van het netwerk van fietsknooppunten (Vlaanderen) en het RAVeL-netwerk (Wallonië). Op deze lijnen kom je af en toe nog sporen tegen van hun verleden en net die sporen leg ik vast op foto.
Aan de hand van die foto's maak ik een fotoverslag van de spoorlijn en laat ik jullie meegenieten van het spoorwegverleden.
Omdat er vaak ook seinen en signalen naast zo'n oude spoorlijnen staan waarvan het soms moeilijk is om te weten waarvoor ze dienen heb ik een speciale pagina gemaakt waar meer uitleg over deze relicten terug te vinden is, je vindt die pagina door gewoon te klikken op het land van keuze. Heb je aanvullingen of verbeteringen dan zijn deze altijd welkom.

Sinds 2012 ben ik ook buitenlandse routes aan het zoeken. Duitsland en Frankrijk hebben hierbij de voorkeur vanwege de vele kunstwerken zoals viaducten en tunnels. Ken jij een mooie fietsroute over een oude spoorlijn, dan mag je die altijd laten weten via mijn mailadres, bmtrains(at)outlook.com of via het gastenboek.
 
Heb je opmerkingen of problemen over de site, dan mag je die ook steeds laten weten op bmtrains(at)outlook.com.

Ik ga nog een ritje maken. Fiets je mee?


Een nieuw jaar, nieuwe plannen! Om te beginnen ga ik eens werk maken van het uploaden van de beloofde foto's van afgelopen jaren. Wat fietsen betreft zullen we bekijken wat de mogelijkheden zijn, afhankelijk van de gezondheidstoestand en het weer op de momenten dat ik verlof heb.


Op het programma:
  • Update van de lijnen van de Vennbahn (langetermijnproject vermits er bijna 1000 foto's genomen werden!). Het eerste en tweede gedeelte tot de Belgische grens staan ondertussen online.
  • Update lijn 109
  • Aanmaken diverse pagina's: lijn 63, lijn 205, lijn 45A (en Duitse gedeelte lijn 3003), lijn 21A, lijnen 2260 en 2206 (D), lijn 2301 (D), HOAG-lijn (D), lijn 3201 (D)
  • Op termijn is het de bedoeling om foto's over te zetten naar Google Foto's omdat Photobucket te veel reclame geeft en Flickr vanaf februari 2019 een limiet heeft van 1000 foto's bij gratis accounts.
 
Updates:

20/01/2019: Omdat Flickr vanaf februari een limiet heeft van 1000 foto's in het gratis account zoek ik een oplossing om mijn foto's onder te brengen. Voorlopig is dit via Google Foto's en zullen de foto's van enkele lijnen ook overgezet worden naar die dienst. Mochten er toch foto's verdwijnen, dan komt dit doordat Flickr ze verwijderd heeft vanwege het overschrijden van de limiet. Ik probeer het zo snel mogelijk op te lossen.
De site bestond trouwens vorig jaar 10 jaar! Op naar de volgende 10!