Roel Dieltiens, cello en Olga Solovieva, piano

donderdag 28 juni 2012
20.30 u
 
Roel Dieltiens, cello
Olga Solovieva, piano

Programma: werken van o.m. Tsjaikovsky, Kodaly, Beethoven, aansluitend op masterclass cello en piano op woensdag 27 juni 2012

Roel Dieltiens is een van de geniaalste Belgische solisten en een internationaal veel gevraagde gast. Op vijftienjarige leeftijd was hij het pianospelen beu en koos bewust voor de cello. In ijltempo werkte hij zich, steeds met brio, doorheen de studie van dit instrument. Hij doceert aan de Musikhochschule Winterthurs Zürich en aan het Lemmensinstituut te Leuven. Als solist, kamermusicus of ensemblelid, steeds klinkt hij zoals hij is: ontwapenend en eerlijk.

 

De Russische pianiste Olga Solovieva kreeg haar opleiding in haar geboortestad (Moskou) en behaalde verschillende prijzen op binnenlandse en buitenlandse wedstrijden zo onder meer bij de 20ste internationale Tsjaikovsky wedstrijd in 2002. Haar eerste CD met pianowerken van Boris Tsjaikovsky werd uitgegeven bij Albany Records in de Verenigde Staten. Ze doceert piano en kamermuziek aan de Russische Gnessin muziekacademie.