Home


De stichting FAMILY EMPOWERMENT PROJECTS Thika Foundation  werd in 2012 opgericht door Els Twiss .

Family Empowerment betekent het sterker maken van gezinnen, opdat de families, meestal alleen de moeder,  voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen, zodat hun kinderen naar school kunnen gaan, voedsel krijgen en niet naar weeshuizen gebracht  hoeven te worden, wat heel vaak het geval is.

Dit probeer ik te bewerkstelligen door kleine micro-kredieten te verstrekken, zodat men een klein bedrijfje kan beginnen.
De microkredieten variéren van 60-100 euro per gezin. 

Deze bedrijfjes bestaan uit:een klein groentewinkeltje, verkoop van houtskool en kippen, verkoop van tweedehandskleding, naaien van kleding(naaimachine), verkoop van steentjes, die klein gehakt worden uit een grote brok steen, voor de aanleg van wegen en bouw van huizen.
De mensen worden gemonitord door social workers, die geregeld bij hun langsgaan, kijken hoe de zaken gaan, of er problemen zijn, hoe ze op te lossen,  en elke week een bepaald bedragje ophalen, zodat ze het geleende geld terugbetalen.
Ook wordt er een klein gedeelte gespaard, en wordt hen uitleg gegeven over profit en balance, zodat ze op later termijn zelf een rekening kunnen openen op de bank.

Vanaf december 2015 hebben we een tweede projectlocatie aangenomen in Dar es Salaam, Tanzania.
Dit project is op exact dezelfde leest geschoeid als het project in Kenia. Het wordt begeleid door David en dagelijks toezicht op de gang van zaken is in handen van pater Camille Neuray, die al sinds 1969 in Tanzania woont en werkt.
Wilt u deze locatie ondersteunen? kijk op https://mydonate.bt.com/events/letgodbeyou/440927


HIERONDER ZIET U ENKELE VIDEO'S

YouTube-video

Google Documenten-video

umoja movie May 2013.wmv

 

Caumerbeeklaan 76
6416 GB   HEERLEN

IBAN  NL92ABNA0502175567
BIC ABNANL2A

KvK 56417187
             


   

Walnotentaarten bakken voor het goede doel.....   (25 euro per stuk, hier bestellen:  elstwiss@hotmail.com ...)                     april 2013: