Home

Wij boekhouden met een glimlach....en worden gesteund door JORTTDe stichting FAMILY EMPOWERMENT PROJECTS Thika Foundation werd in 2012 opgericht door Els Twiss .

Family Empowerment betekent het sterker maken van gezinnen, opdat de families, meestal alleen de moeder, voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen, zodat hun kinderen naar school kunnen gaan, voedsel krijgen en niet naar weeshuizen gebracht hoeven te worden, wat heel vaak het geval is.

Caumerbeeklaan 76

6416 GB HEERLEN

IBAN NL 92 ABNA 0502 1755 67

BIC ABNANL2A

KvK 56417187

Dit probeer ik te bewerkstelligen door kleine micro-kredieten te verstrekken, zodat men een klein bedrijfje kan beginnen.

De microkredieten variéren van 60-100 euro per gezin.

Deze bedrijfjes bestaan uit:een klein groentewinkeltje, verkoop van houtskool en kippen, verkoop van tweedehandskleding, naaien van kleding(naaimachine), verkoop van steentjes, die klein gehakt worden uit een grote brok steen, voor de aanleg van wegen en bouw van huizen.

De mensen worden gemonitord door social workers, die geregeld bij hun langsgaan, kijken hoe de zaken gaan, of er problemen zijn, hoe ze op te lossen, en elke week een bepaald bedragje ophalen, zodat ze het geleende geld terugbetalen.

Ook wordt er een klein gedeelte gespaard, en wordt hen uitleg gegeven over profit en balance, zodat ze op later termijn zelf een rekening kunnen openen op de bank.

LAATSTE NIEUWS:

Diana Oyange getrouwd met Stijn Kneppers, heeft een baby gekregen en haar Elsa genoemd!
VOOR DE LAATSTE INFORMATIE: GA NAAR DE PAGINA VERSLAGEN!

HIERONDER ZIET U ENKELE VIDEO'S

Walnotentaarten bakken voor het goede doel..... (25 euro per stuk, hier bestellen: elstwiss@hotmail.com ...)

Januari 2020

Oudere foto's en filmpjes

april 2013: