home‎ > ‎

RC Hajó makettek építéseRC Hajó makett építésének lépései:
  1. A makett kiválasztása
  2. Kihajtás-meghajtás
  3. Kormányzás
  4. Vezérlés
  5. Súlyozás
  6. Összeépítés
  7. Festés
Eddigi saját munkák:

Rewell Snowberry 1:72

Tamiya Bismarck 1:350

Lindberg Blue Devil 1:125Az igazán élethű hajómodellek építése valójában teljes egészében kézzel készített modellek készítését jelenti. Egy ilyen modell elkészítése rengeteg idő, energia, türelem, kézügyesség, találékonyság és kitartás eredményeként, hosszú évek munkájával készíthető el.

Aki ilyet épít, annak értenie kell a tervezéshez, az asztalos, lakatos, elektromos munkákhoz, a fa és fém megmunkáláshoz, rendelkeznie kell anyagismerettel, és emellett kell az fajta szemlélet amivel akár egy hulladékdarabban is meglát egy lehetséges alkatrészt. 

Sajnos ezek közül nekem viszonylag kevés áll rendelkezésemre, így noha már megpróbálkoztam ezzel (nem is teljesen sikertelenül), sokkal egyszerűbb megoldásnak találtam azt, hogy hajó maketteket tegyek mozgásképessé.
Így már a test és a részletek készen jönnek, azokat "csak" össze kell építeni, le kell festeni, illetve a vezérléshez szükséges elemeket kell beleépíteni, így kapunk egy makett hajót, ami úszik és vezérelhető a vízen.

Az oldalsó menüpontokban részletről-részletre leírom, én hogyan csinálom. Nem biztos,  hogy minden esetben ezek jelentik a legjobb megoldást, de nekem eddig beváltak.