GRUP DE TEATRE LES NOU

Grup de teatre 4t IES Vicent Sos Baynat de Castelló (País Valencià)

CSI VERONA (Versió de Romeo i Julieta)

 Nou joves de 4t d'ESO que han triat l'optativa de Dramatització-Teatre m'han animat a participar en el projecte de la Fundació La Caixa, que conste que han estat elles.

Nou joves, Les Nou, de diversos països: Turquia, Bolívia, Argentina, Romania i País Valencià, aportaran des de les seues llengües i cultures, també incorporaren algunes expressions en caló, la seua visió molt particular de Romeo i Julieta.

Després de llegir l'adaptació traduïda per Salvador Oliva que ens havia entregat la Fundació La Caixa pensàrem que podríem abordar l'obra des d'una perspectiva actual. Després de pluges d'idees, reflexions, diverses aproximacions, etc. etc. consensuàrem l'adaptació- deconstrucció que presentarem el dia 4 de maig a Aldaia, el 18 de maig a la X Mostra de Teatre a Secundària a la sala Bancaixa de Castelló de la Plana i al mes de juny en la Mostreta de Teatre del nostre institut:

CSI VERONA

Verona està commocionada.

Han trobat dos joves morts a la cripta de l'església.

Dos joves amb les mans entrellaçades.

Dos joves de dues famílies rivals i molt conegudes a Verona.

S'inicia una investigació per esbrinar la causa de les dues morts:

a) Violència de gènere?

b) Rivalitat entre grups juvenils?

c) Venjança?

d)Drogues?

e) O... simplement amor?

Dues investigadores, les agents Polo i Martínez i una forense se n'ocupen del cas mentre la tele local no deixa de emetre la mala notícia que commociona Verona.

 

A partir d'un exercici d'improvisació que vaig demanar per al control de la primera avaluació (novembre) hem anat construint o, millor dit, deconstruint l'obra a partir de la lectura.

Cada alumna va preparar per a l'ocasió un monòleg a partir d'un personatge relacionat directa o indirectament amb el dos joves veronins.

Després del control, notes i demés burocràcia de l'avaluació, tothom, Valentí inclòs, pensà que era un punt de partida per a la nostra versió de Romeo i Julieta.

 Poemes i cançons d'amor de diversos autors en serveixen d'enllaç entre les diverses escenes així com la dansa, Celeste, l'alumna argentina, assisteix a un taller de dansa que inicia i clou la representació. Pensem que la "nostra adaptació" aporta una visió nova i actual de la tragèdia de Verona, ciutat que he pogut gaudir i recórrer els últims dies de la setmana de pasqua per poder impregnar-me de l'esperit dels Capulets i els Montagut i probablement afegir algunes imatges originals, encara no és segur, al muntatge, o bé a Aldaia o bé en la representació a l'insti ja que no tenim cap sistema d'il·luminació, només 6 tubs que ens ofereixen uns efectes d'allò més rudimentari. Ja us ho contaré.

El text encara no el puc posar a la vostra disposició perquè una sèrie d'esdeveniments que he hagut de sortejar les últimes setmanes m'ho han impedit.

Pense que abans de l'estrena podré presentar-vos-el.

VIDEOS DEL PROJECTE CAIXAESCENA

Si voleu veure fotos del projecte entreu ací>>> i si el que voleu és veure altres vídeos de la mostra de teatre en l'educació CaixaEscena entreu ací>>>

 

 

 

 

  

 

 Assessors:

  • Valentí Piñot