Homepage‎ > ‎

Start forellenseizoen 2019-2020

Hoewel we op de dag dat ik deze pagina aanmaak (20 juli 2019) nog regelmatig forellen zien springen in de vijver en er af en toe nog een forel gevangen wordt, denken we nu reeds aan de opstart van het nieuwe forellenseizoen. Als de watertemperatuur het toelaat zal de opstart er als volgt uitzien:

Op donderdag 26 september wordt er honderd kilogram forel uitgezet op de grote vijver. Deze forel wordt ons geschonken door een bevriende vliegvisvereniging die een wedstrijd organiseert (enkel voor de eigen leden) op zaterdag 28 september op de grote vijver. Het vissen op de grote vijver is op donderdag 26 (na uitzetting van de vis), vrijdag 27 en zaterdag 28 september verboden.

Je mag als Fariolid enkel vissen op de kleine vijver en dit zowel op vrijdag 27 als op zaterdag 28 september op de oever langs de beek en de oever langs de vijver van de karpervissers. 

Tegelijk zetten we op donderdag 26 september ook 100 kg forel uit op de kleine vijver. De 200 kg forel worden min of meer gelijk verdeeld over de grote en de kleine vijver, zodat ook de leden vanaf zaterdag 28 september op forel kunnen vissen weliswaar enkel in de kleine vijver.

Dat betekent dat het forellenseizoen voor de leden helemaal open is (op de grote en de kleine vijver) vanaf zondag 29 september 2019.

Het afvissen van de grote snoek met kunstaas wordt aangepast in functie van deze data. De weekends waarop we de grote snoek proberen af te vangen om ze uit te zetten op vijver 1 zijn 
           • zaterdag 31 augustus en zondag 1 september
           • zaterdag 7 september en zondag 8 september
           • zaterdag 14 september en zondag 15 september en
           • zaterdag 21 september en zondag 22 september.
De grote snoeken worden zoals steeds overgezet naar de eerste vijver.

Dat je op die momenten ook een goede kans maakt om een meerval te haken, is ondertussen algemeen bekend. Vorig seizoen werd er één meerval gevangen op kunstaas en twee op een streamertje. 
Ook de grote meervallen worden niet teruggezet op het clubwater. 
Op zaterdag 31 augustus 2019 werd de meerval hiernaast gevangen. De vis woog 20 kg en was 1m36 lang. 

Als de watertemperatuur op 26 september 2019 zo hoog blijkt dat het uitzetten van forel geen zin heeft, dan wordt er natuurlijk geen forel uitgezet en gaat de wedstrijd van de bevriende vereniging niet door. In dit geval vissen we ook nog op snoek (en meerval) met kunstaas op 
 • zaterdag 28 september en zondag 29 september
 • zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober
De eerste uitzetting van forel gaat dan pas door op donderdag 10 oktober. Op donderdag 10 oktober (na de uitzetting) en op vrijdag 11 oktober is er dan een algemeen visverbod en op zaterdag 12 oktober vissen we dan het Vlaams Open.