Allerlei‎ > ‎

Bijzondere vangsten op het clubwater

De website werd in een nieuw kleedje gezet in januari 2019. Vanaf dit moment willen we alle bijzonder vangsten die er zijn ook graag in de kijker plaatsen. Als je een bijzondere vis vangt op ons clubwater, hetzij door de grootte, hetzij door de omstandigheden, of als je nog een oudere foto hebt van een bijzondere vangst, stuur dan een foto of een video door naar paul.vanden.bussche@telenet.be. Grote bestanden kan je best via We Transfer versturen. Het houdt onze website levendig. Dank je wel aan alle leden om hier op in te gaan. Klik hier voor bijzondere vangsten door onze leden op ander water.

Geert Panckoucke vangt mooie tijgerforel op zondag 7 juni 2020


Geert Panckoucke vangt mooie schubkarper op een buzzer


Giani Devooght maakt zijn droom waar en vangt een mooie graskarper op 17 mei 2020

Aan de start van mijn vliegviscarrière droomde ik er van om eens een grote graskarper te vangen aan de vlieg. Na jaren proberen en 7 keer gebroken op een graskarper is het mij vandaag eindelijk gelukt. Ik viste met een drijvende lijn met drie buzzers met 12 honderste en dan komt deze grote jongen er aanhangen. Ik had nooit gedacht dat ik deze vis zou kunnen landen zo'n dunnen lijn met twee vliegen die ertussen zaten te bengelen. Na twee grote runs tot in de backing en trillende benen, kwam deze droomvis eindelijk in het schepnet. Wat een opluchting.
Mijn masternymp 10 ft #7 hengel heeft zich duidelijk weer bewezen. Wat kan deze hengel niet aan.
Giani Devooght


Eddy Christiaens vangt een heel mooie graskarper op de nimf op woensdag 13 mei 2020

13 mei was een half bewolkte dag met een gierende noordenwind. Ik kreeg regelmatige aanbeten van forel maar had veel missers door een gebogen lijn door de strakke wind. Ik heb toch vier forellen kunnen vangen op de bung. Net op het moment dat ik er wil mee stoppen door de ongure wind krijg ik nog een aanbeet op een meter of vijf uit de kant. Ik zet de haak en voel meteen dat er iets NIET in de haak is. Ik krijg 3 tot 4 maal een grote bonk op de hengel. Na een minuut of tien drillen, krijg ik de vis voor het eerst te zien. Hij was nog lang niet klaar voor het schepnet. Hij schudde enkele keren met zijn kop als hij het net zag en ging er meteen weer vandoor. Het was duidelijk dat het net te klein is. Een collega vliegvisser kwam met een groter net maar de vis wou nog niet meewerken. De dril duurt nog eens 10 min  waarbij ik geregeld de hengel van hand moet verwisselen. Uiteindelijk krijg ik de vis toch in het net. Er zijn twee  vissers nodig het schepnet te gebruiken, anders had het net het zeker begeven.
Ik had dus een fijne een dag bij Fario en kon gelukkig en terug naar huis.

Eddy Christiaens.


Giani Devooght vangt een grote paling aan de vlieg op vrijdag 14 februari 2020


Ook Giani Devooght vangt op 21 januari de grote tijgerforel


John Mortelez vangt mooie regenboog van ruim 70 cm.

Ook Geert Merlier vangt mooie bruine forel


Geert Panckoucke vangt mooie bruine forel op grote snoekstreamer


Paling gevangen op oranje blob, in de bek gehaakt, door Dirk Broos!


Opnieuw mooie graskarper gevangen op een marabou streamer: 105 cm en 12 kg


John Mortelez vangt nog twee prachtige graskarpers van 80 en 90 cm op de droge vlieg


Op de eerste dag van het vissen met kunstaas, meteen al grote meerval gevangen.

Op 31 augustus werd voor het eerst geprobeerd om de grote snoeken af te vissen voor de forel uitgezet. Bjorn Huyst ving meteen een meerval van 1m36 van 20 kg! De vis werd op een ander water uitgezet.John Mortelez vangt twee mooie roofbleien op de nimf half augustusOpnieuw mooie graskarper gevangen op de vlieg

Bestuurslid Geert Demeyere wist net nadat hij terug was van zijn visreis naar Polen meteen al deze mooie graskarper te vangen op ons clubwater.

Mooie forel op de droge vlieg

Deze mooie forel werd op zondag 2 juni 2019 gevangen op de droge vlieg op ons clubwater op een simpel droog vliegje op haak 14. Het lijfje was gemaakt van wat zwart geverfd hazeoorhaar met een zwarte hackle ervoor. De vis zwom op een halve meter uit de kant en kon de vlieg die op een halve meter ernaast aangeboden werd, niet weerstaan. De hengel was een Orvis Limestone 8ft6" voor een 6 lijn van 40 jaar oud, de reel een System2 #4-5, de lijn een Cortland 444 WF5F en de tapse leader had een punt van 0,12 mm.


Meerval van 1m20 gevangen op het clubwater door Ivan Vercouter.

Deze meerval werd gevangen op vrijdag 22 maart op een streamertje type flasher, nylon 0,,22mm.De drill duurde ongeveer 40 min.Proficiat met deze schitterende vangst Ivan.

Forel van 61 cm op de vlieg op 7 februari 2019!


Het voordeel van het vissen met twee vliegen? Een doublé in de sneeuw februari 2019

Meerval in de sneeuw op 1 februari 2019

Roofblei in de zomer op een vier lijn 

Forel in de sneeuw op 30-01-2019

Graskarper op de vlieg in de sneeuw op 30-01-2019 door Geert Panckoucke: