Activiteiten‎ > ‎Jaarkalender‎ > ‎Homepage‎ > ‎

Mogelijke besmetting met VHS

We werden geïnformeerd door het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen dat we forel hebben aangekocht bij een bedrijf waarvan vastgesteld werd dat het onlangs besmet is met VHS (Virale hemorragische septikemie) 
Daarom is er een heel kleine kans dat ook de forellen in het clubater besmet zijn met VHS. VHS vormt geen gevaar voor de volksgezondheid, wel voor het visbestand. 

Wij kunnen er echter van uitgaan dat onze vis niet besmet is aangezien er geen noemenswaardige sterfte is vastgesteld.

De noodzakelijke maatregelen zijn op vraag van het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen. Veiligheid komt nu eenmaal voor alles.  

Daarom dient iedereen zijn materiaal te ontsmetten (vooral schepnet en laarzen) zowel als je begint met vissen als wanneer je stopt.


Doe dit grondig in de daarvoor voorziene kuip en houd je aan de voorschriften.

Er staan borden aan de vijver die dit aankondigen. De kuip met ontsmettingsmiddel vind je onder het afdak aan het clubhuis.

Sluit de kuip weer af nadat je het nodige hebt gedaan. 

We weten niet hoe lang we dit zullen moeten toepassen maar we houden u uiteraard op de hoogte.

We kregen geen verdere informatie meer vanuit het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen maar uit contacten die we hebben met de viskweker die onze forellen levert, blijkt dat er nooit sprake is geweest van besmetting. In afwachting van een bericht van het agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, blijven de afspraken van kracht.