HIstoria

Història de la nostra falla                                                                                                                                                                                                                                            
     
 
 
                                                                                                                              
                                                                                                                                                                                                                                       
  

D’ON VENIM

 


ON ANEM

 

                                          
                               
                                                  
                                                   


 


Som la Falla Portal de Valldigna, i per als qui no ens coneixeu hem sigut pioners en la tasca fallera a Tavernes, fet ben rebut pels nostres veïns, perquè des de 1977, any en què plantàrem el primer monument fins hui som sis comissions que juntes donem un ambient cultural i festiu durant tot l’any al nostre poble.

 

            Tot començà el 19 de març de 1976, quan una colla d’amics, després d’haver passat la vesprada a Gandia, començàrem a pensar com podríem gaudir d’una festa tan especial. I és clar, en el pensat i fet que caracteritza als valencians ens posàrem mans a l’obra i en pocs dies formàrem la primera comissió.

            Moltes són les qüestions que sorgeixen al començar una tasca com aquesta, i més si tenim en compte que al ser els primers no comptàvem amb cap referència al poble. Doncs bé, preguntant i preguntant a comissions de Cullera, Gandia, València,…. anàrem lligant caps: L’ESCUT, L’ESTENDARD, PADRINS, ARTISTA FALLER, MÚSICA, COETS, EMPLAÇAMENT DE LA FALLA I NOM.

Aquestes són les primeres qüestions que se’ns presentaven, algunes d’elles complicades per a decidir:

-               l’escut: un dibuix original del reconegut artista Eduard Ibáñez, que va ser Padrí de l’estendard

-               l’artista faller: En Francesc Bañuls i Escrivà, que faria tots els monuments fins l’any 1988.

-              nom de la Falla: PORTAL DE VALLDIGNA

Pensàvem ser la porta, com així s’ha complit, l’entrada a noves comissions.

-               I per últim l’emplaçament, després de pensar en diferents llocs significatius, l’Ajuntament va considerar com a més oportú el Carrer Major.

I així començàrem, ací estem, i molt contents hem passat molts anys fent nous amics, i com és llei de vida, deixant-ne d‘altres pel camí, adaptant-nos a nous costums, i maneres diferents de viure la festa, en definitiva, evolucionant al mateix temps que evoluciona la societat, és per això que les falles del ’77 no es vivien com les de hui; ho vorem seguidament.

 
  

Una vegada complits tots els requisits per a formar una falla, ens faltava allò molt important: les Falleres Majors. Les famílies Giner-Alberola i Pastor-López recolzaren des del primer dia la iniciativa fallera, fins i tot donant-nos el consentiment que les seues filles LOLI i MARGA ens representaren com a Falleres Majors, cosa molt d’agrair, perquè la veritat és que anàvem un poc a palpentes i no sabíem com eixir d’esta.

 

El més de Setembre de 1976 després de la concentració fallera al desaparegut Prado Comarcal, enfilàrem cap a la Terrassa Astoria per a fer la presentació de l’estendard.

Un diumenge del mes de febrer de 1977 férem la primera presentació de Falleres Majors i Infantils (hui s’ha perdut i es fa com bé sabem tots en dos actes separats). Va resultar tot un èxit per tan bonic i emotiu com és l’acte, però la nota negativa fou el temps, el fred aconseguí que tots els xiquets i xiquetes s’alçaren el dilluns constipats.


Vingueren les falles, tot era nou per a nosaltres, però després de veure la primera falla ja en teníem suficient, no ens podíem creure que això fóra possibe, tres dies de festa, moltes xocolatades, que a la fi era el més fàcil d’organitzar (i barat), i una xicoteta revetlla, ofrena de flors a la Verge i l’esperat dia de Sant Josep: la cremà. L’emoció de la nit va ser rematada per una anècdota que molts encara recordem. Al mateix temps que la falla quedava envoltada pel foc, les persianes començaren a cremar-se unint-se a les flames de la falla.

Però el 20 de març nova Comissió, noves idees i noves persianes; veïnat content i tots a fer festa.

 

En els primers 10 anys de Falla tot era novetat i faltaven hores per a pensar en activitats noves. Feren els primers recitals de cantautors de l’època com Lluís el Sifoner, orquestres de renom com Alcatraz, exposicions de pintura al casal,etc,…

 

El 27 d’agost de 1977, la sort ens somriu amb cinc milions de les antigues pessetes en un dels números dels abonats que jugava la falla.

Entrem a formar part dels actes socials a Tavernes i senyoretes de la cort d’honor ens representen a les festes patronals com a festeres.

La setmana de festes, a la Plaça Major proclamem a les Falleres Majors de 1978, i participem junt amb la comissió de festes del poble en l’ofrena de flors a la Verge de Lourdes i en les carrosses, fet que també s’ha perdut a les festes patronals. I per a qui els agrada els coets cordades, activitat que ha desaparegut per motius de seguretat.

Entrem en 1980, la portada del llibret és il·lustrada de nou per un muntatge d’Eduard Ibáñez, el grup de balls populars de la mà de Paco Galera i Chover entra a formar part de la nostra falla, així també l’amic i faller Emili Arlandis i Bellver introdueix a la nostra falla la banda de tambors i cornetes. Naix una nova falla, la Falla Cambro; anem fent veïnat faller.

     

1981, el 23F va posar en perill la recent estrenada democràcia, però el bon fer i la sort vullgueren que tot quedara en un fet aïllat, la situació política tornà a la normalitat i el 25 de febrer com teníem previst, presentació i endavant. Aquest any celebràrem el primer aniversari on complírem els nostres primers cinc anys. Celebrarem l’acte al casal i les nostres falleres majors i presidents regalaren dos pastissos de cinc pissos per a tant especial acte.

 

Juntament amb la falla Cambro elaborem el llibret de falles.

L’any 1982 naix la Falla la Via i per primera vegada es cel·lebra el lliurament de premis.

Incorpoant noves coses a la festa comencem a fer un concurs de Betlem així com d’Àrbres de Nadal, molt acceptat per majors i infantils. Amb la pandereta en mà corríem tots els carrers del poble cantant diferents nadales.

L’any després, 1983, la comissió decideix distingir a 4 senyoretes de la cort d’honor com a regines, fet que hui en dia continua fent-se. Són les regines de l’Art, Festa, Poesia i Foc, tot el que representa a la festa fallera.


Comencem els dinars al casal i com no tenim molts diners cadascú es porta de casa una cassola d’arròs al forn. Què bona idea tinguérem, ja que eixe costum encara no s’ha perdut.


En 1984 per primera vegada els nostres fallers moldegen els monuments dirigits per l’artista Francesc Escrivà i Bañuls. El tema de la falla fou “El Món en crisi”

Naix la Falla la Dula.

Seguim incorporant noves coses a la festa i es forma el grup de teatre i el grup de play-back. Moltes són les activitats i molt diferents al llarg de la seva trajectoria, cosa que ja vorem després.

En 1985 es crea la Junta Local i naix la Falla Passeig. Per primera vegada ens juntem tots per fer una desfilada de disfresses que al llarg del temps acabaria sent la cabalcada del ninot.


Arribem a 1986 any en què celebrem el 10é aniversari. Després de l’acte de la presentació varem recordar a totes les falleres majors i presidents que havíen representat la nostra falla. Però aquest no fou l’unic acte de celebració, altre día al casal, i com va succeir en el 5é aniversari, ens menjarem dos pastissos de deu pisos, un per als infantils i l’altre per als majors. A més en 1986, els fallers de la Falla Portal volgueren fer alguna cosa especial, i que millor que un calendari amb les fotografies de totes les falles que havíem plantat fins el moment. Aquest calendari fou el primer, però no l’últim que la nostra falla ha fet.

La senyoreta Lluisa Mifsud i Tormo Fallera Major de 1984 és escollida Fallera Major del poble, així mateix la fallera major d’aquest any era una xiqueta el primer any de falla i la infantil sols contava amb cinc mesos. Com passa el temps! Els joves que començàrem ja no ho som tant, i això dol un poc però estem contents. No ens podem creure tantes vivències però ací estem, la Falla Portal a entrat de ple a formar  part dels esdeveniments del poble i ha fet possible que canviaren alguns aspectes de les activitats lúdiques i socio-culturals del mateix.


Per primera vegada concursen les falles infantils i amb molta satisfacció rebem el primer premi de la nostra falleta. Al llarg del temps hem gaudit de bons premis i d’altres no tant bons però mai hem decaigut en el saber fer i sempre hem intentat mostrar un monument digne de la nostra falla.

Aquest any es celebra la presentació al Teatre Capitoli per última vegada, ja que l’estiu del mateix any desapareix com a teatre i es converteix en un supermercat. Quina pèrdua!

Al nostre llibret col·laboren intel·lectuals preocupats pel tema de la situació depriment en què es troba el Monestir de Santa Maria de la Valldigna, fent una crida al món cultural i autoritats per solucionar el problema. Hui vegem que ha donat el seu fruit el treball d’aquells hòmens.

                   Presidents                                         Falleres Majors                

Any 1977:    Josep Sanmartin i Mollà                                     Lolin Giner i Alberola

                         José Rivera i Sanmartin                                      Marga Pastor i López

Any 1978:    Josep Sanmartin i Mollà                                      Remei Gómez i Grau

                          Estaban Piera i Almiñana                                  Conxa Pastor i Gimeno

Any 1979:    Josep Sanmartin i Mollà                                      Remei Alonso i Martínez

                          Salvador Espí i Gascon                                      Elvira González i Bono

Any 1980:    Josep Peiró i Garcia                                              Gertru Sansaloni i Vila

                         Juan Bta. Espí i Escrihuela                                 Paola Meló i Palomares

Any 1981:     Josep Altur i Grau                                                 Carmen Llinares i Talens         

                         Josep S. Peiró i Climent                                     Sandra Carbó i Barres

Any 1982:     Josep Altur i Grau                                                 MªJosep Pelegrí i Magraner

                         Jaume Bononad Hernández                               MªDolores Ecrihuela i Català

Any 1983:     Josep Altur i Grau                                                  MªEmpar Arlandis i Galera

                         Miguel A. Rivera i Sanmartin                               MªEmpar Císcar Delamo

Any 1984:     Salvador Grau i Ausina                                          MªLluisa Mifsud i Tormo

                         Manolo Pons i Espí                                               MªÁngeles Císcar González

Any 1985:     Josep Peiró i Garcia                                               Pepa Milvaques i Enguix

                         Juan José Espí i Talens                                        Eva Mª Donet i Bixquert

Any 1986:     Josep Altur i Grau                                                   Mª Josep Arlandis i Galera

                         Luís Morales i Vercher                                          Gema Felis i Grau


La decada següent no és tasca fàcil, superades unes coses n’ixen de noves. No trobem lloc per a les presentacions, però a la fi es troba un magatzem i mans a l’obra en pocs dies el deixem fet un teatre.

En 1987 participem al concurs de paelles que organitza la Junta Local Fallera al Prado Comarcal. Quina germanor! I que divertit ens ho vàrem passar, fins i tot acabàrem a poalades d’aigua. Aquest any s’incorpora a la bogeria fallera la Falla Prado, i amb aquesta ja som sis les Comissions que hui representem a les falles del nostre poble.

A la porta del nostre casal es celebra el 1r festival de tambors, cornetes i gaites organitzat per la Falla Portal.

         

Comencem a amenitzar les revetlles amb grups més grans i importants i fem acampades a diversos llocs com la d’Alcalà de Xúquer que alguns mai oblidaran.

La comissió infantil que començava els seus pinets en el teatre representa a l’institut el Betlem obra en tres actes costosa d’interpretar però a estos fallerets no els resisteix res. Al voltant de quaranta xiquets menors de dotze anys, feren una interpretació inoblidable.

Comencem a soltar vaquetes al descans de la revetlla. Tots els dies eixia la vaca una estona i els mes valents la torejaven, però l’últim dia se’ns va escapar. Tothom buscava per tot arreu, a peu, en moto, en cotxe, fins que la trobàrem al cap d’uns dies. La pobra vaca acabà en un dinar de germanor al xiringuito de Macario.

L’any 1988 comença a amenitzar les revetlles el grup Ébano, que estarien molts anys entres nosaltres i d’ells guardem molts bons records.

Com hem de tenir de tot l’any següent tinguérem pluja però tanta que sols ferem la primera despertada, plogué tant que no poguerem ni cremar la falla, ens passàrem la setmana dins del local del raconet que feia de casal. Tota la setmana menjant i jugant al truc que era l’única cosa que es podia fer. L’endemà de Sant Josep, isqué el sol, però el mal ja estava fet, per a contentar a tots i més especialment a les Falleres Majors, que les pobres no pogueren gaudir de la festa, passats uns dies celebraren una jornada fallera en la que no va faltar res despertà, cercavila, xocolatada, paella i cremà d’una falleta, complint així els desitjos de molts i com sempre fent festa.

L’any 1990 la junta local fallera es l’encarregada del llibre conjunt de totes les falles del poble i per segona vegada una fallera nostra la senyoreta Carmen Llinares i Talens ens representa a la junta local com a fallera major de Tavernes. Bones falles, bon sol i bon premi.  

I perquè no falte de res, ens quedem un bon dia sense músics per al següent any. Buscant i rebuscant trobem una banda de Xàbia formada per uns xicons joves molt divertits que durant bastant anys ens han acompanyat deixant-nos en el record molt bones estones i cançons.

Per Sant Joan ens reunim a la vora de la mar per celebrar la nit màgica acompanyat alguns anys de cava, i d’altres d’una bona caimada, depenent de com es presente l’ocasió, però això si, sempre després d’un bon calder fet per eixos cuiners tan bons que tenim.

L’any 1993 una fallera de la nostra comissió la senyoreta Dolors Ortolà i Fermin ens representa  a la Junta Local com a Fallera Major, i millorant tot allò que fem dia a dia formem l’Associació Cultural Falla Portal de Valldigna i comencem a presentar els llibres a la convocatòria de premis per a la promoció de l’ús del valencià de la Generalitat Valenciana tasca que fins hui no em parat.

Ja tenim 20 anys, així comença la salutació del president d’aquest any al llibre de falles i és que els presidents infantils comencen a ser majors, nova gent pren la iniciativa i els majors ens hem amagat un poc, però seguim fent coses per la falla, més que abans si cap.

Al llibret de falles apareixen totes les persones que ens han representat aquests anys tant presidents com falleres majors i els fallers ens conten les seves vivències a la falla, i és que ser faller és una manera de viure i entendre la festa pero també l’oci en general, l’amistat i el dia a dia.

 

                  Presidents                                              Falleres Majors                

Any 1987:    Josep Altur i Grau                                                 Rosabel Grau i Pérez

                          Emilio David Grau i Pons                                   Mariam Talens i Artigues

Any 1988:    Josep Altur i Grau                                                  Mª Dolors Ortolà i Fermín

                         Juan José Felis i Grau                                         Empar Escrihuela i Català

Any 1989:    Josep Talens i Talens                                            Mª José Solanes i Felis

                         Raul Burgos i Mancha                                           Mª del Carme Soler i Canet

Any 1990:    Josep Talen i Talens                                               Carmina Giner i Gregori

                         Paco Burgos i Mancha                                           Lidia Andrés i Garcia

Any 1991:     Vicent  Val i Morató                                                  Eva Mª Donet i Bixquert         

                         Miguel A. Sancho i Palomares                             Maria Gimeno i Franco

Any 1992:     Vicent Val i Morató                                                   Assumpta Selfa i Margalejo

                         Carles Rodriguez i Magraner                               Lucía Díaz i Escrihuela

Any 1993:     Andrés Solanes i Felis                                          Empar Escrihuela i Calvo

                         Jesús Ruiz i Jareño                                               Virginia Altur i Sanchez

Any 1994:     Andrés Solanes i Felis                                          Sylvie Andrés i Garcia

                         Josep Talens i Artigues                                         Mª Josep Almiñana i Palomares       

Any 1995:     Juan Bta. Mifsud i Estruch                                     Mª Pilar Tarcons i Serra

                         Luís Magraner i Enríquez                                      Gemma Altur i Alonso

Any 1996:     Jaume Bononad i Hernándes                              Mariola Tormos i Chover

                          Fco. Javier Talens i Artigues                                 Laura Mª Pérez i Plancha

 

L’equip A, campió número ú a l’hora de fer feina ha participat en l’enquadernació i confecció de la portada del llibre de la qual cosa estem molt satisfets. Alguns d’ells ja no estan entre nosaltres però sempre els recordarem com a bons fallers i millors persones.

 

Aquest any de nou ens falta local per a les presentacions i és que necessitem urgent la Casa de la Cultura de la qual gaudiren anys després. A la fi aconseguim un lloc que queda molt ben arreglat, perquè mà d’obra no ens  falta, ni ganes de treballar tampoc. El dia de la presentació arreplegaren a totes les que havien sigut Fallers Majors fins el moment, a més se’ls va entregar una banda que recordava el seu any de regnat i als presidents un faixí roig. La falla va regalar a tots els presidents i falleres majors una orla com a recordatori d’aquest acte. A banda també ferem una exposició on recollirem fotografies d’aquestos vint anys

Comencem l’any 1997  i preparem una nova activitat, el campionat d’estiu de futbet, que fins hui és celebra, un cap de setmana d’agost on gaudim de dos dies com si foren falles, dinar, campionat de truc i de parxís, concurs de paelles, ball,etc….


També comencem a festejar els fallers d’honor, a qui el primer dissabte de falles dediquem un dia especial. Comença a notar-se com la gent es sent més implicada en el tema de la indumentària, sobretot els hòmens que comencen a canviar de trage deixant l’uniforme negre que no sabem perquè l’han inventat, i llueixen les gales de la nostra terra perquè varietat no ens en falta, cada dia en som més, que no decaiga la festa.

 

L’any 1999 de nou la portada del llibre es confeccionada pels fallers, cuidada i polida com si un treball d’artesania es tractara, i és que l’equip encarregat del llibret faller té molta cura de tots els aspectes, tant en la portada com en el contingut del mateix. I entre revetlles, concursos, excursions, sopars al casal, teatres, play-back i actes oficials de setmana fallera, que no ens en perdem un, arriba el 2001.

L’any del 25é aniversari. Celebrem un quart de segle.

Seguim presentant el llibre als premis de l’ús del valencià, per segona vegada una Fallera Major Infantil repeteix com a Fallera Major. Tenim falleres i presidents que han segut infantils i majors, parelles que s’han conegut a la falla i s’han casat, i xiquets fallers des d’abans de nàixer i és que 25 anys dóna per a molt.

Celebrem 25é aniversari i ho varem voler fer de la millor manera posible.Vàrem fer un acte paralel  a la presenatció, on recordarem a totes les falleres majors i presidents, fou molt emotiu perque ja començarem a recordar gent que no estava al nostre costat. Cobriem el nostre escenari amb un gran quadre , que representaren totes les falleres majors i presidents. Tot seguit férem un convit, on no podia faltar el pastís, el cava i sobre tot la festa.

Aquest any per fi ja tenim lloc fixe per fer les presentacions, la Casa de la Cultura. A partir d’ara totes les falles ja podem gaudir d’un lloc a l’altura dels nostres actes, cosa que ens ha costat molt d’aconseguir, però ha merescut la pena. Tot allò bò costa.


L’any 2004 fem un nou canvi a les revetlles, i aquest any la festa és amenitzada per l’Orquestra Montecarlo i Eduard Forés, què bé ens ho passàrem tota la nit a primera fila.


Un costum que hem recuperat és la ronda de Nadal, una setmana abans de festes visitem moltes cases de fallers i falleres per a felicitar-los. Este costum el teníem la primera comissió pero es va perdre quan la falla es va fer gran. Ara l’estem tornat a fer, passant sobretot per casa de les Falleres Majors i Presidents.

 

L’últim aniversari que hem celebrat és el 30, l’any 2006; en l’acte de la proclamació recordàrem a totes les falleres majors i presidents, es va fer una breu introducció recordant cada any, i a més d’un li saltaren les llàgrimes recordant els moments que hem passat junts a la falla amb la gent que tant estimem, però la festa va acabar com deu acabar una festa, amb alegria i amb ganes de celebrar més anys.

Tots el aniversaris venen carregats d’ alegries, tristeses, plors, diversió, emocions,…. Són tantes les coses que podriem dir dels nostres aniversaris…que necesitaríem un llibre per contar-ho. Els aniversaris indiquen el pas del temps, celebrar aquest pas és grat per a nosaltres, donat que no significa envelliment si no maduració. Una maduració que no sería posible sense el treball desinteressat que molts fallers han estat fent any rere any.

 

 

La Falla és un medi  per a transmetre moltes inquietuds i mitjançant el nostre llibre gent del món de la cultura ha defensat la llengua, hem criticat sempre tot allò que no ens agradava i sense adonar-nos al llarg del temps hem evolucionat al pas de la societat, però no hem perdut allò més important, el saber fer i l’amistat. Per a tots els qui pensen que els fallers sols sabem beure i anar de festa, vos direm que sabeu poc de falles. Si que ens agrada la festa, és cert, però per a gaudir d’ella hi ha moltes coses, i vos convidem a conèixer-les.

A partir del mes de novembre, després de la proclamació de les falleres majors, tots els diumenges dinem al casal, i com no pot ser d’altra manera, paella. Arribades les festes de Nadal també acomiadem l’any tots junts i celebrem el cap d’any anticipat, en un sopar al casal, campanades amb raïm i musica amb ball.

El nostre casal no és propietat de la falla però si que tenim una casa al carrer Sant Joan Baptiste que amb l’esforç de tots hem pagat. Aquest any hem comprat un pabelló onhem gaudit d’unes falles inoblidables, tothom estava content de veure que no teníem fred i que cabíem tots. Abans hauríem d’haver-ho fet-, deia la majoria; pero és que les falles no tenen tant bona economia com molts pensen, per a suplir totes estes despeses, cada any fem una activitat extra, vàrem començar jugant al famós cartró de l’ONCE que durava tot un mes, després la primitiva, rifa d’un cotxe, sorteig de la cistella de Nadal, replegades, concursos de play-back, concursos de teatre a la Junta Local de Gandia, circuit d’estiu a la Safor, tant en play-back com en teatre, festes de Simat i Benifairo, preparar el fi de festa de presentacions de pobles del voltant, entre altres.


L'any 2006 quasi sense pensar-ho els fallers tant majors com infantils feren de models a unes fotos que il·lustrarien tots els mesos del l’any 2007 en 2 calendaris un de majors i un per a infantils. Tot un èxit. En un parell de setmanes es vengueren tots! Això si, tinguérem la sort de comptar amb cases patrocinadores que tenen molta paciència amb nosaltres quan ens veuen entrar per demanar diners.

 

Ja tenim  més de 30 anys.

              Presidents                           Falleres Majors                

Any 1997:    Vicent Val i Morató                                                Núria Balsco i Magraner

                         Antoni Gimeno i Magraner                                  Carme Company i Palomares

Any 1998:    Salvador Carbó i Climent                                    Silvia Borràs i Chofre

                         Ignasi Soler i Canet                                              Isabel Altur i Alonso

Any 1999:    Salvador Carbó i Climent                                     Desireé Tarcons i Serra

                          Jose Vte. Saiz i Blasco                                       Aurora Ausina i Garcia

Any 2000:    Ximo Felis Alberola                                               Encar Mifsud i Estruch

                         Ignasi Soler i Canet                                              Athenea Pons i Meló

Any 2001:     Ximo Felis i Alberola                                              Gema Felis i Grau         

                          Ignasi Soler i Canet                                             Sandra Company i Enríquez

Any 2002:     Josep Fonseca i Martí                                            Mª Carmen Serra i Gascó

                         Josep Lluís Raja i Talens                                    Judith Manclús i Cors

Any 2003:     Josep Fonseca i Martí                                            Veronica Estruch i Pareja

                         Josep Lluís Raja i Talens                                     Anabel Escrihuela i Llopis

Any 2004:     Ximo Felis i Alberola                                              Olga Hidalgo Fernández

                         Juanvi Manclús i Cors                                            Núria Marco i Magraner

Any 2005:     Daniel Sala i Calafat                                                Laura Almiñana i Palomares

                         Ximo Rivera i Margalejo                                          Gema Burgos i Mancha

Any 2006:    Salvador Carbó i Climent                                         Noelia Grau Pons

                         Mario Enguix Arlandis                                              Ângela Magraner i Mifsud

Any 2007:    Salvador Carbó i Climent                                        MªJosep Grau i Pons

                         Cristian Peiró i Cuñat                                               Alina Gascó i Fuencarral

Any 2008:       Juanjo Felis i Grau                                                     Pilar Talens i Artigues

                         Marcos Espí i Merino                                                 Belén Molina i Bonilla

Any 2009:       Joan Enric Gimeno i Franco                                    Amparo Albacete i Cremades

                         Adrià Felis i Grau                                                       Claudia Boscà i Pardo

Any 2010:       Ximo Peris i Sala                                                       Esther Magraner i Enriquez

                         Miguel Rivera i Estruch                                            Sheila Romero i Chaveli

Any 2011:       Ximo Peris i Sala                                                       Lidia Andrés i Garcia

                        Marc Pons i Selfa                                                        Alicia Espí i Merino

Any 2012:      Juanjo Felis i Grau                                                     Mariam Talens i Artigues

                        Josep Lluís Peiró i Cuñat                                         Neus Pachés i Serra

Any 2013:       Ximo Peris i Sala                                                       Marta Grau i Abalos

                         Vicent Enguix i Alberola                                            Paula Solanes i Andrés

Any 2014:       Javier Talens i Artigues                                            Gemma Altur i Alonso

                         Andreu Pons i Selfa                                                  Andrea Carbó i Grau

Any 2015:       Emilio F. Pons i Meló                                                Neus Ortíz  i Vercher

                          Lluís Magraner i Mifsud                                           Jordina Gascón i Borràs                          
39 anys de moviment cultural i festa, d’inquietud per millorar tot allò que no ens agrada de la societat, per això seguim fent llibres, rifes, loteries i un bon monument, el que faja falta, perquè som fallers i no podem perdre l’ingeni i la gràcia.

Alguns ha estat un poc complicat a l’hora de decidir la festa en les nits de falles, però per majoria, a la junta de fallers i comissió decidírem fer la festa al nostre casal. Pensem que el bonic de les falles és estar al grup de la teua falla, jóvens i majors, sense descuidar les visites als casals i el recorregut de revetlla en revetlla que ompli els carrers del poble de gent a totes hores. No critiquem altres decisions, simplement nosaltres ho hem vist de manera diferent. A tots els qui vullgueu visitar-nos vos rebrem com fins ara perquè mai hem segut una falla tancada, sinó tot el contrari, al nostre casal tothom és benvingut. Vos esperem.


Fins ací hem intentat dir-vos qui som, què hem fet fins hui i on volem anar (projectes no ens en falten). Esperem durant molts anys estar en esta tasca entretinguda, les falles, i a la vegada constructiva per la joventut del notre poble.


 


Subpàgines (1): 1977-1986
Comments