Rönk szállítás


        A fakitermeléshez szervesen kapcsolódó tevékenységem a rönk szállítás, a Dunántúl területén vállalok megbízásokat (négy, 40 tonnás Scania pótkocsis, összkerékhajtású és dupla- húzós teherautóval rendelkezek, az autókon 9 méter/800 kg teherbírású erdészeti daruk). Az autókon dolgozó sofőrök mindegyike több, mint tíz éves gyakorlattal rendelkezik a rönk rakodás és szállítás területén. A négy teherautóval évente több, mint tizennyolcezer köbméter fát szállítottunk.

rönkszállítás a dunántúlon
Rönk szállítás a Dunántúlon

        A rönkszállításnak több a bizonytalansági tényezője, mint az általános közúti fuvarozásnak, mert az erdei utakon még a legjobb terepjáró képességű autók is elakadhatnak esőzések, havazás idején. Azért, hogy a lehetőségekhez képest zökkenő mentesen tudjam a feladatokat teljesíteni:

        - Az autókat, daruk működését a kötelező szerviz mellett folyamatosan ellenőrzöm, szükség esetén javíttatom

        - Csak megfelelő rutinnal rendelkező sofőröket alkalmazok, akik az autókat a terepen legjobb tudásuk szerint vezetik, a daru kezelésében kellő jártassággal bírnak

        - A fuvarozás logisztikáját úgy alakítom, hogy a nehezebben megközelíthető rakodási helyekre akkor indítok autót, amikor az megrakottan is biztonsággal tud közlekedni (pl: a reggel fagyott út még járható, délben, már nem biztos).

rönkszállítás Veszprém megye
Scania rönkszállító kamionok