Fa kitermelés


erdő kitermelés
Fa kitermelés

        Tevékenységem gerincét a fakitermelés jelenti. A saját tulajdonú erdők kitermelése mellett vállalok megbízást fakitermelésre. Bérmunka végzése során figyelmet fordítok a megrendelői igényekre, a rönk- választék kialakítására, értékesítési tapasztalatomat, kapcsolataimat megbízóimmal megosztva segítem abban, hogy a piac igényeinek legmegfelelőbb választék kialakításával a letermelt erdő a lehető legtöbb bevételt biztosítsa. Referenciaként említem a Bakonyerdő Zrt- t, ahol cégem megalapítása óta vállalok munkát.


fa kitermelés Veszprém megyében, dunántúlon
Valmet 840, közelítő gép

        Munkánk végzése során korszerű közelítő gépekkel (Valmet 840), dolgozunk. Két fő szempont, ami miatt ezeket a gépeket használjuk:

        - Hatékony, kis fogyasztású technikák, kiváló terepjáró képességgel, kímélik az erdei utakat, kímélik a természetes környezetet.

        - A rönk- vonszoló gépekkel szemben ezek gumikerekeken gördülő saját felépítményen közelítik a fát olyan helyre, ahol az már a közúti áruforgalomba juthat. Így a kitermelt faanyag vonszolása nem tesz kárt sem az erdőben, sem az erdei utakban. A fa értékesebbé, könnyebben eladhatóvá válik, mert nincs szükség a vonszolásos technológia miatt a fa kérgébe ragadt kavicsok, sár, homok eltávolítására (feldolgozás során a rönkök felületét érő szennyeződések minden faipari megmunkáló gép szerszámait tönkre teszi).