Nieuws (een dagboekbabbel)

Home

Lieve bezoekers,

Momenteel ben ik bezig de indeling van m'n site te veranderen. Daardoor navigeert het nu wat slordig. Je kunt op onverwachte plaatsen terecht komen. Hopelijk kun je wel altijd terug komen op de beginpagina door bovenaan de pagina op "Home" te klikken.

De lijst met sieraden werd zo lang dat het erg moeilijk was om alle linken goed te laten doorlopen. Daarom ga ik nu de sieraden per kleur weergeven. Zodoende krijg ik meerdere, kortere hoofdstukken. Een hoofdstuk "Kindersieraden" overweeg ik ook nog en later nog een hoofdstuk met een inhoud die ik nu nog niet ga verklappen. Eerst maken en dan publiceren.

Ook ga ik nog een gastenboek toevoegen en misschien een pagina met muziek waar je kunt klikken op mp3 files om mijn favoriete muziekjes te beluisteren terwijl je naar mijn creaties kijkt. 

Hopelijk gaat het beter bevallen op deze manier.

Voor informatie en tips kun je nog altijd een email sturen naar: fairyssieraden@gmail.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Jaaaaaa, het gastenboek staat erop. Nog een beetje een te felle kleur maar het is tenminste wèl gelukt.

Nu kan het gevuld worden!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Nu is de kleur van het gastenboek naar mijn zin. Inmiddels staan er ook al een aantal hele leuke berichtjes in. Gezellig hoor! Deze pagina met nieuws begint op een soort blog te lijken. Haha. 

De site zelf ziet er weer netjes uit. Vanavond nog een paar foutjes eruit gehaald maar het wordt nog wel eens wat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

De pagina van de armbandjes vernieuwd. Ik hoop dat jullie het zo beter vinden. Of mooier. Alle armbanden op een bladzijde, zodat je meteen alle armbanden ziet, is geen doen. Zulke verzamelpagina's verspringen nogal eens om onverklaarbare redenen. Ik weet helemaal niks van HTML en andere zaken om professionele site's te maken dus doe ik het met deze "kant en klare" site van Google. 

Het volgende nieuwe dingetje is een pagina met muziek! Er staan nog maar twee liedjes op. Later meer waarschijnlijk, maar het begin is er. Het is natuurlijk de muziek waar ik zelf dol op ben. Het zijn MP3-tjes die je kunt beluisteren tijdens het kijken naar de sieraden. Alleen als je dat zelf wilt. Ik hoop dat het werkt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Weer nieuwe muziekjes erbij. Heel bijzondere muziek uit Zuid Amerika. De opnames zijn gemaakt tijdens een life concert dus geen gelikte studio kwaliteit. Hierdoor gaat muziek wel meer leven vind ik zelf.

Nu is er ook een paginaatje gekomen "Voor kleine elfjes en feetjes" met mijn kindersieraden. Ik maak niet veel sieraadjes voor kleine dametjes maar ze verdienen wel een eigen plekje. Ik heb nog andere ideeën voor vulling van die plek.

De pagina "Verkochte creaties" heeft een andere naam gekregen: "Archief". Deze site namelijk is in eerste instantie bedoelt om te kunnen laten zien wat ik zoal maak. Zeer zeker niet als webwinkel! Op de homepagina heb ik al uitgelegd dat ik hobbyist ben en geen commerciële sieradenmaakster. Omdat ik ondertussen zoveel sieraden heb gemaakt wil ik ze wel graag verkopen. Alles zelf dragen lukt gewoon niet.

Het gastenboek werkt en ik ben heel blij met de reacties! Wat is dat enorm leuk om te lezen allemaal. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

13-1-08

Pech vandaag met het spelen op m'n site. Foto's doen niet wat ik wil. Ze willen na publiceren niet uitvergroten wanneer je erop klikt. Yek, wat is dat nu weer?  Ik was bezig met telefoonhangers e.d. Dat zijn van die frutsels die ik graag maak als ik geen inspiratie heb voor kettingen. Ze zijn wel neergezet op de pagina's met telefoonhangers maar de afbeeldingen zijn dus klein en blijven klein.                                                                                      Het zijn denk ik, kinderziektes van de googlepages. Ze zijn er ook steeds mee bezig en dat kun je vaak wel merken. Persoonlijk vind ik niet alle veranderingen een succes. De plaatjes, die ik geupload heb, krijg ik nu ook in hele kleine schermpjes te zien in plaats van een lange lijst waarin je overzicht heb. Hopelijk zijn ze over een poosje klaar met hun nieuwe ideeën en kan ik de foto's van de beadies opnieuw plaatsen zodat ze ook werken zoals het moet.

Nieuw hoofdstukje gemaakt bij Frutsels namelijk: Tashangers. Ik heb er nog maar één gemaakt maar ja, wie weet, volgen er meer. 't Is toch wat anders dan een sleutelhanger of telefoonbeadie.

Vanaf vandaag ga ik datums bij deze babbels plaatsen. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

7-3-'08

Lieve mensen,

Het blijft getob met m'n googlepage. Ik kan nog steeds m'n foto's niet bewerken tenzij in HTML en dat is compleet Chinees voor me. Ik baal als een stekker natuurlijk want plaatjes zijn essentieel voor me.

Nu dus een droevige mededeling: ik plaats geen nieuwe foto's meer. Deze page is één en al frustratie geworden. Hopelijk wordt het een keer veranderd door "meneer Google" en anders zal ik deze site op moeten geven. Jammer, jammer, jammer! Een mooie andere (gratis) site ken ik niet en zelf iets in elkaar zetten zal me niet lukken. Zelfs na het volgen van een cursusje ~HTML voor blonde dames~ op het internet doorzie ik de codes niet. Het is net als fietsband plakken: kan ik na 45 jaar ook nog steeds niet........


-----------------------------------------------------------------------------------------------

14-6

Nog steeds lukt het niet om, met name, de pagina oranje telefoonhangertjes te bewerken.

Ik heb toch een aantal nieuwe dingen gemaakt en die wil ik zo graag plaatsen. Tjonge, wat een gedoe. Als iemand een goed idee heeft voor me, wil die me dan alsjeblieft een mail sturen???!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

14-10

Zoals jullie kunnen zien ben ik al maanden niet bezig geweest op m'n site. De frustratie is me te groot. Nu wacht ik maar tot google deze page heeft overgezet naar google-sites, misschien gaat dan alles weer werken.

Ondertussen maak ik nog wel nieuwe dingetjes. Nu ben ik in de ban van het omkralen van miniatuurflesjes met ieniemienie kraaltjes: rocailles nr. 15/0. Een erg leuk werkje.

Nog steeds geldt natuurlijk: wil je komen kijken? Kom gerust langs! Wil je iets speciaals laten maken? Vraag het me en ik ga aan de slag! Zonder koopverplichting tenzij ik kosten moet maken om te realiseren wat je wilt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

22-11

Ik ben lekker aan het knutselen met m'n kraaltjes. Nu ben ik bezig met kettinkjes maken van rocailles, die piepkleine kraaltjes. Ik heb een workshop gedaan bij Anna van Blerkom en dat was erg leuk. Ook heb ik een paar kettinkjes gemaakt met de circular peyote stitch en ééntje in herringbone (visgraat) stitch. Ik ben helemaal in de ban van de minikraaltjes. Ik kwam een zakje tegen met vreselijk ongelijkmatige kraaltjes en wist niet goed wat ik ermee aan moest. Het werd een lange herringbone. Het is heel grappig geworden. Hij is zo lang geworden dat je er makkelijk een lekker gekke knoop in kunt leggen. Eigenlijk was ik een beetje boos op dat "zootje" kralen maar gaandeweg bedacht ik dat het toch wel bijzondere kraaltjes waren. Waarschijnlijk uit de 70-er jaren; tegenwoordig noemen ze zoiets "vintage". Ze kregen dus een beetje meer respect van me. Het resultaat hoop ik hier binnenkort neer te kunnen zetten wanneer scanner en googlepage weer mee willen werken.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

7-12

Het gaat even lekker hier. Ik heb contact gekregen met de eigenaresse van een webshop die gevuld is met sieraden en tassen. Zij stelt sieradenmaaksters in de gelegenheid hun sieraden bij haar op de site te zetten. Een leuke aanvulling van haar site, een leuke extra verkoopmogelijkheid voor ons. Haar site staat vermeld op mijn linkenpagina: Sieraden en Tassen Webwinkel. Verder knutsel ik lekker door. Niet heel veel maar toch wel regelmatig even prutsen. Nog steeds beleef ik veel plezier aan het werken met rocailles. Waar ik heel blij mee ben is dat ik merk dat mensen de kleine-kraaltjes-creaties tegenwoordig weer mooi gaan vinden. Dat biedt perspectief!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

19-1-2010

Gelukkig, ik kan weer even bij mijn google page. Een hele poos kon ik niet bij dit gedeelte waar ik mijn nieuwe foto's plaats en m'n praatjes neerschrijf.

Lieve bezoekers, google sluit de google-pages en maakt er google-sites van. De adressering van mijn sieradensite zal ook gaan veranderen.

Als er een hele poos niets verandert zal dat komen doordat ik niet bij mijn "bewerk" gedeelte kan, zoals mij de afgelopen maand is overkomen. Dat is jammer want ik heb weer een hoop nieuwe dingetjes gemaakt die ik graag wil laten zien. Nu is het echter al laat en wil ik gaan slapen. Ik was even in een halleluja stemming omdat ik hier weer wat neer kon schrijven.

Hopelijk tot gauw!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15-8-2010

Wegens een val van de motorfiets ben ik ernstig geblesseerd aan mijn linkerpols. Dit najaar zal ik daaraan geopereerd worden.

Helaas kan ik hierdoor geen sieraden meer maken. Ik kan met mijn linkerhand haast niets vasthouden en zeker geen spanning houden op rijgdraden.

Er zullen dus voorlopig geen nieuwe sieraden gemaakt en geplaatst worden op mijn site. Ook bestellingen kan ik niet aannemen.

Na de operatie zal het zeker 4 maanden duren voordat ik weer wat kan gaan doen met mijn hand, mits alles goed gaat natuurlijk.


 

Terug naar de beginpagina