https://sites.google.com/site/fagtolsma/Home/verhalenvanvroeger.jpg?attredirects=0


Flaptekst
Frans Tolsma schreef eerder ''De Macht van het Zwaard'' en andere verhalen die onder het kopje ''Publicaties'' geraadpleegd kunnen worden op zijn website www.franstolsma.nl . De in dit boek opgenomen verhalen zijn autobiografisch van aard en vanuit zijn herinnering geschreven, non fictie dus voorzover zijn herinnering als waarheidsgetrouw kan worden beoordeeld.

De verhalen beschrijven gebeurtenissen in zijn leven en hebben een licht beschouwelijk karakter. Sommige zijn mede geïnspireerd door de tijdgeest zoals de jaren na de Oorlog, andere vertolken een meer individueel geluid zoals het oprichten van een bedrijf in Roemenië. Er is een verhaal ingeruimd over het landschap, het laatste verhaal, vanuit de kennis dat het landschap voortgaat, ook zonder de auteur.

Uitgegeven januari 2019 door Schrijverspunt, Almelo. Hoofdstukken:

1. Jeugdjaren
2. De Nederlandsche Handel Maatschappij
3. De jaren zestig, Nijmegen
4. Het boerderijtje in Ratum
5. Philips Berlijn
6. Perranprth, Cornwall
7. Het proefschrift
8. Doornspijk, Noordwest Veluwe
9. Koning Arthur
10. Tirgu Mures, Roemenië
11. Sauerland
12. Naar Meddo en terug

Te koop in de (online) boekhandel.Mijn hobby's zijn lezen en schrijven. De genres die mij boeien zijn geschiedenis, filosofie en fantasy. Er vallen gelukkig veel boeken buiten deze genres want voor mij is een goed boek moeilijk onder te brengen in een genre. Een goed boek, tsja, wat is eigenlijk een goed boek?

Atlantis, het ware verhaal is de titel van mijn nieuwe fantasyroman. Ik publiceer de eerste hoofdstukken op mijn website zodat men een indruk kan krijgen van het verhaal.

Contact:
Frans A.G.Tolsma
Telefoon: 0543-862614

Frans Tolsma (1944) woont met zijn vrouw in Winterswijk waar ze geboren en getogen zijn. Na circa vijftig jaar in binnen- en buitenland werkzaam te zijn geweest, keerden ze met zijn pensioen in 2011 terug en pakte hij zijn hobby’s, lezen en schrijven, weer op. Bij het lezen lag het zwaartepunt bij fantasy, filosofie en geschiedenis. In 1985 verscheen een fantasyroman van hem, de Macht van het Zwaard, bij uitgeverij het Spectrum , in 1984 voorafgegaan door een dissertatie over legitimeringsprocessen. Na 34 jaar verschijnt zijn tweede fantasyroman, Heren van de Taal in januari 2019 bij uitgeverij Boekscout te Soest evenals zijn autobiografische verhalen, uitgegeven onder de titel "Verhalen van vroeger" door Schrijverspunt, Almelo.


Drie Goden, later aangevuld met een vierde God, verlaten de aarde wegens gebrek aan gelovigen. Zij gaan op avontuur en nemen de laatste avonturiers op aarde mee omdat ze het jammer vinden om die achter moeders pappot te laten zitten. Een tovenaar, Merlijn, die als consultant werkzaam is voor de drie Goden, zorgt ervoor dat deze avonturiers meegaan op een reis die door de Goden De Grote Reis genoemd wordt die Hen hopelijk ook zal voeren naar de Almoeder, de moeder van alle Goden.

De laatste avonturiers waar Merlijn achteraan moet, zijn drie wetenschappelijke medewerkers aan de VU, tevens vrienden. Ze hebben genoeg van hun werk op de VU waar de Heren van de Taal hun onderdanen disciplineren in zinloos taalgebrabbel en gaan op zoek naar avontuur. Dat vinden ze. Twee ervan solliciteren bij de Stichting Merlijn in het oosten van het land naar de functie van ambitieuze onderzoeker, worden aangenomen en maken een queeste waarbij ze stuiten op de derde avonturier die een onderzoek doet in Lot, een voormalige Franse kolonie in Afrika, waar hij als econoom de waardevastheid van de radjan, de lokale valuta, onderzoekt. Die is namelijk bijzonder waardevast.

In Lot blijkt dat een van de avonturiers een woordvechter is. Hij bemachtigt een magische staf, de staf van Odoreen, van de tovenaar van Chabliz, Angborn genaamd. Dat is maar goed ook, want ze krijgen te maken met een tegenstander van formaat, Wordor Woordbreker, een Taalheerser die woorden kan maken en breken en daarbij terzijde gestaan wordt door de Hoge Heren van de VU met hun talloze toegewijde doctorandussen. Na een gevaarlijke queeste weet de woordvechter met behulp van een machtige bondgenoot de Woordbreker te verslaan en bereiken ze een ruimteschip waar de Goden en Merlijn hen opwachten. Een van de Goden, de Vader genoemd, drukt op een soort afstandsbediening en het ruimteschip, de Ark des Verbonds, stijgt op, zet zich aan het hoofd van de vloot van sterrenschepen met aan boord de avonturiers en begint aan de Grote Reis.

Dit fantasyverhaal is uitgegeven door uitgeverij Boekscout in Soest: webwinkel