ΠΡΟΒΑΤΟ‎ > ‎

Η χρήση εμβολίων σε πρόβατα

1.Τι είναι το εμβόλιο;

 Ένα εμβόλιο είναι ένα κατασκευασμένο ένωση που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα ζώα καταπολέμηση των συγκεκριμένων ασθενειών που προκαλούνται από συγκεκριμένα βακτήρια και ιούς. Περιέχει τα υλικά που ονομάζονται αντιγόνα που διεγείρουν την άμυνα του οργανισμού να παράγει είτε αντισώματα ή κύτταρα που ενεργοποιούνται με τη σειρά του να τροποποιήσει ή αδρανοποίηση των παθογόνων παραγόντων της νόσου.

 Κάθε εμβόλιο περιέχει επίσης ένα στοιχείο που ονομάζεται επικουρική που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του ζώου. Είναι αυτό το συστατικό που προκαλεί ένα κατ 'αποκοπή για να διαμορφώσει όπου ο εμβολιασμός δόθηκε? Αυτό το ακίνητο συμβάλλει στην ικανότητα της επικουρικής θεραπείας για την ενίσχυση της ανοσίας του ζώου για σημαντικό χρονικό διάστημα.

 Τα εμβόλια μπορεί να περιέχουν ζωντανούς ιούς (αν και αυτά είναι τροποποιηθεί για τη μείωση πιθανές βλαβερές επιπτώσεις τους), αδρανοποιημένους ιούς, ή αδρανοποιημένο καλλιέργειες βακτηρίων ή τοξοειδή.

Με την τακτική χρήση, τα εμβόλια είναι σχεδιασμένα να μειώσουν τη συχνότητα εμφάνισης και / ή τη σοβαρότητα μιας συγκεκριμένης ασθένειας.  Λίγοι εμβόλια μπορεί να αποτρέψει εντελώς εμφάνισης της νόσου. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, τα θετικά αποτελέσματά τους υπερβαίνουν κατά πολύ τα μειονεκτήματά τους.

2.  Πώς μπορείτε να γνωρίζετε ποια εμβόλια για χρήση, και τα οποία δεν χρησιμοποιούν, σε πρόβατα σας;

 Ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου για την επικρατούσα ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με εμβόλια. Διαφορετικές φάρμες σε διάφορες περιοχές έχουν διαφορετικές ανάγκες.Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα αγρόκτημα-ειδικό πρόγραμμα εμβολιασμού για τις προβατίνες σας, νεαρά αρνιά, αρνιά στην αγορά, τις νεογέννητες προβατίνες και κριάρια.  Είναι πολύ φθηνότερα σε μακροπρόθεσμη βάση να έχουμε μια ακριβή διάγνωση γίνεται από τον κτηνίατρό σας, χρησιμοποιώντας ένα διαγνωστικό εργαστήριο από τη χρήση εμβολίων σε μια προσέγγιση κυνηγετικό όπλο.

3.Πώς ξέρετε ποια προϊόντα εμβόλιο για την αγορά;

. Αγοράστε προϊόντα από αξιόπιστες πηγές. Θα πρέπει να πεισθεί ότι τα εμβόλια αυτά αποθηκεύονται, είναι ενεργοί, και δεν έχουν υποστεί ζημιά με το να είναι παρωχημένες ή εκτίθενται σε ακραίες θερμοκρασίες. Αγοράζοντας τα προϊόντα αυτά από έναν κτηνίατρο ή έναν έγκριτο βιολογική πηγή θα εξασφαλίσει ότι αγοράζετε ένα ασφαλές, αποτελεσματικό προϊόν και παίρνουν και κάποια χαμηλού κόστους, πολύτιμες συμβουλές . Από 1ης Ιανουαρίου 1991, είναι όλα τα εμβόλια που απαιτούνται για να παραχθεί από έναν κατασκευαστή άδεια από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

4.   Πώς πρέπει να αποθηκεύετε το εμβόλιο σας;

. Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες της ετικέτας. . Η ετικέτα στη φιάλη του εμβολίου είναι καλύτερος οδηγός σας για τη σωστή αποθήκευση. . Τα περισσότερα εμβόλια πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο.  Η δραστηριότητά τους μπορεί να καταστραφεί από υπερβολική υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες ή υπεριώδη ακτινοβολία. Σε γενικές γραμμές, τα πρόσθετα, όπως η πενικιλλίνη ή το σελήνιο δεν πρέπει να προστίθενται στα εμβόλια, εκτός αν συνιστάται από τον κατασκευαστή.
5.  Πότε και πώς θα πρέπει να δώσετε τα εμβόλια;
. Χρησιμοποιήστε ετικέτα του εμβολίου ως οδηγό για το πώς και πότε θα δοθεί το συγκεκριμένο προϊόν. Τα εμβόλια θα πρέπει να δοθεί σε στρατηγικό εποχές του χρόνου ή την εποχή. . Αυτοί οι χρόνοι ποικίλουν ανάλογα με το εμβόλιο και ιδίως σχετικά με την ασθένεια που προσπαθείτε να ελέγξει. Πάντα να καταγράφουν τον αριθμό παρτίδας του εμβολίου, το οποίο είναι τυπωμένο στο πλάι της φιάλης (-ες), ακριβώς σε περίπτωση που τα πρόβατα έχουν αρνητική αντίδραση. Η ιστοσελίδα και η οδός χορήγησης μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το εμβόλιο.  Τα περισσότερα εμβόλια που χορηγούνται από συμφωνίες κάτω από το δέρμα (υποδόρια) ενέσεις.  . Λίγα είναι ενδομυϊκά, και περιστασιακά κάποια δίνονται τοπικά  ή ενδορινικά.

 

Ένα καλό σημείο για υποδόρια εμβόλια είναι πάνω από τα πλευρά.  Μια άλλη είναι η μασχάλη, πίσω από τη μασχάλη.  Ένα τρίτο είναι ψηλά στο λαιμό, μια περιοχή που είναι εύκολο να επιτευχθεί και είναι απίθανο να οδηγήσει σε χωλότητα και των μυών (σκελετό) ζημία.
Οι βελόνες πρέπει να αλλάξει μετά από κάθε 20 - 30 πρόβατα για να ελαχιστοποιήσει τη μόλυνση και τον κίνδυνο μεταφοράς ασθενειών.Οι βελόνες πρέπει να αλλάξει αμέσως αν πέσει ή έχει μολυνθεί.  Πάντα, πάντα να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσφατα άνοιξε, αποστειρωμένη βελόνα να αποσύρει το εμβόλιο από το μπουκάλι. Να χρησιμοποιείτε μόνο αυτό βελόνα για να αποσύρει το εμβόλιο. Μην χρησιμοποιείτε αυτή τη βελόνα με τα πρόβατα και να ξαναγεμίσετε τη σύριγγα με βελόνα αυτή, όπως θα έχετε την εισαγωγή του δέρματος και τις τρίχες τα βακτήρια σε μπουκάλι σας εμβολίου.  Αν δεν είναι το περιεχόμενο της φιάλης που χρησιμοποιείται εντελώς και το μπουκάλι αποθηκεύεται για μελλοντική χρήση, τότε τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν από αυτή την μόλυνση και μπορεί να σκοτώσει τα επόμενα πρόβατα που λαμβάνουν αυτό το εμβόλιο είναι αποθηκευμένα.

 Ο τύπος της σύριγγας που χρησιμοποιείται είναι η προτίμησή του κάθε φορέα της. Πάντα να ελέγχετε τη σύριγγα πριν και κατά τη χρήση για να βεβαιωθείτε ότι αποδίδει με συνέπεια το σωστό ποσό Να είστε απολύτως βέβαιος ότι και οι δύο σύριγγες και βελόνες είναι αποστειρωμένα πριν από τον εμβολιασμό. Αν η σύριγγα έχει πλυθεί με απολυμαντικό, να είστε βέβαιος ότι αυτή η λύση έχει επιμελώς ξεπλυθεί, όπως απολυμαντικά θα αδρανοποιήσουν ζωντανά εμβόλια.

 

Comments