Ανακοινώσεις Ομοσπονδίας

Αποτελέσματα εκλογών 33ου Συνεδρίου Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

αναρτήθηκε στις 6 Ιουλ 2016, 3:30 π.μ. από το χρήστη ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ


αναρτήθηκε στις πριν από 4 λεπτά από το χρήστη ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ


 Tα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας του 33ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ:


Ανεξάρτητη Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση    38
ΈΔΡΕΣ  ΈΞΙ (6)Μακρακης Γ : 35
Αλεξιαδης Γ  : 24
Σπυρου Σ     : 22
Βεττας Χ        :22
Σπανος Ν      : 21
Τηλιγαδας Κ   :20


ΔΑΚΕ 26


ΈΔΡΕΣ (4)Κανελλιδης Δ: 18
Παπαζησιμος Δ 16
Ρεππας Γ 14
Χατζηκωνσταντινου Φ 14


ΠΑΜΕ 5 

ΕΔΡΕΣ (1)

Σχιζα Αικ.Για την ΑΔΕΔΥ 

3 Έδρες για την Ανεξάρτητη Ενωτικη Αγωνιστική Κίνηση   38

Μακρακης Γ
Ραγκούσης Γ
Καστρινάκης Μ

2 έδρες για τη ΔΑΚΕ 

Κανελλίδης  Δ. 
Καρβελης Γ       

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ:«Περί Οργανογράμματος ΟΑΕΔ ή αλλιώς το Γεφύρι της Άρτας….

αναρτήθηκε στις 26 Μαΐ 2016, 10:45 μ.μ. από το χρήστη ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Αρ. Πρωτ. 233 / 26 -5 – 2016
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες

Θέμα: «Περί Οργανογράμματος ΟΑΕΔ ή αλλιώς το Γεφύρι της Άρτας….
Δυο και πλέον χρόνια μετά την αποστολή του σχεδίου Οργανογράμματος από τον  ΟΑΕΔ στο ΥΔΜ και στο ΚΥΣΥΜ - ερήμην των εργαζομένων - η τωρινή Διοίκηση έρχεται να μας δώσει για διαβούλευση τη δική της πρόταση…
Έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Ø  Η εκπόνηση του νέου Οργανογράμματος του ΟΑΕΔ είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα reengineering και οι ιδιώτες που είχαν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο πληρώθηκαν με τεράστια ποσά
Ø  Το σχέδιο του Οργανογράμματος της αναδόχου εταιρείας δεν δόθηκε ποτέ στους εργαζόμενους, με τη δικαιολογία ότι δεν το υιοθετούσε η Διοίκηση και ότι ήταν ένα ασαφές  και χαώδες κείμενο.
Ø  Μετά την παράδοση του σχεδίου Οργανογράμματος από την ιδιωτική εταιρεία στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ έχει παρέλθει σχεδόν μισός χρόνος. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα η Διοίκηση επεξεργάζεται τη δική της πρόταση - πάλι ερήμην των εργαζομένων…
Στις 24 Μαΐου 2016 λοιπόν, εστάλη το πολυαναμενόμενο Οργανόγραμμα στο email της Ομοσπονδίας με προθεσμία διαβούλευσης και κατάθεσης προτάσεων μέχρι 15/6.
Υπάρχει, δηλαδή, εξαρχής μια διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει Οργανόγραμμα, αλλά και τι σημαίνει διαβούλευση.
          Για εμάς, τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ, το Οργανόγραμμα θα έπρεπε να αποτελεί και να αποτυπώνει το στρατηγικό σχέδιο τον προσανατολισμό και το στόχο του Οργανισμού και να αναλύει τον τρόπο υλοποίησής του.
Θα έπρεπε να περιέχει τη μελέτη σκοπιμότητας/αιτιολογική έκθεση της κατάργησης τμημάτων και διευθύνσεων, καθώς και την αιτιολογική έκθεση δημιουργίας νέων διευθύνσεων και τμημάτων.
Θα έπρεπε να περιέχει περιγράμματα θέσεων και αριθμό θέσεων.
Θα έπρεπε να περιγράφει επαρκώς τον υπηρεσιακό στόχο και τις αρμοδιότητες έκαστου τμήματος, διεύθυνσης, γενικής διεύθυνσης κλπ.
Θα έπρεπε, εν ολίγοις, να αποτελεί το σημείο σύμπτωσης των απόψεων της κοινωνίας, των ανέργων, των εργαζόμενων στον ΟΑΕΔ και της Διοίκησης.
Εμείς, οι κοινοί θνητοί - υπάλληλοι δεν κατανοούμε γιατί δόθηκε αυτό το «σχεδιάγραμμα» για διαβούλευση, αντί του κανονικού Οργανογράμματος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο ή δεν κρίνει η Διοίκηση ότι πρέπει να δοθεί στους εργαζόμενους το πλήρες Οργανόγραμμα και η μελέτη που το συνοδεύει; Το «Οργανόγραμμα» που μας δόθηκε εστάλη στο email της Ομοσπονδίας χωρίς καμιά επεξήγηση και περιέχει κάποιες… ανεπαίσθητες αλλαγές, οι οποίες δεν είναι ικανές να δημιουργήσουν την όποια θετική προοπτική για τη βελτίωση του ΟΑΕΔ, αλλά και δεν συνάδουν με τον δικό μας τρόπο κατανόησης των αναγκών του Οργανισμού.
Δεν κατανοούμε, πχ, γιατί  η διεύθυνση εκπαίδευσης μετατρέπεται σε τμήμα, γιατί η διεύθυνση στατιστικής μεταφέρεται ως τμήμα απευθείας υπαγόμενο στον εκάστοτε διοικητή, γιατί καταργούνται τα γραφεία ΕΚΟ του Οργανισμού ή γιατί προβλέπεται τμήμα ψηφιακών υπηρεσιών  στη διεύθυνση πληροφοριακών συστημάτων και ταυτόχρονα τμήμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών στη διεύθυνση συμβουλευτικής και συντονισμού.
Δεν κατανοούμε την ένταξη στο γραφείο διοικητή μιας ακόμα διεύθυνσης, αυτής που αφορά τον στρατηγικό σχεδιασμό του Οργανισμού. Η διεύθυνση στρατηγικού σχεδιασμού δεν μπορεί να τελεί υπό τη… βεβαιότητα της  αλλαγής των διοικήσεων. Με αυτόν τον τρόπο η μόνη βεβαιότητα είναι η ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού για τον Οργανισμό, αφού κάθε διοίκηση θα έχει τη δική της άποψη.
Δεν αποτελεί, επίσης, στοιχείο κατανοητό τα στατιστικά στοιχεία να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των πολιτικώς τοποθετημένων διοικήσεων, πρακτική η οποία παραπέμπει σε «Greek Statistics».
Στο σχεδιάγραμμα που μας δόθηκε δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των ΚΠΑ ή τα κριτήρια δημιουργίας/κατάργησής τους. Άρα διερωτώμεθα θα εξακολουθήσει να ισχύει το παλιό θεσμικό πλαίσιο όπου ο εκάστοτε Διοικητής  θα αποφασίζει την ίδρυση ή την κατάργηση ΚΠΑ;;; Με ποια κριτήρια;;;.
Επιπλέον διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμη φορά δεν εισακούστηκε το πάγιο αίτημά μας για μεγαλύτερη αυτονομία στη λειτουργία του Οργανισμού και αποδέσμευση από τον εναγκαλισμό του Υπουργείου. Η ανεργία είναι ζήτημα εθνικό πλέον και η αντιμετώπισή της απαιτεί συνεχή σοβαρότητα και αποστροφή από κάθε είδους πολιτικής εκμετάλλευσης. Αυτό είναι κατανοητό; Από όλους;
Επιφυλασσόμενοι και για άλλες παρατηρήσεις, καλούμε τη Διοίκηση να δώσει στους εργαζόμενους το σύνολο των εγγράφων και των σχεδίων της για το Οργανόγραμμα του Οργανισμού και, επίσης, να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία που πληρώθηκε, αλλά δεν παρέδωσε τελικά συμβατό Οργανόγραμμα με τις γενικές αρχές. Την καλούμε να δει τον Οργανισμό με το μάτι του ανέργου, του επιχειρηματία και του εργαζόμενου στον ΟΑΕΔ και όχι με το μάτι της ευκαιριακής δημιουργίας ενός οργανογράμματος και την αποτύπωση κάποιων αλλαγών.
Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε εποικοδομητικά σ’ έναν σοβαρό διάλογο διαμόρφωσης ενός σύγχρονου Οργανογράμματος μακράς πνοής, παρόλο που το σχέδιο που μας δόθηκε απαξιώνει στην ουσία τη διαβούλευση με τους εργαζόμενους.
Ως Ομοσπονδία έχουμε προτάσεις και θέσεις οι οποίες έχουν κατά καιρούς συζητηθεί και δημοσιοποιηθεί. Παραθέτουμε κάποιες πρώτες σκέψεις ως συμβολή στον δημόσιο διάλογο που επιθυμούμε να ξεκινήσει.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
 • Έχουμε ζητήσει και εξακολουθούμε να ζητάμε την μεγαλύτερη αυτονομία του στη λήψη αποφάσεων.
 • Μόνο οι διευθύνσεις Γραμματείας Διοικητή, Επιθεώρησης και η Νομική Υπηρεσία να παραμείνουν υπαγόμενες άμεσα στον εκάστοτε διοικητή
 • Με δεδομένη την αναδιοργάνωση του Οργανισμού και την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, την ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών την εποπτεία και την υλοποίηση των προγραμμάτων θεωρούμε ότι πρέπει να παραμείνει ως Διεύθυνση η Εκπαίδευση του προσωπικού και όχι ο υποβιβασμός του σε τμήμα
 • Το «πρόσωπο» του Οργανισμού αποτελούν τα ΚΠΑ, άρα η δημιουργία και η κατάργησή τους θα πρέπει να υπόκεινται σε συγκεκριμένα κριτήρια, πχ αριθμός ανέργων, απόσταση εξυπηρέτησης του πολίτη  κλπ . Δεν είναι ανεκτό η δημιουργία και η κατάργηση των ΚΠΑ να εναπόκεινται στον εκάστοτε Διοικητή του Οργανισμού, δηλαδή στις πολιτικές παρεμβάσεις και πιέσεις. Συγκεκριμενοποίηση λοιπόν των κριτηρίων και μελέτη επί των αναγκών.
 • Να υπάρξει πρόβλεψη ούτως ώστε τα ΚΠΑ να λειτουργήσουν ως Διευθύνσεις ή Υποδιευθύνσεις
 • Να ορισθεί ο αριθμός των οργανικών θέσεων του Οργανισμού και να περιγραφούν τα καθήκοντα των εργαζομένων
 • Να δρομολογηθεί και να περιγραφεί στο Οργανόγραμμα η απευθείας απόδοση των εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών, να υπάρξει δηλαδή ένα βήμα προς την οικονομική αυτοτέλεια του Οργανισμού, προς την μέγιστη δυνατή υποστήριξη των ανέργων. Το Τμήμα Εσόδων και Προϋπολογισμού να αναλάβει την αρμοδιότητα του ελέγχου της απευθείας απόδοσης των εισφορών των εργαζομένων και των εργοδοτών στον Οργανισμό, όπως έχουμε επανειλημμένα ζητήσει.  
 • Να αποτυπωθούν με ξεκάθαρο τρόπο στο οργανόγραμμα και να συνεχιστούν οι παροχές των κατηργημένων Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας
 • Να Δημιουργηθεί τμήμα Στέγασης στις ΠΔ
 • Οι άτυπες δομές που περιγράφονται στο σχέδιο Οργανογράμματος δεν είναι παραδεκτές σε ένα οργανόγραμμα στρατηγικού προσανατολισμού και ειδικά για υπηρεσίες πρότυπα όπως οι ΒΝΣ
 • Ζητούμε την ενσωμάτωση των άτυπων δομών με τη μορφή τμήματος στο Οργανόγραμμα
 • Να Δημιουργηθεί στις ΠΔ τμήμα Νομικής Υποστήριξης 
 • Να διερευνηθεί η μεταφορά αρμοδιοτήτων λογιστηρίου από τα ΚΠΑ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις με πρόβλεψη επιπλέον προσωπικού. 
 • Να δημιουργηθεί τμήμα πληροφορικής στις ΠΔ με δεδομένο το εκπεφρασμένο αίτημα για αποκεντρωμένη διοίκηση του Οργανισμού, αλλά και την ανάγκη πληροφοριακής υποστήριξης χωρίς τις ακριβοπληρωμένες συμβάσεις με ιδιώτες
 • Να διατηρηθεί η αυτονομία των 6 γραφείων Ε.Κ.Ο. να στελεχωθούν  και να επεκταθούν με δεδομένο ότι αυξάνονται οι ειδικές Κοινωνικές Ομάδες (πρόσφυγες κ.λ.π.)

Με αυτές τις γενικές παρατηρήσεις, χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο και σε μια πρώτη ανάγνωση δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμβάλουμε επί της ουσίας σε ένα σύγχρονο και οραματικό οργανόγραμμα και καλούμε όλους τους εργαζόμενους του οργανισμού, σε συντονισμό με τις πρωτοβάθμιες ενώσεις μας, σ έναν γόνιμο διάλογο. Με αυτό τον τρόπο θα συστηματοποιήσουμε τις προτάσεις μας για να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι σε έναν Οργανισμό αντιμετώπισης του πιο σκληρού κοινωνικού φαινομένου, της ανεργίας. Θέλουμε έναν Οργανισμό με αξιοπιστία, έναν οργανισμό που θα σέβεται τους εργαζομένους και τους συναλλασσόμενους πολίτες, έναν οργανισμό «αποκούμπι» στον άνεργο, έναν οργανισμό απαλλαγμένο από αναξιοκρατικές επιλογές και πελατειακά πρότυπα. 

Θέμα: «Αναγνώριση προϋπηρεσίας υπαλλήλων ΟΑΕΔ»

αναρτήθηκε στις 26 Σεπ 2014, 10:45 π.μ. από το χρήστη ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com
Αρ. Πρωτ. 123 / 25 -9 – 2014

Προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Αρμόδιους εισηγητές πολιτικών κομμάτων

Θέμα: «Αναγνώριση προϋπηρεσίας υπαλλήλων ΟΑΕΔ»


Από το 2009 μέχρι σήμερα εργάζονται ως μόνιμοι υπάλληλοι στον ΟΑΕΔ οι συνάδελφοι
που διορίστηκαν στον Οργανισμό με το διαγωνισμό «Τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ αριθμός φύλλου
204/6-5-2008, προκήρυξη με αριθμό 1/302Μ/2008». Πριν το 2009 οι συνάδελφοι αυτοί είχαν
προσφέρει τις υπηρεσίες τους στον Οργανισμό με συμβάσεις έργου. Η προϋπηρεσία αυτή ελήφθη
ως βασικό, τυπικό και ουσιαστικό προσόν, για την μοριοδότηση και την μονιμοποίηση των
υπαλλήλων αυτών σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης. Η προϋπηρεσία αυτή διανύθηκε
κατά το σύνηθες δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο (υπογράφοντας μάλιστα κατά την έναρξη και την
αποχώρησή τους από την υπηρεσία), στους χώρους εργασίας του ΟΑΕΔ, υπό την εποπτεία
Προϊστάμενου και με τις συνήθεις αμοιβές.
Η προϋπηρεσία αυτή δεν έχει αναγνωρισθεί από τον Οργανισμό για τη βαθμολογική και
μισθολογική τους εξέλιξη παρόλο που έχουν υποβληθεί σχετικές αιτήσεις από τους εν λόγω
υπαλλήλους.
Επειδή το άρθρο 24 του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που κατατέθηκε στη Βουλή στις 24/9/2014 για τους υπαλλήλους
των ΚΕΠ περιγράφει επακριβώς το καθεστώς και τις συνθήκες εργασίας των προαναφερθέντων
υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, παρακαλούμε και για λόγους ισότητας και για λόγους ουσίας να
συμπεριληφθούν στην διάταξη και οι υπάλληλοι του Οργανισμού που έχουν όμοιες προϋποθέσεις.

Προκήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση και συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

αναρτήθηκε στις 22 Σεπ 2014, 2:22 π.μ. από το χρήστη ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr

Αρ. Πρωτ. 121 / 17-9-2014

Προς τις Ενώσεις Μέλη μας

Προς Όλες τις Υπηρεσίες

 

Θέμα: «Προκήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση και συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία»

 

Συνάδελφοι,

 

Μετά  την  εμμονή της Κυβέρνησης  να εφαρμόσει ένα Νόμο που προκάλεσε τη  μαζική αντίδραση των εργαζομένων  στον Δημόσιο τομέα αλλά  και των επιστημονικών φορέων,

Μετά τις   απανωτές δικαστικές προσφυγές  της Κυβέρνησής κατά της ΑΔΕΔΥ,  μέχρι να βγάλει μια απόφαση που να «τη βολεύει»,

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που  κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία -αποχή από την προσχηματική αξιολόγηση και, κυρίως, την απαράδεκτη  αιτιολόγηση της απόφασης, ότι, δηλαδή, οι εργαζόμενοι  δεν μπορούν να αγωνίζονται για να καταργήσουν νόμους,  

Μετά την καθολική αποχή  των συναδέλφων μας στον ΟΑΕΔ από την προσχηματική αξιολόγηση

Η ΟΥ ΟΑΕΔ αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη απεργίας - αποχής από οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την αξιολόγηση  και καλούμε όλους τους συναδέλφους στον Οργανισμό να συμμετέχουν, όπως μέχρι τώρα, μαζικά.

Βρισκόμαστε  ένα βήμα πριν από την ακύρωση στην πράξη αυτού του αναχρονιστικού νόμου που η πολιτική ηγεσία ονόμασε αξιολόγηση προκειμένου να εξυπηρετήσει  δικά της πελατειακά συμφέροντα.

Επισυνάπτουμε την εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και σας καλούμε να απέχετε από οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται με την προσχηματική αξιολόγηση.

Τονίζουμε, επίσης, ότι η ΟΥ ΟΑΕΔ  συμμετέχει στην αυριανή (23 Σεπτεμβρίου 2014) 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ  και ζητούμε τη μαζική συμμετοχή όλων.  Οι δικαστικές αποφάσεις και η πολιτική της Κυβέρνησης,  που από τη μια προσπαθούν να καθορίσουν τα αιτήματα των απεργών (!!!) και από την άλλη πετούν στο δρόμο τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και χιλιάδες άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, χρειάζεται να απαντηθούν άμεσα δυνατά και καθαρά.

Χρειάζεται να μπει ένας φραγμός στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης και στις επιλεκτικές αποφάσεις των δικαστηρίων.

 

 

Με τη συμμετοχή μας στην Απεργία θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες στα απεργιακά συλλαλητήρια την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014.

 

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:30πμ, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες συνεχίζουν, μαζί με όλους τους απολυμένους, τον δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους.

 

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                     Ο Γ. Γραμματέας

 

Μακράκης Γεώργιος                     Ρέππας Ιωάννης

Απρεπείς συμπεριφορές απέναντι σε συναδέλφους

αναρτήθηκε στις 15 Σεπ 2014, 1:24 π.μ. από το χρήστη ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 119 / 15-9-2014

Προς τις Ενώσεις Μέλη μας

Προς Όλες τις Υπηρεσίες


Έχουμε κατ’ επανάληψη αναφερθεί στο ζήτημα της «συνεργασίας» του Οργανισμού με
επιχειρηματίες, οι οποίοι αναλαμβάνουν με υψηλότατες (κατά τη γνώμη μας) αμοιβές και με
αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, αντικείμενα του Οργανισμού, ενώ μάλιστα δεν έχει καν εξεταστεί
αν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ μπορούν να αναλάβουν αυτά τα αντικείμενα.
Ασφαλώς η μόνιμη συνεργασία του Οργανισμού με συγκεκριμένες επιχειρήσεις για
συγκεκριμένα έργα δεν καθιστά τις επιχειρήσεις αυτές υπηρεσιακούς παράγοντες. Φαίνεται όμως,
ότι με την ανοχή της διοίκησης και τη μη τήρηση συγκεκριμένων ορίων κάποιοι συγχέουν ρόλους
και αρμοδιότητες.
Έτσι λοιπόν, ορισμένοι από τους ιδιώτες-επιχειρήσεις γράφουν, μιλούν και
συμπεριφέρονται σαν να θεωρούν τον ΟΑΕΔ επιχείρησή τους και τους συναδέλφους δικούς τους
υπαλλήλους. Δεν διστάζουν μάλιστα, να αποδίδουν (προφορικά και γραπτά-διαδικτυακά) ευθύνες
σε υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, λειτουργώντας ως πειθαρχικοί προϊστάμενοι και διασύροντας την τιμή
και την υπόληψη των συναδέλφων και του Οργανισμού. Έχουν φτάσει μάλιστα στο σημείο, να
γράφουν ειρωνικά σχόλια για συναδέλφους σε κοινή θέα, στον εσωτερικό διαδικτυακό τόπο του
Οργανισμού.
Ως Ομοσπονδία, έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό τη Διοίκηση για τις
συμπεριφορές αυτές και την καλούμε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Σε διαφορετική
περίπτωση θα αναγκαστούμε εμείς να ζητήσουμε τη νομική πλέον, προστασία όσων συναδέλφων
έχουν πέσει θύματα σχετικών αυθαιρεσιών.

«Νοικάρηδες στα σπίτια μας»

αναρτήθηκε στις 29 Ιουλ 2014, 1:25 π.μ. από το χρήστη ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 110 / 29-7–2014
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες
Θέμα: «Νοικάρηδες στα σπίτια μας»
Μετά την ανακοίνωση - αποκάλυψη των προθέσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης να
εκχωρήσει την κυριότητα των σπιτιών «ασυνεπών» δανειοληπτών στους τραπεζίτες, στους
οποίους θα πρέπει έπειτα οι δανειολήπτες να καταβάλλουν «ενοίκιο» για να μείνουν στο σπίτι
τους (!!!) επιθυμούμε να επισημάνουμε ότι:
Σπίτια που αγοράστηκαν με θυσίες σε τιμές υπεραξίας και συνεχίζουν να έχουν για τους
τραπεζίτες την ίδια εμπορική υψηλή και υπερτιμημένη αξία δεν μπορούν να περιέλθουν στις
τράπεζες, οι οποίες μάλιστα ανακεφαλαιοποιήθηκαν αυξάνοντας το Δημόσιο Χρέος,
δηλαδή με χρήματα που καλούνται να πληρώσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, ενώ τα εισοδήματα
των δανειοληπτών έχουν κουρευτεί ή εξαφανιστεί από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τις λοιπές
επιπτώσεις της κρίσης. Δεν είναι κοινωνικά ανεκτό και δεν θα το επιτρέψει η κοινωνία. Τα σπίτια
των φτωχών πολιτών που δημιούργησε η κρίση δεν θα περιέλθουν στις τράπεζες! Η
κατοικία είναι δικαίωμα!
Καλούμε τον ΟΑΕΔ, ως διάδοχο φορέα του ΟΕΚ και το Υπουργείο Εργασίας σαν αρμόδιο
Υπουργείο να αναλάβουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες ανακούφισης των δανειοληπτών που
αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ασκώντας ουσιαστική κοινωνική στεγαστική
πολιτική κατά τα πρότυπα άλλων κρατών, όπου θεσμοί όπως κοινωνική κατοικία και κοινωνικό
ενοίκιο έχουν τύχει ευρείας εφαρμογής. Η ανάγκη για ρύθμιση δανείων γίνεται επιτακτικότερη για
τα δάνεια εκείνα που έχουν χορηγηθεί σε εργαζόμενους μέσω του πρώην ΟΕΚ, δάνεια τα οποία οι
τράπεζες δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να ρυθμίσουν με δίκαιους όρους για τους δανειολήπτες

Θέμα: «Συμμαχία ( ; ) για την εργασία»

αναρτήθηκε στις 18 Ιουλ 2014, 3:08 π.μ. από το χρήστη ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ


αναρτήθηκε στις πριν από ένα λεπτό από το χρήστη ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 108 / 18-7–2014
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες
Θέμα: «Συμμαχία ( ; ) για την εργασία»
Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «PARES», ανακοινώθηκε η συνεργασία του
ΟΑΕΔ με την ManpowerGroup, την ΜΕΝΟΝ Network και την Μ.Κ.Ο. Praksis.
Αντιγράφουμε από το δελτίο τύπου του Οργανισμού :
«Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να βοηθήσει την ένταξη 200 νέων άνεργων πτυχιούχων των
Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας. […] Το πιλοτικό πρόγραμμα
«Συμμαχία για την Εργασία», επιλέχθηκε πρώτο – μεταξύ 53 προτάσεων που αξιολογήθηκαν –
και εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «PARES», η οποία ενισχύει την ανάπτυξη
συνεργασιών, μεταξύ δημόσιων, ιδιωτικών και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υπηρεσιών
απασχόλησης. Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 17 μηνών, έχει ως στόχο την ομαλή και
βιώσιμη μετάβαση 200 ανέργων νέων αποφοίτων των σχολών Μαθητείας (ΕΠΑ.Σ.) στην αγορά
εργασίας και την διατήρηση τουλάχιστον 60 εξ’ αυτών – για τουλάχιστον έξι μήνες – σε
κανονικές, βιώσιμες και μακράς διάρκειας θέσεις εργασίας, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα»
Μετάφραση: 60 άνεργοι, θα απασχοληθούν για έξι μήνες σε ένα πρόγραμμα για το οποίο ήδη
πραγματοποιήθηκε ημερίδα.
Ερωτήματα:
1. Ποιος είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος;
2. Πόσα χρήματα από τον προϋπολογισμό αυτό θα διατεθούν στους ανέργους;
3. Πόσο κοστίζει η «διαμεσολάβηση» από τις εταιρείες ManpowerGroup, ΜΕΝΟΝ Network και
τη Μ.Κ.Ο. Praksis;
4. Ποιες ακριβώς υπηρεσίες θα παρέχουν στους 200 άνεργους-πτυχιούχους των
Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ οι ιδιωτικές εταιρείες αυτές;
5. Τις υπηρεσίες αυτές δεν μπορεί να τις προσφέρει το στελεχιακό δυναμικό του ΟΑΕΔ και
μάλιστα χωρίς κανένα κόστος «μεσολάβησης»;
2014-07-18 ΑΠ108 Συμμαχια για την εργασια.doc
Διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε ως εργαζόμενοι δογματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε
συνεργασία και σε οποιαδήποτε σύμπραξη. Απαιτούμε όμως κάθε τέτοια συνεργασία να
διασφαλίζει και να προασπίζει το δημόσιο συμφέρον.
Δημόσια θέτουμε ερωτήματα και επιζητούμε δημόσιες απαντήσεις. Ως εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ,
ως δημόσιοι λειτουργοί, επιδιώκουμε:
• Τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τους ανέργους.
• Τη μεγιστοποίηση της αξιοποίησης του προσωπικού του Οργανισμού για την εκπαίδευση
του οποίου έχουν δαπανηθεί (και ορθά) αρκετά χρήματα.
• Τη διασφάλιση του δικαιώματος των ανέργων για εργασία.
• Την βέλτιστη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων και όχι την αλόγιστη κατασπατάλησή
τους σε προγράμματα «βιτρίνας».
Αναμένουμε απαντήσεις….

«Μαζική η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία»

αναρτήθηκε στις 18 Ιουλ 2014, 3:02 π.μ. από το χρήστη ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 109 / 18-7–2014
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες
Θέμα: «Μαζική η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία»
To ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των Υπαλλήλων
του Οργανισμού στην αποχή από την προσχηματική αξιολόγηση.
Τα ποσοστά είναι καθολικά. Πολλές πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας συλλέγουν τα φύλλα
αξιολόγησης από τα μέλη τους σε ποσοστό 100%!!!
Σε αυτή τη διαδικασία συμμετέχουν συνάδελφοι προϊστάμενοι και διευθυντές που
αρνούνται δίπλα στις προαποφασισμένες ποσοστώσεις επιμερισμού να συμπληρώσουν απλά τα
ονόματα άριστων – καλών – κακών συναδέλφων.
Για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια εξευτελισμού του ρόλου του δημόσιου υπαλλήλου, της
εργασίας του, του μισθού του και της αξιοπρέπειας του διαφαίνεται μια καθολική αντίσταση σε
ένα νόμο που γυρίζει τη δημόσια διοίκηση χρόνια πίσω, στην εποχή των μαυρογιαλούρων και των
πολιτικών πατρόνων…
Για πρώτη φορά, η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από την μαζική συμμετοχή των
εργαζομένων στο συγκεκριμένο νόμο προσπαθεί να διασπείρει φόβους και απειλές ενώ
παράλληλα βλέποντας το αδιέξοδο δίνει 3η κατά σειρά παράταση (μέχρι 30/7/2014) της
προθεσμίας υποβολής των φύλλων εκθέσεων αξιολόγησης από τους αξιολογούμενους (αρ. πρωτ.
ΔΙΔΑΔ/Γ.32.11/615/οικ.17635/15.7.2014).
Η εικόνα είναι ίδια σε όλο το δημόσιο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι:
Είκοσι έξι Γενικοί Διευθυντές στα Υπουργεία δεν έχουν κάνει πράξεις επιμερισμού. Στο
Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχουν καν μοιραστεί τα φύλλα αξιολόγησης στους υπαλλήλους.
Στους Δήμους και τις Περιφέρειες οι απειλές του Υπουργείου Εσωτερικών για πειθαρχικά μέτρα
αμέσως μετά τις 30 Ιουνίου δεν κατάφεραν τίποτα και έπεσαν στο κενό.
Συνάδελφοι,
Κανένας εργαζόμενος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η αποχή της ΑΔΕΔΥ στην οποία
συμμετέχει δυναμικά η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ συνεχίζεται κανονικά.
Ο Αγώνας για μια καλύτερη δημόσια διοίκηση συνεχίζεται, ο αγώνας για έναν καλύτερο
ΟΑΕΔ συνεχίζεται…..

«Αθέμιτες πρακτικές των ΚΕΚ»

αναρτήθηκε στις 22 Ιουν 2014, 10:13 μ.μ. από το χρήστη ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 90 / 20-6 – 2014
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες

Θέμα: «Αθέμιτες πρακτικές των ΚΕΚ»

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ καταγγέλλει το «κυνήγι ανέργων» και το εμπόριο ελπίδας το οποίο εξελίσσεται με την «εγκατάσταση» των ΚΕΚ έξω από τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ και την αγωνιώδη προσπάθειά τους να προσεγγίσουν ανέργους με κάθε τρόπο, για τη δική τους επιχείρηση. Στην προσπάθειά τους μάλιστα αυτή, κάποιοι έχουν ξεφύγει και χρησιμοποιούν ελαφρώς παραλλαγμένο το σήμα του ΟΑΕΔ, παραπλανώντας τους ανέργους. Τα «λεφτά από ότι φαίνεται είναι πολλά» και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, τους έχει εξωθήσει σε συμπεριφορές και πρακτικές που προσβάλουν κυρίως τους ίδιους τους ανέργους. Υπενθυμίζουμε ότι η εργασία αποτελεί δικαίωμα και πως ο μοναδικός Δημόσιος Φορέας Απασχόλησης στην Ελλάδα είναι ο ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι άνεργοι δεν είναι πελάτες αλλά πολίτες με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.
Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να επανεξετάσει τη στάση του απέναντι στα ΚΕΚ και να σταματήσει να εκδίδει προγράμματα τύπου Voucher που απλώς στέλνουν πελάτες στα ΚΕΚ, χωρίς όφελος για τους ανέργους και με τεράστια ποσά να πηγαίνουν στους «ΚΕΚάρχες» αντί στους ανέργους.
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού απαρτίζεται από ένα έμψυχο δυναμικό με πείρα και γνώση επάνω στις τοπικές αγορές εργασίας που μπορεί ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ανά πάσα στιγμή να διαχειριστεί πολιτικές απασχόλησης, αρκεί να τους δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία, χωρίς να χρειάζεται η διαμεσολάβηση των οποιονδήποτε ΚΕΚ ή εταιρειών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού (γραφείων ευρέσεως εργασίας) επ’ αμοιβή.
Πολιτική στη απασχόληση δεν μπορεί να υπάρξει με μεσάζοντες. Ας μας πουν πόσα χρήματα καρπώνονται αυτοί οι ιδιωτικοί φορείς για τον κάθε άνεργο ξεχωριστά που εντάσσουν στα προγράμματά τους, για να τους πούμε πόσες ουσιαστικές ενεργητικές πολιτικές (με ΑΜΕΣΟ αποτέλεσμα για τον άνεργο και την κοινωνία) θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε.
Τώρα προτού να είναι αργά, θα πρέπει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού να ενδυναμωθεί με δράσεις και προγράμματα αποτελεσματικά για την Ελληνική κοινωνία. Καλούμε τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να διαισθανθεί και να αντιδράσει στο γεγονός ότι Ευρωπαϊκοί πόροι που κατευθύνονται ουσιαστικά προς αυτούς για την αύξηση της απασχόλησης
2014 και την μείωση της ανεργίας στην χώρα μας καταλήγουν στις τσέπες λίγων Καλούμε τη Διοίκηση του Οργανισμού να παρέμβει επί των τύπων και επί της ουσίας (δικαστικά και εξωδίκως) προς όφελος των ανέργων και της κοινωνίας.
Καλούμε επίσης την Διοίκηση του Οργανισμού και το Υπουργείο Εργασίας να διασφαλίσει τον Δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού διασφαλίζοντας έτσι την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των πολιτικών στην απασχόληση απέναντι στην ελληνική κοινωνία και τον κάθε άνεργο πολίτη ξεχωριστά.

Η ΟΥ ΟΑΕΔ καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντιθεσμική, αντιδεοντολογική......

αναρτήθηκε στις 29 Μαΐ 2014, 2:02 π.μ. από το χρήστη ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com

 

 

                                                                                               Αρ. Πρωτ.83/29-5-2014

 

 

Η ΟΥ ΟΑΕΔ καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντιθεσμική, αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ, μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, Προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφερειακού Διευθυντή κ. Δημήτρη Κανελλίδη γιατί:

 

Υπερψήφισε ως εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. του Οργανισμού τη διενέργεια διαγωνισμού ανάθεσης μελέτης, για την αλλαγή του ρόλου και τη πιθανή σύμπραξη του ΟΑΕΔ, με ιδιώτες  με κόστος 1,5 δις ευρώ, ερχόμενος σε ευθεία αντιπαράθεση με τον έτερο  εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ., συνάδελφο Χάρη Βέττα, ο οποίος καταψήφισε τις συγκεκριμένες μελέτες.

 

Επίσης ο κ. Κανελλίδης, ασκώντας αντιδεοντολογικά τα καθήκοντά του και τον διπλό του ρόλο, ως πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και, ταυτοχρόνως, Περιφερειακός Διευθυντής, κάλεσε τον εκπρόσωπο της παράταξης «Ενότητα» στο γραφείο του, τον επέπληξε και τον απείλησε για συνδικαλιστικό έγγραφο της παράταξης, παραβιάζοντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής ελευθερίας και επιστρέφοντας σε παλαιοκομματικές λογικές, σε λογικές που έχουμε καταγγείλει και επισημάνει από καιρό…

 

Λυπούμαστε, αλλά τέτοιες πρακτικές δεν πρέπει να έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα και δεν είναι ανεκτές.

 

Καταγγέλλει, ακόμα, τη στάση του, επίσης με διπλό ρόλο, Περιφερειακού Διευθυντή  Πελοποννήσου και Προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ κ. Γιάννη Καρβέλη για την απαράδεκτη, αντισυναδελφική, αντιδεοντολογική και αντιθεσμική συμπεριφορά του κατά τη διενέργεια της Γενικής συνέλευσης της Ένωσης Πελοποννήσου επιχειρώντας να εμποδίσει τον  Πρόεδρο και τον Ταμία της Ομοσπονδίας μας να παραστούν στη Γ.Σ.

 

Οι πρακτικές των δύο συναδέλφων πληγώνουν τη συναδελφικότητα και δεν τιμούν το συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Δηλώνουμε, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν θα επιτρέψουμε  και δεν θα αφήσουμε ασχολίαστες τέτοιες συμπεριφορές. Η ελευθερία του λόγου, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και η καταγγελία συμπεριφορών που δεν συνάδουν με τη κοινή λογική είναι καθήκον μας.

 

Καλούμε τους συναδέλφους της ΔΑΚΕ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν με ποιους θέλουν να είναι …

 

Ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε,  με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» απαιτείται σοβαρότητα, απαιτείται υπευθυνότητα, απαιτείται ξεκαθάρισμα ρόλων και ιδιοτήτων.

 

Εμείς θα συνεχίσουμε σταθερά να υπηρετούμε τους εργαζόμενους, το δημόσιο συμφέρον, την κοινή λογική…

 

 

Απόφαση κατά πλειοψηφεία  

1-10 of 69