Short Breaks als een Experience in Brabant

'Experience Brabant' werd ontwikkeld door U-Approach. Deze website is bedoeld om dit concept helder uiteen te zetten. Om de ontstaansgeschiedenis te schetsen. Om credits te geven aan de creatieve geesten die bijdroegen aan de ontwikkeling. En om bovendien toe te lichten dat het concept gerealiseerd kan worden op basis van de eSphere, het culturele participatieplatform van de Coöperatie i.o. Brabant Festivals.

De Ambitie

Er is een website: www.experiencebrabant.com. Daarop staat een fan-tas-ti-sche visual van Theaterfestival Boulevard. Genomen op De Parade in Den Bosch. Waar de gezelligheid, het plezier, het samen genieten van cultuur vanaf spat.

In beeld komt een kalender. En de vraag: Wanneer wil je erop uit? (In de taal van de website bezoeker) De bezoeker klikt een datum. Wanneer wil je terug? Nog een datum. Hoe wil je reizen? Hij kiest de optie 'vliegtuig'. Wat wil je allemaal doen? Dat wordt een mix: 30% cultuur, 30% natuur, 20% shoppen, 20% 'verras me!'.

Een pop-up komt in beeld. Wil je een arrangement op maat? Binnen 3 minuten kun je daarmee bovendien tot 20% korting krijgen!

Hij klikt. Een interessetest begint. Houd je van theater? Ja. Houd je van interactieve kunst? Nee. Er volgen nog een paar vragen. En na 3 minuten staat er in beeld: Jij houd ervan cultuur actief te beleven. Wil je het maximale uit je bezoek halen, boek dan nu het 'contemporary art'-arrangement. Het Van Abbemuseum in Eindhoven ontvangt je in Kapellerput. Geeft je een overzicht van de hedendaagse kunst in Brabant. En stelt, samen met jou, een persoonlijk bezoek samen.

Het aanbod is uniek, op maat, aantrekkelijk en wordt inhoudelijk nog verder verdiept. Hij klikt. En grijnst. Ook nog eens 15% korting. En een huurauto voor 1 dag gratis. Hij pakt z'n smartphone, downloadt de app. Kijkt nog eens naar 't scherm en typt de code over.

Zo. Nu heeft hij zijn eigen Brabant Experience ook al op z'n smartphone staan.

De impact

Experience Brabant is een marketing concept. Dat via één website het volledige vrijetijdsaanbod in Brabant laagdrempelig toegankelijk maakt. Zodat op basis van een eenvoudige test individuele arrangementen aangeboden kunnen worden.

Experience Brabant is gericht op de hedendaagse 'multichannel consumer'. De assertieve consument die gewend is erop uit te trekken, zowel op het internet als in het echt. Die gewend is dat de wereld op hem of haar reageert, inspeelt op zijn of haar behoeftes en een mooie, zinvolle, bevredigende ervaring biedt.

Experience Brabant maakt het gemakkelijk om snel een geïndividualiseerde beleving voor ogen te krijgen en die daadwerkelijk als transactie af te ronden. De smartphone app geeft de bezoeker controle en nog meer het gevoel individueel bediend te worden. Bovendien opent Experience Brabant daarmee een gepersonaliseerd kanaal naar de bezoeker voor boodschappen tijdens zijn of haar bezoek, aanvullende aanbiedingen en een feedback mechanisme.

Experience Brabant. Your way.