50m. L'arc de triomf de París

Què és?

L’arc de triomf es troba a la ciutat de París, capital de França. És, probablement, l’arc de triomf més conegut d'arreu del món.  

La persona que va ordenar construir-lo va ser un general molt famós de l’exèrcit francès, en Napoleó Bonaparte. Després d’haver guanyat una gran guerra, la batalla d’Austerlitz, el general va decidir construir-lo per homenatjar als seus soldats: “Tornareu a casa sota arcs triomfals”, va dir Napoleó. 

Es va començar a construir l’any 1806 i no es va acabar fins l’any 1836.

Actualment, aquest monument es troba al mig d’una rotonda immensa al centre de París, d’on hi surten fins a 12 grans avingudes. 

ANÈCDOTA

 L’any 1923 s'hi va enterrar un soldat desconegut, i en el seu honor, es va encendre una flama que fins ara no s’ha apagat mai. Li diuen la “flama eterna”. 

Hi ha gent que s’encarrega que la flama no s’apagui mai. Aquesta flama vol ser un homenatge a tots els soldats que van morir durant "La Primera Gran Guerra Mundial", una de les guerres més grans que ha patit mai la humanitat. 


INVESTIGA-HO!

  • En Napoleó va ordenar construir-lo l’any 1806 i van tardar 30 anys en construir-lo. Sabries si ell va veure’l acabat o va morir abans que s’inaugurés?
  • Sabries trobar en quines altres ciutats del món hi ha també arcs de triomf?

ON ÉS?

Comments