250m. Tribeca Tower

QUÈ ÉS?

Aquest edifici el trobem al centre de Manhattan, Nova York, concretament al barri de Tribeca. El nom d'aquest barri, situat al costat del riu Hudson, ve de les paraules "TRIangle BElow CAnal street" (triangle sota el carrer del canal). 
L'ambició dels seus arquitectes, els suïssos Herzog i Meuron, ha estat destacar entre la resta de gratacels que hi ha a la gran ciutat de NovaYork. Tot i el tamany, volien aconseguir un edifici amb un caràcter individual, personal i fins i tot íntim. 
A la torre hi ha 145 residències, un pàrquing privat, 7 ascensors i diferents espais comuns com una terrassa coberta, una piscina semiolímpica, una sala de cine i un gimnàs.
Els diferents nivells de l'edifici giren a partir de l'eix central i cada un d'ells queda volant. Per aquest motiu es generen una sèrie de balcons que semblen una gran pila de peces de "Lego" fetes de vidre. Aquesta disposició dels blocs provoca que cada planta sigui diferent

UNA CURIOSITAT

Tribeca era un barri industrial amb molts magatzems de materials. Durant l'última dècada ha passat per una gran revitalització. Molts magatzems s'han convertit en apartaments i en negocis transformant aquesta zona industrial en un barri de moda. Famosos com  Mariah Carey, Taylor Swift o Robert De Niro tenen una residència en aquest barri. 
INVESTIGA-HO!

Manhattan és una de les illes més conegudes del món. Peró, què significa el seu nom? 
Una pista: el seu nom ve de la llengua dels Lenape, una de les 564 nacions indígines d'Amèrica del Nord.


ON ÉS?

Comments