200m. Mode Gakuen Cocoon Tower

QUÈ ÉS?

El Mode Gakue Cocoon Tower és un edifici amb finalitat educativa de 50 pisos i amb una capacitat de 10.000 estudiants. Es troba situat a la ciutat de Tokio , al Japó.

Per decidir com es construiria aquest edifici es va convocar un concurs. Es va demanar un disseny amb una única condició: que no podia tenir forma rectangular . El projecte guanyador va proposar una forma el·líptica, com un gran  capoll gegant .

Amb aquesta forma  els arquitectes que el van dissenyar  van representar que l'edifici  “nodreix“ de coneixements els estudiants que formaran part de la societat. Al mateix temps l’innovador disseny  els serveix d’ inspiració.

Conté un gran complex educatiu format per : "Tokyo Mode Gakuen" (cursos de moda, maquillatge i disseny),"HAL Tokyo" (cursos de tecnologia de la informació i contingut digital) i "Shuto Iko" (cursos mèdics, d’assistència social i esports) .

Es va acabar de construir l'any 2008 i és el segon edifici dedicat a l'educació més alt del món.

UNA CURIOSITAT

Així doncs , el Gakue Coccon no acaba amb una superfície plana a la seva part superior. Aquesta forma suposava un problema quan es va dissenyar: Per un edifici de gran alçada de Japó és molt important poder comptar amb una superfície on puguin aterrar helicòpters  i la seva forma corba no ho permetia.

Aquest problema es va solucionar de manera molt creativa. El sostre de l’edifici és retràctil. Només necessita vuit minuts per obrir-se amb l’ajuda d’ uns gats hidràulics i així formar la plataforma necessària .INVESTIGA-HO!

  • Cocoon vol dir " capoll" . Quins animals coneixes que facin un capoll ?
  • Què és un capoll en un vegetal?

  • ON ÉS?

    Comments