180m. EDIFICI 30 ST MARY AXE

QUÈ ÉS?

El St. Mary Axe és un gratacels comercial del districte financer de Londres, la City. 

Es va acabar de construir el desembre del 2003 i es va obrir l’abril del 2004. Té 41 pisos.

Es va construir al lloc on hi havia la Baltic Exchange, que va ser malmesa el 1992 per l’explosió d’una bomba col·locada per l’IRA a St. Mary Axe, el carrer del qual l’edifici pren el nom.


Després de descartar la idea de construir la Millenium Tower (de 92 pisos d'alçada), es va encarregar el disseny de l'edifici a Norman Foster i a Arup Group. La construcció va anar a càrrec de Skanska

De seguida l'edifici va esdevenir un símbol de Londres i és un dels exemples més destacats d'arquitectura contemporània de la ciutat.


La City, en anglès City of London o The City, és una petita àrea del Gran Londres (Anglaterra) considerada el nucli històric de Londres al voltant del qual la conurbació va créixer i ha mantingut l'estatus de ciutat des de temps immemorials. Els límits de la City s'han mantingut gairebé sense canvis des de l'Edat Mitjana, i ara és només una petita part de l'àrea metropolitana de Londres, encara que segueix sent una part important del centre de Londres. També rep el nom de Square Mile, ja que té la mida d'una milla quadrada (1,12 metres quadrats mi/2.90 km²)

PER SABER-NE MÉS

El St. Mary Axe  és conegut  popularment com The Gherkin -literalment "el cogombret"- i prèviament com el Swiss Re Building).
INVESTIGA-HO!

  • Norman Foster va realitzar el projecte per fer l’ampliació d’un camp de futbol mundialment conegut. Investiga de quin camp es tracta tot i que va quedar en un projecte i no el va acabar de fer mai.
  • Continuant amb les obres de Norman Foster esbrina quina obra va fer a la  ciutat de Barcelona.

ON ÉS?

Comments