170m. Obelisc de Washington

QUÈ ÉS?

És un monument commemoratiu al primer president dels Estats Units i líder del revolucionari Exèrcit Continental, George Washington, que va guanyar la independència del país lluitant contra els britànics en la Guerra d'Independència dels Estats Units.


Es troba a l'extrem oest del National Mall de Washington DC. 

El monument està elaborat en marbre, granit, pedra arenisca i té una alçada de gairebé 170 m. Va ser dissenyat per Robert Mills, un prominent arquitecte nord-americà de la dècada de 1840. La construcció va començar el 1848 i es va acabar en 1884, gairebé 30 anys després de la mort de l'arquitecte i es va convertir en l’estructura més alta del món.  Aquesta tardança va ser a causa de la falta de fons originats per la Guerra Civil nord-americana.


La diferència en el tipus de marbre (visible aproximadament a partir d'una alçada d'uns 50 metres) delimita la construcció inicial de la segona etapa de construcció.

El Terratrèmol de Virgínia de 2011 va danyar el monument, que actualment es troba tancat al públic a l'espera d'una avaluació dels danys.

PER SABER-NE MÉS

L'orígen dels obeliscs es remunta a l'Antic Egipte. El primer que va existir data del 2500 a.C.

Eren tallats en un sol bloc de pedra i es col·locaven a l'entrada dels temples.

Es desconeix com aixecaven aquests monuments ja que no hi ha cap documentació egípcia que descrigui el mètode que feien servir.


INVESTIGA-HO!

  • L’Obelisc de Washington va ser l’estructura mès alta del món des del 1884, fins que el 1889 es va construïr una altra estructura molt important. Investiga de quin monument es tracta. Et donem una pista: es troba a un país del sud d’Europa.
  • Investiga quants graons té l’obelisc fins al cim. Pista: més de 800 i menys de 1000.

ON ÉS?

Comments