160m. Aerogenerador Nabralift

QUÈ ÉS?

Un aerogenerador és una màquina formada per un pal molt llarg i una hèlice de tres pales al capdamunt. Aquestes màquines es posen en llocs on bufa molt el vent per tal que aquest faci moure les hèlices molt ràpid. Quan les hèlices giren a gran velocitat fan moure un motor que converteix aquest moviment en energia elèctrica. Aquesta electricitat és la que després fem servir nosaltres a casa per encendre els llums o fer funcionar els electrodomèstics. 

Aquesta torre la construiran properament a Navarra al poble d'Eslava. Serà dels aerogeneradors més alts de tot el món. En construeixen tan sols una per fer-ne proves i veure si funciona bé. 

L'electricitat es pot aconseguir de moltes maneres. Si ho fem a través del vent, com és el cas d'aquesta torre, en diem energia eòlica. És una energia molt bona pel medi ambient ja que no es contamina la natura per fabricar electricitat. D'aquestes energies en diem energies renovables. 

UNA CURIOSITAT

Per crear energia eòlica, es construeixen uns quants aerogeneradors junts en llocs on bufa molt el vent. D'aquesta manera es crea un parc eòlic. Doncs... saps quin és el parc eòlic amb més aerogeneradors del món? Es troba a California, EEUU. Es diu Centre d'Energia Eòlica Alta, i hi ha 586 aerogeneradors!

Investiga-ho!

  • Hem dit que l'energia eòlica és una energia renovable, i que era una de les maneres menys contaminants per crear electricitat. Sabries buscar altres energies que també són renovables! Investiga-ho!
  • Existeixen també les energies no renovables, amb les quals també es crea energia però que es contamina molt el medi ambient. Sabries buscar quines són? Investiga-ho!

ON ÉS?

Comments