150m. Hotel Arts i Torre Mapfre

Què són?

L'hotel Arts i la Torre Mapfre són els dos edificis més alts de la ciutat de Barcelona i també de Catalunya. Van ser construïts entre el 1988 i el 1992 a primera línia de mar, al districte de Sant Martí.
El conjunt format per les dues torres es complementa amb la monumental escultura el Peix d'or de Frank Gehry, arquitecte de l'hotel Arts. Darrere es troben els jardins d'Atlanta,ens els que destaca la xemeneia de Can Folch, que queda com a record del passat industrial de la zona.
L'hotel Arts està rodejat per una carcassa de ferro de color blanc. Va ser dissenyat per l'arquitecte Bruce Graham i acull un luxós hotel de cinc estrelles que va obrir les portes al 1994. L'hotel té gairebé 500 habitacions i 5 restaurants de cuina mediterrània on es poden degustar plats preparats pel chef Sergi Arola.
La Torre Mapfre la van dissenyar els arquitectes Iñigo Ortiz i Enrique León i té la particularitat que les finestres reflecteixen el terra, amb la qual cosa sembla un mirall gegantí.
A la planta baixa hi ha un centre comercial i com el seu propi nom indica, gran part de la torre està ocupada per les oficines de Mapfre, una de les companyies d'assegurances més gran d'Espanya.

UNA CURIOSITAT

Els dos edificis mesuren 154 metres d'alt, però la Torre Mapfre té 40 plantes i l'hotel Arts en té 44.

Investiga-ho!

  • Coneixes altres gratacels? 

ON SÓN?

Comments