120m. The Spire (Monument de la llum)

Què és?

L'Spire  és una escultura gegantina feta d’acer inoxidable que es troba al centre de Dublín, al carrer O'Connell, un dels més cèntrics de la capital d'Irlanda.

Van decidir anomenar-la oficialment  Monument de la Llum  perquè canvia de color segons com la il·lumini el sol. S'hi reflecteix el cel i el paisatge urbà que l'envolta.

També se l'anomena "l'agulla" tot i que en realitat té forma de con amb una alçada total de 120 metres . La base fa tres metres de diàmetre i es va fent cada vegada més estreta fins arribar al punt més alt de només 15 cm. Sobre aquest petit espai  s'hi va instal·lar un punt de llum de manera que es pot veure  tant de dia com de nit des de pràcticament qualsevol lloc de Dublín. Serveix per orientar-se a la ciutat i també és un punt habitual de trobada pels qui hi viuen.

Es va construir l'any 2002  i és un disseny de l'estudi d'arquitectura Ian Ritchie, de Gran Bretanya.

Es considera l'escultura més alta del món.


UNA CURIOSITAT

Sabies que el Monument de la Llum es considera el cor de la ciutat de Dublín?  Totes les distàncies de la ciutat  es comencen a mesurar des d'allà . Vindria a ser una mena de "quilòmetre zero" de la capital de la República d'Irlanda.

Investiga-ho!

  • El lloc on s'eleva aquest gran monument no és casual. Durant més de  150 anys hi havia hagut un  altre monument  molt important per la ciutat just en aquest espai.

    Quin era aquest monument i per quin motiu van decidir substituir-lo per l'Spire?

  • Si l'Spire es considera el cor de Dublín i és el seu "quilòmetre zero", quin creus que podria ser el de la teva ciutat? Explica per què.

ON ÉS?

Comments